Monday, March 3, 2014

Stiri din Educatie

Stiri din Educatie


Profesorii nu mai vor sa munceasca gratis la Simulari.

Posted: 03 Mar 2014 08:07 AM PST

Cadrele didactice solicita bani pentru munca prestata in comisiile de examen ale Simularilor Nationale. Corect in esenta, demersul e tardiv. Suntem deja in plina campanie a simularilor pentru elevii claselor a VIII-a si a XII-a. la randul sau, Ministerul Educatiei sustine ca pana acum nu s-a vorbit de nici o plata. Profesorii din comisiile de examinare ale examenelor nationale sunt platiti cu cate 3,30 lei, net, pentru fiecare lucrare corectata, iar dascalii supraveghetori primesc 19 lei, tot ...

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Ce aleg tinerii romani sa studieze in strainatate?

Posted: 03 Mar 2014 05:04 AM PST


    studiu-tineri-romani

      Ultimii doi ani de liceu sunt marcați de întrebarea „Ce facultate vrei să faci?", iar ultimul an de facultate este echivalent în mintea studenților cu întrebarea „Ce faci după ce îți dai licența?". Cifrele ne arată că în ultimii ani tot mai mulți tineri din România au găsit răspuns la cele două întrebări printre opțiunile academice internaționale, iar apoi au ales să facă o facultate din străinătate. Peste 20.000 de tineri merg în fiecare an la târguri specializate pentru a se informa și a avea contact direct cu reprezentanții universităților. Acesta este unul dintre cele mai importante motive care susțin decizia a peste 4500 de români care pleacă anual să studieze în străinătate.

    RIUF, Romanian International University Fair, este locul în care tinerii sunt așteptați, pentru a-l zecelea an consecutiv, să găsească răspunsuri la toate întrebările legate de viitorul lor academic. Fie că vorbim de programe de business și IT sau de programe mai neobișnuite (precum ethical hacking sau filosofia Familiei Simpson), elevii vor afla informații de la reprezentanții celor peste 100 de universități internaționale și de la consilierii educaționali care îi pot ajuta gratuit în procesul de aplicare.

    Evenimentul va avea loc pe 15 – 16 martie la București la Sala Palatului, 18 martie la Cluj-Napoca la Casa de Cultură a Studenților și pe 20 martie la Iași la Congress Hall Palas, iar participarea se face pe baza înscrierii pe www.riuf.ro.

Business și IT – preferatele românilor care studiază în străinătate

    Una dintre cele mai des întâlnite întrebări, atât ale elevilor, cât și ale părinților, face referire la șansele de angajare după absolvire: care sunt cele mai căutate și bine plătite domenii.

    Experiența de lucru cu elevii și studenții a Grupului EDUCATIVA, organizatorii târgului de universități RIUF, le-a arătat că cel mai des întâlnit răspuns la întrebarea „Ce facultate vrei să faci?" este „nu știu" și, de cele mai multe ori, alegerile sunt făcute în funcție de trendurile din anul absolvirii sau de alegerile cunoscuților și prietenilor care au acum o carieră de succes. Atât comisiile de recrutare ale universităților din străinătate, cât și consilierii educaționali, îi sfătuiesc pe tineri să își aleagă programul de studiu în funcție de pasiuni și domeniile la care au avut performanțe în activitățile școlare și extrașcolare.

    În 2013, 21% dintre absolvenții de liceu care au ales să își îndeplinească visul de a deveni studenți internaționali cu ajutorul consilierilor educaționali EDMUNDO au urmat programe de business, management și finanțe, iar 10% au decis să studieze IT. Nici tineri români iubitori de artă nu au fost puțini, 10% dintre ei alegând să studieze design, 5% arhitectură și 4% arta spectacolului. Printre opțiunile academice alese de românii care au devenit studenți internaționali se mai numără și studiile sociale, inginerie, marketing și advertising, științe medicale, modă, design interior și sport.

Interesat de programe de studiu ieșite din comun?

    Artă culinară, Star Trek și religia, filosofia Familiei Simpson sau cum să faci hacking într-o manieră etică – și acestea sunt opțiuni de studiu pentru care tinerii români pot opta.

   Cinefilii sau iubitorii de științe exacte ar putea studia știința supereroilor la University of Texas. Nu vor obține diplomă de Superman la finalul cursurilor însă vor înțelege care sunt elementele științifice existente care stau în spatele acțiunilor supereroilor. Mai interesant de atât, tinerii studiază și cum ar putea crea un supererou cu ajutorul dezvoltării noastre științifice actuale.

   Iar dacă limbile străine au fost mereu o preocupare a tinerilor, atunci ar putea lua în calcul o nouă opțiune de studiu: limba elfilor poate fi învățată la University of Wisconsin.

Cel mai mare târg internațional de universități are loc în luna martie

    La RIUF elevii și studenții au ocazia să identifice cursurile care le răspund cel mai bine pasiunilor și intereselor pe termen lung de la reprezentanții universităților invitate sau de la studenții ambasadori, români care studiază în străinătate. De asemenea, vizitatorii vor avea acces la consiliere gratuită din partea consilierilor educaționali, atât pentru a descoperi care este domeniul de studiu care li se potrivește, cât și pentru a realiza dosarul de admitere la o universitate internațională.

   Peste 100 de universități din străinătate vor fi prezente la RIUF în luna martie în București, Cluj-Napoca și Iași pentru a-și prezenta ofertele academice, condițiile de admitere, facilitățile oferite studenților internaționali, posibilitățile de angajare după absolvire și alte aspecte ce țin de viața de student.

   Accesul la eveniment și la seminariile și workshopurile din cadrul acestuia se face pe baza înscrierii pe site – www.riuf.ro .

The post Ce aleg tinerii români să studieze în străinătate? appeared first on Edu-News.ro.

Elevii de liceu fac Scoala Altfel la cinema

Posted: 03 Mar 2014 03:32 AM PST


scoala-altfel-la-cinema

   Între 7 și 11 aprilie, elevii schimbă sălile de clasă pentru sălile de cinema în cadrul festivalului Cinema-Edu.

  Aproximativ 4 000 de liceeni sunt deja înscriși pentru a participa la proiecții de filme de artă și independente, urmate de dezbateri cu invitați speciali din lumea filmului și concursuri cu premii.

   Organizatorii proiectului, Asociația Culturală Macondo, organizează constant proiecții de film în cadrul proiectului Cinema-Edu în perioada februarie – iunie 2014.

  Cu ocazia Școlii Altfel, proiectul cuprinde mai multe filme, proiecții simultane în diverse locații și concursuri cu surprize pentru liceeni.

  Aceștia au ocazia să vadă gratuit o selecție de filme alese pe sprânceană, printre Starbuck și Incendies/IncendiiEl Bola/Bila,  Arrugas/RiduriIo e te/Eu și tu sau O lacrimă de fată. 

   Pe site-ul proiectului, cinema-edu.ro puteți vizualiza programul de proiecții Cinema-Edu și detalii despre filmele selectate, inclusiv ghidurile de discuții pe care elevii și profesorii le pot utiliza.

The post Elevii de liceu fac Școala Altfel la cinema appeared first on Edu-News.ro.

Ce aleg tinerii romani sa studieze in strainatate?.

Posted: 03 Mar 2014 03:31 AM PST

Ultimii doi ani de liceu sunt marcati de intrebarea 'Ce facultate vrei sa faci?', iar ultimul an de facultate este echivalent in mintea studentilor cu intrebarea 'Ce faci dupa ce iti dai licenta?'. Cifrele ne arata ca in ultimii ani tot mai multi tineri din Romania au gasit raspuns la cele doua intrebari printre optiunile academice internationale, iar apoi au ales sa faca o facultate din strainatate. Peste 20.000 de tineri merg in fiecare an la targuri specializate pentru a se informa si a ...

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

SIMULARE BAC 2014. SUBIECTELE si BAREMELE de CORECTARE la limba romana

Posted: 03 Mar 2014 01:31 AM PST

SIMULARE BAC 2014. Clasa a XI-a si clasa a XII-a - elevii au sustinut astazi proba la Limba si Literatura Româna a SIMULARII BACALAUREATULUI 2014.
Citește mai departe...
    

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Plagiatul lui Victor Ponta ajunge azi pe masa judecatorilor Curtii Supreme

Posted: 03 Mar 2014 12:46 AM PST


plagiat-victor-ponta

   Plagiatul lui Victor Ponta ajunge azi pe masa judecătorilor Curții Supreme.

  Premierul este acuzat că a plagiat 113 din cele 292 de pagini ale lucrării „Răspunderea în dreptul internațional umanitar”. Teza a fost publicată în 2010 și semnată alături de Daniela Coman.

   Este al doilea termen în acest dosar, deschis ca urmare a plângerii penale depuse de Mihail Neamțu, Augustin Ofițeru și Adrian Papahagi împotriva rezoluțiilor procurorului de netrimitere în judecată a lui Victor Ponta pentru plagiat.

   Vă reamintim, în decembrie 2013, Curtea de Apel București a pronunțat pentru prima dată în România o condamnare penală, pentru plagiat.

   Atunci, publicistul Georghe Stanca a primit un an de închisoare cu suspendare.

The post Plagiatul lui Victor Ponta ajunge azi pe masa judecătorilor Curții Supreme appeared first on Edu-News.ro.

UPDATE. Bacalaureat 2014: Luni, simularea la Limba Romana. ...

Posted: 02 Mar 2014 11:34 PM PST

UPDATE. Profesorii boicoteaza simularea bacalaureatului. Unii profesori au anuntat ca nu vor corecta lucrarile, conform Digi 24. Dascalii se plang ca aceste examene ii solicita foarte mult, pentru ca sunt nevoiti sa stea de fiecare data peste program. Iar efortul, spun ei, nu este recompensat nici financiar, si nici prin vreo imbunatatire a rezultatelor elevilor. Pana acum, profesorii de la trei din sapte licee din Vaslui au anuntat faptul ca nu vor participa la procedura de corectare a ...

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

SIMULARE BAC 2014. Elevii din clasele a 11-a si a 12-a sustin simularea la bacalaureat

Posted: 02 Mar 2014 10:40 PM PST

SIMULARE BAC 2014. Elevii de clasa a 11-a sustin astazi, în premiera, simularea examenului de bacalaureat.
Citește mai departe...
    

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Liceenii incep simularile examenelor de BAC

Posted: 02 Mar 2014 10:39 PM PST


simulare-bacalaureat

   Elevii din clasa a XII-a încep azi simularea examenelor de BAC.

   În premieră vor fi testați și liceenii din clasele a a XI pentru a se cunoaște nivelul lor de pregătire.

   Azi este programată proba scrisă la Română. Aceasta va dura trei ore, va fi supravegheată video, iar notele nu se vor trece   în catalog.

  Mâine urmează Limba Maternă, miercuri Matematica sau Istoria, iar vineri proba la alegere specifică profilului studiat.

   Rezultatele vor fi afișate pe 14 martie.

  Pe de altă parte, elevii de clasa a VIII-a au susținut în februarie simularea Evaluării Naționale. Primele rezultate arată că mai mult de 50% din elevi au luat note sub cinci.

The post Liceenii încep simulările examenelor de BAC appeared first on Edu-News.ro.

No comments:

Post a Comment