Wednesday, January 29, 2014

Stiri din Educatie

Stiri din Educatie


Joi, 30 ianuarie, Universitatea Bucuresti, Universitatea din Pitesti, unitatile de invatamant din Bucuresti si din alte 14 judete raman inchise integral

Posted: 29 Jan 2014 06:50 AM PST

Ministerul Educaţiei Naţionale a centralizat miercuri, 29 ianuarie, situaţia unităţilor de învăţământ din judeţele aflate sub cod meteorologic de avertizare, aşa cum a fost ea prezentată de inspectoratele şcolare judeţene/al municipiului Bucureşti, până la ora 16.30.

UPDATE: Scolile si gradinitele din Capitala isi suspenda si joi cursurile

Posted: 29 Jan 2014 05:00 AM PST


iarna_elevi

Școlile și grădinițele vor fi închise și joi în Capitală.

Ministrul Educației, Remus Pricopie, a anunțat, la Guvern, că a solicitat Inspectoratului Școlar al Municipiului București să reevaluzeze situația unităților de învățământ. În urma acestei discuții a fost convenit, în final, ca școlile să rămână totuși închise joi.

Inițial se anunțase că elevii din Capitală se întorc joi la școală.

Școlile și grădinițele din București au fost închise luni, marți și miercuri, din cauza vremii nefavorabile.

Aceasta este ultima săptămână de școală din semestrul I, vacanța intersemestrială fiind programată de sâmbătă 1 februarie până duminică 9 februarie.

Pe de altă parte, și inspectoratele școlare din județele Argeș, Brăila, Buzău, Călărași, Constanța, . Giurgiu, Galați, Ialomița, Ilfov, Prahova, Teleormean, Vâlcea, Vrancea au decis ca elevii să stea și joi acasă.

În județele Bacău, Dâmbovița, Mehedinți și Vaslui vor fi închise doar o parte dintre unități.

The post UPDATE: Școlile și grădinițele din Capitală își suspendă și joi cursurile appeared first on Edu-News.ro.

Vestea care-i va intrista pe toti elevii din Bucuresti

Posted: 29 Jan 2014 03:45 AM PST

Cursurile în învatamântul prescolar, primar, gimnazial si liceal vor fi reluate joi în Capitala, decizia fiind luata miercuri de Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucuresti (ISMB).
Citește mai departe...
    

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

UPDATE. Ministerul Educatiei nu redeschide scolile in Capitala. ...

Posted: 29 Jan 2014 03:16 AM PST

UPDATE: Scolile si gradinitele din Bucuresti si alte 14 judete vor fi inchise joi, conform Ministerului Educatiei. De asemenea, si Universitatea Buucresti si Universitatea Pitesti vor fi inchise. Unitatile de invatamant vor fi inchise in: Arges, Braila, Buzau, Calarasi, Constanta, Galati, Giurgiu, Ialomita, Ilfov, Prahova, Teleorman, Tulcea, Valcea si Vrancea. In cinci judete, doar o parte dintre unitatile de invatamant vor fi inchise: Bacau (o unitate scolara, in mediul rural), Dambovita ...

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Universitatea Bucuresti suspenda cursurile si examenele programate miercuri si joi

Posted: 28 Jan 2014 11:54 AM PST


universitatea_bucuresti

Universitatea București suspendă cursurile și examenele programate miercuri și joi.

Asta după ce au fost emise avertizări cod portocaliu și cod galben de ninsori și viscol. Activitățile stabilite pentru aceste zile urmează să fie reprogramate.

La rândul lor, Școala Națională de Studii Politice și Administrative din București și Universitatea din Pitești au decis să suspende activitățile didactice pentru ziua de  29 ianuarie. 

Ministerul Educației  recomandă tuturor studenților să  contacteze secretariatele universităților și să consulte paginile de internet ale acestora.

The post Universitatea București suspendă cursurile și examenele programate miercuri și joi appeared first on Edu-News.ro.

Universitatea „Valahia” din Targoviste a intrat in topul mondial al universitatilor sustenabile

Posted: 28 Jan 2014 11:24 AM PST


   ui-greenmetric_grande_bg_w   

   Universitatea „Valahia" din Târgoviște a intrat în topul mondial al universităților sustenabile.

    Instituția de învățământ superior se situează pe locul 73 în clasament. Pe primul loc se află Universitatea din Nottingham, urmată de University College Cork National University din Irlanda și Northeastern University din SUA.

  Topul a fost  alcătuit de U.I. Green Metric – World University Ranking. În realizarea acestuia au fost vizate aspecte legate de dimensiunea universităților, educație, dar și consumul de energie electrică, resursele de apă, transport, utilizarea deșeurilor.

  De asemenea, topul vizează modul cum universitățile răspund și rezolvă problema durabilității prin politici, acțiuni și comunicare. Toate datele au fost prelucrate statistic.

   În acest proces au fost înscrise 301 universități din întreaga lume.

  Din România s-au înscris 2 universități: Universitatea „Babeș Bolyai" din  Cluj Napoca și Universitatea „Valahia" din Târgoviște.

The post Universitatea „Valahia" din Târgoviște a intrat în topul mondial al universităților sustenabile appeared first on Edu-News.ro.

No comments:

Post a Comment