Wednesday, May 27, 2015

Stiri din Educatie

Stiri din Educatie


STEM Innovation Challenge 2.0. Concurs cu roboti pentru liceenii din Capitala

Posted: 27 May 2015 08:44 AM PDT

Peste 100 de elevi din 11 licee din Capitala au fost provocati sa calibreze si sa testeze mini-roboti in cadrul concursului STEM Innovation Challenge 2.0. Ei au lucrat la programarea unor sisteme de ghidare cusenzori, ce pot fi folosite in controlul robotilor industriali si al masinilor autonome.

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Liceeni romani au inventat o aplicatie smartphone pentru combaterea depresiei

Posted: 27 May 2015 08:13 AM PDT

   O echipa de liceeni de la Colegiul National de Informatica „Tudor Vianu” din Capitala a castigat locul intai la competitia Social Innovation Relay (SIR), cu o aplicatie smartphone prin care sprijina persoanele care sufera de depresie sau anxietate.    Echipa, formata din elevii Alexandru Amarandei-Stanescu, Valentin Bucur, Alexandru Sasu […] The post Liceeni romani au inventat o aplicatie smartphone pentru combaterea depresiei appeared first on Stiri din Educatie | Edu News.

Romania, locul 5 la Campionatul European de Robotica

Posted: 27 May 2015 04:42 AM PDT

Cele trei echipe de studenti si profesori ai Facultatii de Inginerie de la Universitatea "Lucian Blaga" din Sibiu (ULBS) au obtinut locul cinci, cel mai bun rezultat al României din istoria participarilor la Campionatul European de Robotica - EUROBOT Robomovies 2015,

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Educatie sexuala in scoli. 13 ONG-uri cer ministrului Educatiei sa introduca materia in trunchiul comun de studiu

Posted: 27 May 2015 04:42 AM PDT

Un grup de 13 ONG-uri au publicat o scrisoare deschisa ministrilor Educatiei, Sanatatii si Externelor, prin care le cere sa introduca educatia sexuala in scoli, asa cum a recomandat anul trecut si Comitetul ONU. De asemenea, Guvernul ar trebui sa faciliteze accesul adolescentelor la avorturi si sa reduca numarul de medici care refuza sa faca avorturi.

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Subiecte Bac-ul olimpicilor 2015. Ce le-a picat elevilor care au dat miercuri proba la alegere a profilului

Posted: 26 May 2015 05:16 PM PDT

Olimpicii si sportivii au sustinut miercuri ultima proba a Bacalaureatului special, si anume proba scrisa la alegere a profilului si specializarii, unde pot alege dintre zece materii: Anatomie, Biologie, Chimie, Fizica, Informatica, Geografie, Economie, Psihologie, Filosofie sau Logica. Rezultatele vor fi afisate joi pana la ora 18.00, iar contestatiile se vor primi pana la ora 20.00, urmand ca vineri sa fie publicate rezultatele finale.

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

LauderMUN 2015. Elevii cauta solutii diplomatice la crizele politice ale lumii, intr-o sesiune de dezbateri de tip ONU

Posted: 26 May 2015 05:01 PM PDT

Peste 100 de elevi din tara care participa la conferinta LauderMUN 2015 au inceput, marti, sesiunea de dezbateri. Tinerii au intrat in rolul unor delegati din mai multe tari si si-au prezentat punctul de vedere cu privire la unele dintre cele mai stringente probleme ale lumii, precum conflictul din Yemen, traficul de arme, problema talibanilor din Pakistan sau independenta Saharei de Vest. Solutiile vor fi propuse Organizatiei Natiunilor Unite.

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Subiecte Evaluare Nationala clasa a IV-a. Probleme de matematica ambigue

Posted: 26 May 2015 04:55 PM PDT

Elevii din clasele a IV-a au sustinut, miercuri, testul la Matematica din cadrul Evaluarii Nationale. Cele 20 de cerinte ale testului, pe care copiii trebuiau sa le rezolve intr-o ora, au acoperit toata materia din ciclul primar, insa unele enunturi au generat confuzie, sustin dascalii.

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

No comments:

Post a Comment