Tuesday, September 23, 2014

Stiri din Educatie

Stiri din Educatie


VIDEO Clasa I fara Abecedar. Ce solutii au gasit dascalii pentru a le preda totusi elevilor romana si matematica

Posted: 23 Sep 2014 08:22 AM PDT

Dascalii care predau anul acesta la clasele I si a II-a au poate cea mai dificila misiune a carierei lor: trebuie sa le predea micutilor elevi fara material didactive. Pentru asta isi fac fise special pe care le fotocopiaza si le impart copiilor pentru ca acestia sa poata invata.

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Programul de schimburi universitare Erasmus: Sute de mii de cupluri si un milion de bebelusi

Posted: 23 Sep 2014 07:18 AM PDT

Peste un sfert, mai exact, 27 la suta din studentii care au participat la programul Erasmus si-au gasit partenerul de viata, în timpul sejurului efectuat în strainatate, iar un million de bebelusi s-au nascut, gratie programului de schimburi universitare.

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Pricopie: Educatia a primit in plus 50 de milioane de euro pentru profesori

Posted: 23 Sep 2014 06:33 AM PDT

Ministerul Educatiei a primit in plus 50 de milioane de euro in buget, bani care vor fi alocati profesorilor ca sume forfetare pentru dezvoltare profesionala, a anuntat ministrul Remus Pricopie, marti, la dezbaterea motiunii simple pe tema educatiei din plenul Camerei Deputatilor.

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Educatia pentru sanatate, marea absenta din programa scolara obligatorie

Posted: 23 Sep 2014 05:09 AM PDT

   In Romania se estimeaza ca 2 din 10 elevi nu participa la orele de educatie fizica, iar 6 din 10 elevi fac doar 1-2 ore de educatie fizica pe saptamana la scoala, potrivit Raportului National de Sanatate a Copiilor si Tinerilor.    Odata cu inaintarea in varsta creste proportia elevilor […] The post Educatia pentru sanatate, marea absenta din programa scolara obligatorie .

VIDEO Dezbatere ca la carte la Adevarul Live: Masurile pentru picatii la Bac ajuta piata muncii?

Posted: 23 Sep 2014 04:17 AM PDT

Marti, la Adevarul Live, am continuat seria dezbaterilor ca la carte, organizate in parteneriat cu Asociatia Romana de Dezbateri, Oratorie si Retorica (ARDOR), cu o discutie pe una dintre temele analizate intens in ultima perioada: inlesnirea accesului la facultate a absolventilor fara diploma de Bac.

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Ministerul Educatiei a finalizat reevaluarea ofertelor de manuale scolare

Posted: 23 Sep 2014 12:27 AM PDT

   Ministerul Educatiei a finalizat reevaluarea ofertelor de manuale scolare pentru clasele I si a II-a, in format tiparit si digital.     Procedura este prima etapa din licitatia publica pentru achizitionarea manualelor.     Reevaluarea a tinut cont de decizia Consiliului National de Solutionare a Contestatiilor si s-a realizat […] The post Ministerul Educatiei a finalizat reevaluarea ofertelor de manuale scolare .

Salariile obtinute in instanta de profesori vor fi platite din Fondul de rezerva al Guvernului

Posted: 22 Sep 2014 11:41 PM PDT

   Salariile obtinute in instanta de profesori vor fi platite din Fondul de rezerva al Guvernului.    Asta se arata intr-o ordonanta de urgenta adoptata luni de Guvern.   Aceasta mai stabileste ca ministerul de resort si institutiile de invatamant universitar de stat sa poata finanta din bugetele proprii activitati […] The post Salariile obtinute in instanta de profesori vor fi platite din Fondul de rezerva al Guvernului .

No comments:

Post a Comment