Tuesday, June 30, 2015

Stiri din Educatie

Stiri din Educatie


Subiecte Matematica Bacalaureat 2015. Peste 154.000 de candidati sustin miercuri proba la Matematica si Istorie

Posted: 30 Jun 2015 09:15 AM PDT

Subiecte Matematica Bacalaureat 2015. Peste 154.000 de absolventi ai clasei a XII-a sustin miercuri proba obligatorie a profilului, la Matematica sau la Istorie in functie de profilul absolvi. Astfel, absolventii de Real vor sustine proba la Matematica de la acalaureat 2015. Adevarul.ro va publica in timp real subiectele primite de elevi la Matematica Bac 2015.

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Subiecte Istorie Bac 2015. Elevii sustin miercuri proba obligatorie a profilului

Posted: 30 Jun 2015 08:59 AM PDT

Subiecte Istorie Bacalaureat 2015. Elevii de la profilul umanist sustin miercuri proba obligatorie a profilului, la Istorie. De la ora 13.30, Adevarul Live va rezolva subiectele impreauna cu profesorul de Istorie Corneliu Riegler, de la Colegiul National Bilingv „George Cosbuc", din Capitala.

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Tinerii clujeni se pregatesc pentru o viitoare cariera in IT

Posted: 30 Jun 2015 07:22 AM PDT

   Pentru 160 de liceeni din Cluj Napoca, activitatea continua si in perioada vacantei de vara. Dar nu la scoala, ci la sediul Fortech – una dintre companiile de software outsourcing de top din Romania – in cadrul unui program dedicat educatiei in IT.     Desfasurat sub titulatura "Descopera-ti […] The post Tinerii clujeni se pregatesc pentru o viitoare cariera in IT appeared first on Stiri din Educatie | Edu News.

Bursele de studiu si posibilitatea de angajare dupa absolvire, printre cele mai importante criterii in alegerea unei universitati

Posted: 30 Jun 2015 07:11 AM PDT

    D&D Research a lansat, la initiativa Universitatii Romano – Americane, cel mai recent raport de cercetare din Romania ce masoara perceptiile, nevoile, atitudinile si elementele decizionale privind invatamantul superior. Cercetarea a relevat faptul ca tinerii si parintii din Romania considera ca Universitatea Romano – Americana este cea mai […] The post Bursele de studiu si posibilitatea de angajare dupa absolvire, printre cele mai importante criterii in alegerea unei universitati appeared first on Stiri din Educatie | Edu News.

Bacalaureat 2015. Barem limba materna. Edu.ro a publicat baremul de corectare pentru proba de germana

Posted: 30 Jun 2015 06:51 AM PDT

Bacalaureat 2015. Barem pentru limba materna. Ministerul Educatiei a publicat pe site-ul edu.ro baremul de corectare la proba de limba germana,  pe care absolventii de liceu au sustinut-o marti. La subiectul al doilea de la Germana, elevii au avut de caracterizat un personaj din Faust de Johann Wolfgang von Goethe si la subiectul al treilea au avut de redactat o scrisoare de angajare.

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Bacalaureat 2015. Barem limba materna. Edu.ro a publicat baremul de corectare pentru proba de maghiara

Posted: 30 Jun 2015 06:46 AM PDT

Bacalaureat 2015. Barem pentru limba materna. Ministerul Educatiei a publicat pe site-ul edu.ro baremul de corectare la proba de limba maghiara,  pe care absolventii de liceu au sustinut-o marti. La proba de Limba Maghiara, elevii au avut de comentat o poezie de Ady Endre. La al doilea subiect au avut de comentat un text despre un scriitor maghiar, Janus Pannonius. La punctul trei au avut de comentat la alegere una din cinci balade date.

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Rezultate finale Evaluare Nationala 2015, dezbatute la Adevarul Live. Cimpeanu: Numarul mediilor sub 5 a fost de patru ori mai mare in mediul rural

Posted: 30 Jun 2015 04:02 AM PDT

Rezultate finale Evaluarea Nationala 2015. Astazi, la Adevarul live de la 15:00 am discutat despre rezultatele finale de la Evaluarea Nationala si ce urmeaza in privinta admiterii la liceu. Invitat in platou a fost profesorul Corneliu Riegler de la Colegiul National Bilingv "George Cosbuc", iar prin telefon ni s-au alaturat inspectorul Marian Banu de la Inspectoratul Şcolar din Bucuresti si ministrul Educatiei, Sorin Cimpeanu.

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Salariile personalului nedidactic, majorate cu 12%

Posted: 30 Jun 2015 03:34 AM PDT

       Guvernul a adoptat o Ordonanta de urgenta care modifica OUG 83/2014 privind salarizarea personalului platit din fonduri publice in anul 2015, precum si alte masuri in domeniul cheltuielilor publice. Potrivit actului normativ, va creste, de asemenea, cu 12% cuantumul sporurilor, indemnizatiilor si al celorlalte elemente ale sistemului […] The post Salariile personalului nedidactic, majorate cu 12% appeared first on Stiri din Educatie | Edu News.

BACALAUREAT 2015. Elevii de clasa a XII-a sustin maine proba obligatorie a profilului

Posted: 30 Jun 2015 03:04 AM PDT

BACALAUREAT 2015. Examenul de Bacalaureat a continuat astazi cu proba scrisa la limba materna pentru minoritatile nationale, iar miercuri, absolventii de clasa a XII-a vor sustine examenul scris la proba obligatorie a profilului: matematica sau istorie, în functie de

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Subiecte Limba Materna Bacalaureat 2015. Elevii sustin astazi proba la Limba Materna. La Germana, elevii au avut de caracterizat un personaj din Faust

Posted: 29 Jun 2015 10:50 PM PDT

Subiecte Limba Materna Bacalaureat 2015. Absolventii clasei a XII-a din randul minoritatilor nationale sustin astazi proba la Limba Materna. Adevarul.ro va publica in timp real subiectele primite de elevi la maghiara si la germana, iar la ora 15:00, Ministerul Educatiei va publica baremele de corectare. In total, peste 7.500 de candidati au sustinut astazi proba la Limba Materna, potrivit datelor ministerului.

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

No comments:

Post a Comment