Monday, January 27, 2014

Stiri din Educatie

Stiri din Educatie


Universitatea din Pitesti, Universitatea Valahia din Targoviste, Universitatea de Medicina si Farmacie “Carol Davila” si SNSPA isi suspenda marti cursurile

Posted: 27 Jan 2014 09:28 AM PST


universitatile-isi-suspenda-cursurile

Universitatea din Pitești, Universitatea Valahia din Târgoviște, Universitatea de Medicină și Farmacie “Carol Davila” și SNSPA își suspendă marți cursurile. 

Așa anunță Ministerul Educației.

Universitatea din București, ale cărei activități au fost suspendate astazi, își va redeschide porțile începând de marți, 28 ianuarie.

Ministerul Educației recomandă tuturor studenților să ia legătura cu secretariatele universităților și să consulte paginile de internet ale acestora.

Potrivit reglementărilor în vigoare, hotărârea de întrerupere temporară a activității este exclusiv la latitudinea conducerilor instituțiilor de învățământ superior.

The post Universitatea din Pitești, Universitatea Valahia din Târgoviște, Universitatea de Medicină și Farmacie “Carol Davila” și SNSPA își suspendă marți cursurile appeared first on Edu-News.ro.

Declaratie comuna a ministrilor Remus Pricopie si Mihnea Costoiu, cu ocazia Zilei Internationale de Comemorare a Memoriei Victimelor Holocaustului

Posted: 27 Jan 2014 07:55 AM PST

„Ziua de 27 ianuarie marchează finalul unui capitol negru din istoria Europei. În această zi, cu 69 de ani în urmă, cel mai mare lagăr de concentrare nazist, Auschwitz-Birkenau, a fost eliberat, aceasta fiind prima secvenţă cunoscută de publicul larg din marele genocid al secolului trecut."

COD GALBEN. Patru universitati vor avea activitatea SUSPENDATA marti

Posted: 27 Jan 2014 07:13 AM PST

COD GALBEN. Scoala Nationala de Stiinte Politice si Administrative, Universitatea Valahia din Târgoviste, Universitatea din Pitesti si Universitatea de Medicina si Farmacie "Carol Davila" vor avea activitatea suspendata marti - examene sau cursuri, a
Citește mai departe...
    

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Google finanteaza proiecte de promovare a stiintelor informatice in licee si scoli.

Posted: 27 Jan 2014 06:41 AM PST

Google anunta inceperea perioadei de inscriere in programul Google CS4HS 2014 (Computer Science for High School), menit sa promoveze stiintele informatice (computer science) in randul elevilor de liceu si gimnaziu. Potrivit Mediafax , motorul principal al acestui program sunt universitatile, care vor instrui si sprijini profesorii si elevii din licee si scoli generale. Prin acest program, universitatile primesc finantare de pana la 15.000 de dolari din partea Google, pentru pregatirea ...

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

De la 1 februarie CFR Calatori introduce trenul studentilor

Posted: 27 Jan 2014 06:37 AM PST


trenul-studentilor

De la 1 februarie CFR Călători introduce trenul studenților.

Vizați sunt în primul rând studenții mehedințeni anunță site-ul informatiadeseverin.ro

Cei care învață în centre universitare din Timișoara pot circula cu o garnitură Inter Regio pe care CFR Clălători o introduce pe ruta Drobeta Turnu Severin – Timișoara.

E vorba de două trenuri.  Unul cu plecare din Drobeta Turnu Severin, la ora 17.55 – sosire Timișoara, ora 21.43, iar înapoi din Timișoara, pleacă la ora 17.41 și ajunge la Drobeta Turnu Severin la ora 21.43.

Tariful pentru noul tren este de 62 lei pe ruta Drobeta Turnu Severin – Timișoara.

Studenții beneficiază de o reducere de 50%.

The post De la 1 februarie CFR Călători introduce trenul studenților appeared first on Edu-News.ro.

Mai multe scoli ar putea fi inchise de VISCOL. Inspectoratele scolare decid in functie de VREME

Posted: 27 Jan 2014 06:18 AM PST

Inspectoratele scolare judetene vor decide, pe parcursul zilei de luni, daca unitatile de învatamânt pot functiona sau nu la parametrii normali, putând fi decisa, în functie de starea vremii, închiderea altor scoli în afara
Citește mai departe...
    

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Google finanteaza proiecte de promovare a stiintelor informatice in licee si scoli

Posted: 27 Jan 2014 05:42 AM PST

Google anunta, într-un comunicat remis luni MEDIAFAX, începerea perioadei de înscriere în programul Google CS4HS 2014 (Computer Science for High School), menit sa promoveze stiintele informatice (computer science) în rândul
Citește mai departe...
    

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

AUDIO Scolile din 13 judete vor fi inchise si marti

Posted: 27 Jan 2014 05:31 AM PST


  Copii_iarna

    Școlile din 13 județe, inclusiv București, vor fi închise și marți. 

    Anunțul vine din partea Ministrului Educației, Remus Pricopie. Decizia a fost luată la solicitarea autorităților locale.

   Astfel, pe 28 ianuarie, cursurile vor fi suspendate integral în Bucuresti și în județele Argeș, Călărași, Constanța, Galați, Ialomița, Iași, Ilfov, Mehedinți, Prahova, Tulcea, Vâlcea, Vrancea.

   Unitățile de învățământ vor avea porțile închise și în județele Buzău, Giurgiu și Brăila, cu excepția grădinițelor din orașele Buzău și Giurgiu.

   Pe de altă parte în 5 județe cursurile vor fi suspendate parțial.  E vorba de Bacău (cu 3 unități închise), Botoșani (cu 3 unități închise), Dâmbovița (cu 46 de unități închise), Suceava (pentru 5 școli există probleme de acces pentru o parte dintre elevii care vin din alte localități, dar aceste unități rămân deschise), Vaslui (cu 24 de unități închise).

   În ceea ce privește universitățile, Școala Națională de Științe Politice din București a comunicat public decizia de suspendare a examenelor și pentru ziua de 28 ianuarie.

    Ministerul Educației recomandă tuturor studenților să ia legătura cu secretariatele universităților și să consulte paginile de internet ale acestora.

The post AUDIO Școlile din 13 județe vor fi închise și marți appeared first on Edu-News.ro.

Profesorii suceveni vin la scoala desi cursurile sunt suspendate

Posted: 26 Jan 2014 02:00 PM PST


profesorii-suceveni

Profesorii suceveni vor veni luni la școală deși cursurile sunt suspendate din cauza temperaturilor foarte scăzute.

Personalul administrativ al școlilor va asigura condițiile pentru reluarea cursurilor, vor încălzi unitățile școlare și vor curăța căile de acces în școli.

Pe de altă parte, personalul didactic va desfășura activități precum evaluarea unor lucrări, teste sau portofolii în vederea finalizării situațiilor școlare pentru primul semestru al acestui an școlar.

Va reamintim, unitățile de învățământ vor fi închise luni și marți în 27 de județe, inclusiv municipiul București, pentru care au fost emise cod portocaliu sau galben de ninsori și viscol.

The post Profesorii suceveni vin la școală deși cursurile sunt suspendate appeared first on Edu-News.ro.

No comments:

Post a Comment