Thursday, August 6, 2015

Stiri din Educatie

Stiri din Educatie


Anul scolar 2015-2016: Cand vor avea vacanta elevii

Posted: 06 Aug 2015 09:41 AM PDT

   Ministerul Educatiei a publicat varianta finala a structurii anului scolar 2015-2016. Potrivit acesteia, elevii vor avea 34 de zile de vacanta si 177 de zile de cursuri. Prima vacanta va fi scurta, de doar o saptamana, si incepe pe 31 octombrie, pentru invatamantul primar, si este urmata de vacanta […] The post Anul scolar 2015-2016: Cand vor avea vacanta elevii appeared first on Stiri din Educatie | Edu News.

Ministerul Educatiei a publicat lista olimpicilor care vor lua burse de merit

Posted: 06 Aug 2015 09:32 AM PDT

     Ministerul Educatiei a publicat pe site o lista cu 114 elevi care in 2015 au obtinut medalii si premii la diverse olimpiade si care vor beneficia de bursa de merit olimpic international.    De la 1 iulie 2015, noile cuantumuri ale bursei de merit olimpic international sunt: medalia […] The post Ministerul Educatiei a publicat lista olimpicilor care vor lua burse de merit appeared first on Stiri din Educatie | Edu News.

Noua Lege a Educatiei: Admiterea la liceu, doar cu medie peste 5 la Evaluarea Nationala

Posted: 06 Aug 2015 09:24 AM PDT

   Proiectul noii Legi a Educatiei prevede ca invatamantul liceal va deveni obligatoriu pana in 2020, iar elevii care iau la Evaluare mai putin de 5 intra intr-un program de preprofesionalizare cu durata de un an.    Dupa un ocol prin vechea lege a fostului ministru Ecaterina Andronescu, discutiile referitoare […] The post Noua Lege a Educatiei: Admiterea la liceu, doar cu medie peste 5 la Evaluarea Nationala appeared first on Stiri din Educatie | Edu News.

ANALIZA De ce sunt greu de gasit inspectorii scolari competenti

Posted: 06 Aug 2015 09:11 AM PDT

Posturile de inspectori scolari generali nu s-au ocupat nici dupa doua runde de concurs, jumatate dintre candidati retragandu-se pe ultima suta de metri, iar altii picand cu brio examenul. Expertii din sistem ii incurajeaza pe mai-marii de la Educatie sa renunte la aceste institutii total nefolositoare din punctul lor de vedere.

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Greu de ocupat. Un sfert dintre posturile de Inspectori Şcolari Generali, neocupate dupa 6 luni de selectii prin concurs

Posted: 06 Aug 2015 02:28 AM PDT

Mai bine de jumatate de an le-a trebuit mai marilor de la Educatie ca sa puna sefi la Inspectoratele scolare. Şi tot nu au reusit sa ocupe toate posturile. Joi, de exemplu, a avut loc ultimul concurs pentru ocuparea celui mai inalt post din cadrul inspectoratelor scolare, inainte de inceperea noului an scolar. In total 11 din cele 21 de posturi de inspectori scolari generali s-au ocupat, iar 10 inspectorate au ramas fara sefi.

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

No comments:

Post a Comment