Thursday, May 14, 2015

Stiri din Educatie

Stiri din Educatie


Tehnici de invatare rapida pentru examen: Evaluare Nationala si Bac 2015

Posted: 14 May 2015 09:48 AM PDT

La tehnici de invatare rapida pentru examen pot apela elevii care se pregatesc pe ultima suta de metri pentru examenele din vara: Evaluarea Nationala sau probele la Bac 2015. Spre exemplu, se pot baza pe memoria vizuala ca sa retina infrmatia asezata schematic in pagina.

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Studentii acuza autoritatile ca le ignora dreptul la vot in conducerea universitatilor, desi e asigurat prin lege

Posted: 14 May 2015 05:48 AM PDT

Dupa o saptamana de proteste si consultari cu ministrul Educatiei, studentii le cer si senatorilor sa le respecte dreptul la vot in cadrul universitatilor. Ei sunt nemultumiti de metodologia publicata de ministerul Educatiei, care le ofera o proportie de facto de doar 4% din electori pentru alegerea rectorilor, fata de 25% cat spune legea.

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Guvernul vrea sa introduca in programa scolara o noua materie

Posted: 14 May 2015 04:09 AM PDT

   Reprezentantii Guvernului se gandesc sa introduca in programa scolara un curs de pregatire pentru securitatea cibernetica.    Asta in conditiile in care elevii, de la varste tot mai fragede, au acces la internet de pe diverse dispozitive.    Elevii ar trebui sa invete cum sa evite accesarea unor adrese de […] The post Guvernul vrea sa introduca in programa scolara o noua materie appeared first on Stiri din Educatie | Edu News.

De Food Revolution Day, Jamie Oliver cere educatia alimentara in scoli

Posted: 14 May 2015 03:59 AM PDT

   Vineri, 15 mai 2015, Romania sarbatoreste alaturi de intreaga lume Food Revolution Day, alaturandu-se initiativei lui Jamie Oliver de a sarbatori placerea de a gati si de manca sanatos. Anul acesta, miza celebrului bucatar este introducerea educatiei alimentare ca materie de studiu in scoli, asa ca a lansat o […] The post De Food Revolution Day, Jamie Oliver cere educatia alimentara in scoli appeared first on Stiri din Educatie | Edu News.

Consiliere pentru Bac, la Adevarul Live. Cum sa te pregatesti pentru examen

Posted: 14 May 2015 01:40 AM PDT

Campania "Adevarul te mediteaza pentru Bac si Capacitate 2015" continua joi cu ultima lectie video, de consiliere pentru examen. Invitatii din studio sunt Elena Capruciu, life & business coach, antrenor in cadrul proiectelor Zburd-Educatie prin coaching si Adopta un liceu si Catalina Rozina Marin, absolventa a Liceului Mecanica Fina Bucuresti, liceu care a beneficiat de proiectul Zburd-Educatie prin coaching.

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Editurile atrag atentie: In aceasta toamna, copiii nu vor avea pe banci noile manuale

Posted: 14 May 2015 12:06 AM PDT

Licitatiile pentru manuale debuteza si în acest an cu o contestatie. Reprezentantii editurilor acuza ministerul ca n-a învatat nimic din situatia de anul trecut, când noul Abecedar a ajuns în scoli cu o întârziere de un semestru.

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

No comments:

Post a Comment