Wednesday, May 20, 2015

Stiri din Educatie

Stiri din Educatie


Proiect: Şcolile trebuie sa ajute la identificarea copiilor cu parinti plecati la munca in strainatate

Posted: 20 May 2015 08:34 AM PDT

Şcolile vor fi obligate sa informeze serviciile de asistenta sociala cu privire la copiii ai caror parinti sunt plecati in strainatate, pentru a exista o evidenta clara a acestora si pentru ca situatia lor sa poata fi monitorizata, potrivit unui proiect de act normativ al Ministerului Muncii.

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

"Şefimea" din Educatie, aidoma elevilor. Peste jumatate din candidati la posturi in Inspectoratele scolare au picat la examen

Posted: 20 May 2015 07:45 AM PDT

In total, 80 din cei 207 candidati au castigat concursurile pentru ocuparea posturilor de inspectori scolari generali, inspectori scolari generali adjuncti si directori ai caselor corpului didactic, care s-au desfasurat in perioada 11 martie - 19 mai 2015, de catre Ministerului Educatiei. In cinci judete nici macar un post de conducere nu a fost ocupat prin concursurile organizate in aceasta primavara.

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Campanie impotriva discriminarii LGBT in scoli. Cu ce probleme se confrunta tinerii cu o alta orientare sexuala

Posted: 20 May 2015 07:41 AM PDT

Asociatia ACCEPT a lansat miercuri un proiect antidiscriminare a persoanelor LGBT (Lesbian Gay Bisexual Transgender) in mediul scolar. Reprezentantii asociatiei vor sa documenteze situatiile de risc si de discriminare ce afecteaza tinerii LGBT si sa ajunga pe viitor la implementarea unui curriculum anti-discriminare, in scoli.

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Alocatia pentru copii va fi dublata

Posted: 20 May 2015 07:26 AM PDT

   Camera Deputatilor a votat dublarea alocatiilor copiilor, de la 42 lei la 84 de lei.    Au fost inregistrate 332 voturi pentru si doua abtineri.    Amendamentul a fost propus de deputatul PNL Cristina Pocora la proiectul de lege privind aprobarea Ordonantei de urgenta a Guvernului nr.65/2014 pentru modificarea […] The post Alocatia pentru copii va fi dublata appeared first on Stiri din Educatie | Edu News.

Concursurile pentru ocuparea functiilor de inspector scolar general, inspector scolar general adjunct si director al Casei Corpului Didactic s-au desfasurat in deplina transparenta si legalitate

Posted: 20 May 2015 05:49 AM PDT

În intervalul 11 martie - 19 mai 2015, la nivelul Ministerului Educaţiei şi Cercetării Ştiinţifice s-au desfăşurat concursurile pentru ocuparea posturilor de inspectori şcolari generali, inspectori şcolari generali adjuncţi şi directori ai caselor corpului didactic.

Profesorii cer Guvernului banii de naveta la rectificarea bugetara din iunie

Posted: 20 May 2015 03:34 AM PDT

Federatia Sindicatelor Libere din Invatamant (FSLI) cere Guvernului Romaniei sa suplimenteze, la rectificarea bugetara din luna iunie, fondurile pentru acele consilii locale care se confrunta cu probleme financiare, astfel incat acestea sa poata deconta cheltuielile cu  naveta personalului didactic.

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Doua medalii de bronz pentru Romania, la Olimpiada Internationala de Filosofie

Posted: 20 May 2015 01:28 AM PDT

Olimpicii romani si-au trecut in palmares doua medalii de  bronz la Olimpiada Internationala de Filosofie, desfasurata in perioada 14-18 mai, la Tartu (Estonia). Performanta a fost reusita de Teodora Groza de la Colegiul National „Mihai Eminescu" din Oradea si de Anda Maria Zahiu de la Colegiul National ,,Ion Luca Caragiale" din Ploiesti.

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Subiectele de Matematica de la Evaluarea Nationala pentru elevii de clasa a II-a. Invatatoarea Cornelia Popa a explicat subiectele la Adevarul Live

Posted: 20 May 2015 01:01 AM PDT

Astazi, la Adevarul Live, de la ora 15.00, Cornelia Popa, invatatoare la Şcoala Gimnaziala 194 din Capitala, a rezolvat subiectele de la Evaluarile Nationale pentru clasele mici si a discutat pe seama rezultatelor de anul trecut. Ministerul Educatiei a publicat subiectele de la testele pentru proba de Matematica, pe care elevii de clasa a II-a au sustinut-o miercuri.

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

No comments:

Post a Comment