Thursday, July 2, 2015

Stiri din Educatie

Stiri din Educatie


PF Daniel: Sfantul Sinod a aprobat un plan strategic pentru cresterea calitatii educatiei religioase

Posted: 02 Jul 2015 10:24 AM PDT

Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române a adoptat, în ultima sedinta, "Planul strategic pentru cresterea calitatii educatiei religioase", cu masuri privind curriculumul scolar, profesorii de religie, alte tipuri de activitati educationale

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Biserica a adoptat un plan strategic in privinta educatiei religioase in scoli

Posted: 02 Jul 2015 09:50 AM PDT

Sfantului Sinod al Bisericii Ortodoxe Romane a adoptat, in ultima sedinta, "Planul strategic pentru cresterea calitatii educatiei religioase", cu masuri privind curriculumul scolar; profesorii de religie, alte tipuri de activitati educationale si comunicarea, anunta Patriarhul Daniel.

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Admitere facultate 2015. Oportunitatile de angajare, cel mai important criteriu in alegerea unei universitati

Posted: 02 Jul 2015 07:14 AM PDT

Admitere facultate 2015. Pentru tinerii si parintii din Romania, dintre elementele de succes profesional specifice unei universitati, cel mai important este ca „studentii sai sa aiba sanse mari sa se angajeze imediat dupa absolvire" alaturi de „sa aiba parteneriate cu firme care ofera studentilor internshipuri", releva un studiu lansat de D&D Reasearch, la initiativa Universitatii Romano-Americane.

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Subiecte Bac 2015 Biologie, Geografie, Chimie si Fizica. Elevii sustin vineri proba la una din 10 materii. Rezolvarea subiectelor la Adevarul Live de la 12:00

Posted: 02 Jul 2015 06:57 AM PDT

Subiecte Bac Biologie. Vineri are loc ultima proba a examenului de Bacalaureat 2015. Adevarul.ro va publica in timp real subiectele la Geografie, Chimie, Biologie, Fizica, Psihologie, Economie, Informatica, Sociologie, Filosofie si Logica. Rezolvarea subiectelor va fi in direct la Adevarul live de la 12:00.

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Romania – printre cele mai active tari in arta argumentarii

Posted: 02 Jul 2015 06:28 AM PDT

    Un raport al Societatii Academice Romane sublinia lipsa de legatura dintre ceea ce se preda in clasa si viata de zi cu zi a elevilor. In plus, potrivit unui studiu realizat de Fundatia Soros Romania, tinerii romani care apar ca fiind intoleranti si homofobi sunt expusi mai mult […] The post Romania – printre cele mai active tari in arta argumentarii appeared first on Stiri din Educatie | Edu News.

Admitere Facultate 2015. Cand incep inscrierile la Universitatea de Vest din Timisoara

Posted: 02 Jul 2015 05:42 AM PDT

Admitere Facultate 2015. Pe data de13 iulie, se da startul înscrierilor la Universitatea de Vest din Timisoara. Cea mai mare institutie de învatamânt superior din vestul tarii îsi deschide portile pentru absolventii de liceu.

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Admitere liceu 2015: Ierarhia elevilor la Evaluarea Nationala se publica astazi pe edu.ro

Posted: 02 Jul 2015 05:31 AM PDT

Ierarhia la nivel judetean si a municipiului Bucuresti a absolventilor clasei a VIII-a in functie de media de admitere la liceu va fi publicata in aceasta seara pe edu.ro. Media va fi compusa din media Evaluarii Nationale si mediile anilor de gimnaziu.

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Niciun consens intre editori si Ministerul Educatiei, in ajunul demararii licitatiei pentru manualele de clasa a IV-a

Posted: 02 Jul 2015 04:36 AM PDT

In aceasta luna, Ministerul Educatiei va da startul licitatiei pentru manuale de clasa a IV-a, fara solutie la nemultumirile editorilor cu care s-a confruntat la licitatiile trecute. In timp ce editorii continua sa ameninte cu o noua serie de contestatii daca documentatia de atribuire nu se modifica, Consiliul National de Solutionare a Contestatiilor (CNSC) a respins o propunere a ministerului in acest sens.

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Adriana Saftoiu reclama nereguli la Evaluarea Nationala

Posted: 02 Jul 2015 03:54 AM PDT

   Adriana Saftoiu a depus un memoriu la ministerul Educatiei, dupa ce a constatat mai multe nereguli la Evaluarea Nationala de la scoala unde invata copilul ei.     Astfel, Saftoiu a scris pe Facebook ca la Scoala Centrala au fost 24 de contestatii dupa Evaluarea Nationala, dintre care au fost […] The post Adriana Saftoiu reclama nereguli la Evaluarea Nationala appeared first on Stiri din Educatie | Edu News.

Absenteismul de la Bac este un dezastru pentru economia nationala

Posted: 02 Jul 2015 02:33 AM PDT

Absenteism record la examenulul de Bacalaureat din acest an. Mai bine de un sfert dintre elevii care ar fi trebuit sa dea testul maturitatii au disparut din statistici. Unii au ramas corigenti, altii au abandonat scoala, iar o parte pur si simplu nu s-au înscris la examen.

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Violoncelistul roman Andrei Ionut Ionita a castigat medalia de aur la Competitia Ceaikovski 2015

Posted: 02 Jul 2015 02:20 AM PDT

   Romanul Andrei Ionut Ionita, in varsta de 21 de ani, a castigat medalia de aur si un premiu de 30.000 de dolari la categoria violoncel din Competitia Ceaikovski 2015. Tanarul a fost vizibil emotionat la auzul numelui la ceremonia de premiere desfasurata in sala de concerte Ceaikovski din Moscova, noteaza site-ul The Strad. […] The post Violoncelistul roman Andrei Ionut Ionita a castigat medalia de aur la Competitia Ceaikovski 2015 appeared first on Stiri din Educatie | Edu News.

Romania, printre cele mai active tari europene la dezbateri scolare

Posted: 02 Jul 2015 12:46 AM PDT

Romania este printre cele mai active tari din Europa la capitolul dezbateri, conform datelor organizatiei internationale IDEA - International Debate Education Association. In acest context, un grup de asociatii pentru pasionatii de dezbateri si oratorie au lansat miercuri proiectul „Building Arguments – Consolidarea asociatiilor de dezbateri din Romania", in scopul popularizarii acestor activitati in mediul scolar.

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

No comments:

Post a Comment