Tuesday, May 19, 2015

Stiri din Educatie

Stiri din Educatie


Greu de pronuntat. Exercitii de dictie: „Capra calca pe un clinci. Clinciul crapa capul caprei negre-n cinci“

Posted: 19 May 2015 10:23 AM PDT

Printre cele mai complicate structuri de cuvinte pe care le poti pronunta in limba romana sunt cele utilizate pentru exercitiul dictiei. Structuri celebre precum „Capra calca piatra. Piatra crapa-n patru. Crapa-i-ar capul caprei cum a crapat piatra-n patru", care nu au neaparat un sens, trebuie pronuntate cat mai clar si cat mai repede.

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Cimpeanu: Este datoria noastra sa asiguram institutiilor de invatamant superior o finantare adecvata

Posted: 19 May 2015 09:20 AM PDT

Cresterea calitatii si relevantei invatamantului superior, majorarea ratei de insertie profesionala a absolventilor si asigurarea unei finantari adecvate universitatilor sunt cateva dintre obiectivele ministrului Educatiei, Sorin Cimpeanu, prezentate la Conferinta Ministeriala a Procesului Bologna.

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Raportul Evaluarilor Nationale din 2014. Aproximativ 25%-30% din elevi nu au reusit sa rezolve corect cerintele

Posted: 19 May 2015 03:19 AM PDT

Raportul din 2014 cu rezultatele Evaluarilor Nationale de la clasele a II-a, a IV-a si a VI-a arata ca in jur de 70% din copii stiu sa raspunda corect la cerintele din teste. Spre exemplu, la Evaluarile Nationale de la clasa a II-a, doar 60% au rezolvat corect primul test la Romana scris, iar a doua cerinta a fost rezolvata corect doar de aproximativ 56% din copii.

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Alocatiile copiilor, in dezbaterea deputatilor

Posted: 19 May 2015 03:13 AM PDT

   Deputatii din Comisia de Munca reiau, astazi, dezbaterile pe tema maririi alocatiei de stat pentru copii.    Decizia finala va apartine plenului.    In prezent, alocatia este de 42 de lei. Organizatia Salvati Copiii atrage atentia ca suma este mult prea mica.   Ieri, in Senat, a fost respinsa […] The post Alocatiile copiilor, in dezbaterea deputatilor appeared first on Stiri din Educatie | Edu News.

Evaziune fiscala la concursuri scolare. Perchezitii in Capitala si in 7 judete

Posted: 18 May 2015 10:39 PM PDT

Politisti din cadrul DGPMB au efectuat, marti, 80 de perchezitii în municipiul Bucuresti si în judetele Arges, Ilfov, Constanta, Giurgiu, Maramures, Sibiu si Buzau, într-un dosar penal având ca obiect savârsirea infractiunilor de

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

No comments:

Post a Comment