Monday, May 11, 2015

Stiri din Educatie

Stiri din Educatie


Ministerul Educatiei si Cercetarii Ştiintifice si Secretariatul de Stat pentru Culte au semnat un protocol de colaborare cu Conferinta Episcopilor din Romania

Posted: 11 May 2015 11:10 AM PDT

Ministerul Educaţiei şi Cercetării Ştiinţifice, Conferinţa Episcopilor din România şi Secretariatul de Stat pentru Culte au semnat luni, 11 mai, un protocol care vizează predarea disciplinei religie în învăţământul preuniversitar de stat (cultul romano-catolic de limbă română, romano-catolic de limbă maghiară şi greco-catolic), respectiv organizarea învăţământului teologic catolic.

Un roman, cel mai bun la Olimpiada Internationala de Chimie

Posted: 11 May 2015 10:32 AM PDT

Dumitru Calugaru, un elev gorjean de 18 ani, s-a clasat primulintr-una dintre cele mai dificile competitii internationale. El a luat medalia de aurcu punctaj absolut la Olimpiada Internationala de Chimie. Alaturi de Dumitru,alti cinci elevi romani s-au intors acasa cu medalii.

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Cum se creioneaza noua Lege a Educatiei

Posted: 11 May 2015 10:24 AM PDT

Sorin Cimpeanu promite o noua Lege a Educatiei pentru care vor fi ascultate propunerile primite de la reprezentantii sistemului de invatamant, dar si de la elevi, studenti si parinti. Admiterea la liceu va fi tema-vedeta a dezbaterilor, insa si programa scolara, Bacalaureatul si admiterea la facultate cer solutii urgente, sustin expertii.

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Elevii romani au obtinut 6 medalii la Olimpiada Internationala de Chimie „D. Mendeleev

Posted: 11 May 2015 08:34 AM PDT

   Lotul olimpic al Romaniei a castigat sase medalii la Olimpiada Internationala de Chimie „D. Mendeleev”. Elevii au obtinut doua medalii de aur – dintre care o medalie de aur cu punctaj absolut, trei medalii de argint si o medalie de bronz. In cadrul competitiei internationale, olimpicii au avut de […] The post Elevii romani au obtinut 6 medalii la Olimpiada Internationala de Chimie „D. Mendeleev appeared first on Stiri din Educatie | Edu News.

Incepe inscrierea copiilor la gradinita

Posted: 11 May 2015 08:22 AM PDT

   Parintii isi pot inscrie copiii la gradinita de luni pana pe 1 august, potrivit calendarului aprobat de Ministerul Educatiei.    Pentru inscrierea copiilor cu varste intre 3 si 6 ani in invatamantul prescolar sunt organizate urmatoarele etape: reinscrierea copiilor care frecventeaza unitatea de invatamant prescolar in acest an scolar si […] The post Incepe inscrierea copiilor la gradinita appeared first on Stiri din Educatie | Edu News.

Studentii vor continua protestele. Occupy-urile s-au extins in 8 centre universitare!

Posted: 11 May 2015 04:23 AM PDT

   Alianta Nationala a Organizatiilor Studentesti din Romania (ANOSR) a participat pe 7 mai 2015 la o intalnire cu reprezentantii Ministerului Educatiei si Cercetarii Stiintifice si cu reprezentanti ai Consiliului National al Rectorilor, ca urmare a actiunilor de protest care au loc in aceasta perioada in majoritatea centrelor universitare din Romania. […] The post Studentii vor continua protestele. Occupy-urile s-au extins in 8 centre universitare! appeared first on Stiri din Educatie | Edu News.

Securitate cibernetica in scoala. SRI vrea sa ii invete pe copii cum sa se fereasca de pericolele de pe Internet

Posted: 11 May 2015 02:42 AM PDT

Guvernul se gandeste sa introduca in curricula scolara un curs de pregatire privind securitatea cibernetica, avand in vedere ca elevii au acces la internet de la varste tot mai mici, inclusiv prin echipamente mobile, fiind expusi la riscuri diversificate, afirma directorul Centrului Cyberint din SRI.

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Cum sa iti educi copilul cu calm: 3 sfaturi pentru imbunatatirea relatiei parinte-copil

Posted: 11 May 2015 01:30 AM PDT

Chiar si cei mai iubitori si bine intentionati parinti se pierd uneori cu firea. Pe langa practicile obisnuite, precum respiratiile adanci, relaxarea muschilor sau gandurile pozitive, exista cai prin care acestia se pot calma si isi pot educa totodata copilul.

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Un elev roman a obtinut punctajul absolut la Olimpiada Internationala de Chimie

Posted: 11 May 2015 01:29 AM PDT

Dumitru Calugaru, un elev in clasa a XII-a din Targu-Jiu, a obtinut medalia de aur cu punctaj absolut la Olimpiada Internationala de Chimie, care s-a defasurat in perioada 2-10 mai in Armenia. In cadrul aceluiasi concurs, elevii din lotul olimpic de chimie al Romaniei au mai cucerit alte cinci premii: o medalie de aur, trei medalii de argint si o medalie de bronz.

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

De luni incep inscrierile la gradinite. Cate locuri sunt pentru copiii care merg pentru prima oara la gradinita

Posted: 11 May 2015 01:13 AM PDT

Peste 660.000 de locuri in gradinitele de stat ii asteapta in anul scolar 2015-2016 pe copiii intre 3 si 5 ani, care merg la gradinita pentru prima oara in toamna, a anuntat Ministerul Educatiei. Inspectoratul scolar al Municipiului Bucuresti a publicat lista locurilor libere de la gradinitele din Capitala.

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Noua Lege a Educatiei va fi gata in iunie

Posted: 10 May 2015 11:50 PM PDT

Ministrul Educatiei, Sorin Câmpeanu, a anuntat, ieri într-o conferinta de presa, ca noul proiect de Lege a Educatiei va fi lansat în dezbatere publica în iunie. Printre principalele puncte ale actului normativ se afla si admiterea la liceu.

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

No comments:

Post a Comment