Wednesday, September 16, 2015

Stiri din Educatie

Stiri din Educatie


Incepe scoala cu ECDL!

Posted: 16 Sep 2015 10:22 AM PDT

     Elevii pot sa faca un pas inainte si sa isi obtina Permisul ECDL (European Computer Driving Licence). Astfel, competentele lor digitale sunt recunoscute la nivel international si certificate pe termen nelimitat, elevii avand oportunitatea de a echivala proba de Competente digitale din cadrul Bacalaureatului cu ECDL PROFIL BAC. […] The post Incepe scoala cu ECDL! appeared first on Stiri din Educatie | Edu News.

APEL UMANITAR: Cu un SMS la 8824, oricine poate oferi cel mai pretios dar doamnei profesor Stefania Albu: minute de viata

Posted: 16 Sep 2015 10:15 AM PDT

Inceput de scoala    Si anul acesta scolile au inceput ca de obicei, cu zarva, cu bucurie si cu emotie. Dar doamna prof. Stefania Albu de la LTAS „Victor Slavescu" din Ploiesti nu mai poate intampina acest inceput de an scolar de la catedra, printre glasuri entuziaste de elevi, cataloage […] The post APEL UMANITAR: Cu un SMS la 8824, oricine poate oferi cel mai pretios dar doamnei profesor Stefania Albu: minute de viata appeared first on Stiri din Educatie | Edu News.

Experti romani din tara si strainatate gasesc solutii pentru valorificarea potentialului strategic al diasporei romanesti

Posted: 16 Sep 2015 10:07 AM PDT

   Marti, 15 septembrie 2015, Fundatia CAESAR (Centrul pentru Acces la Expertiza Studentilor si Absolventilor Romani) si Liga Studentilor Romani din Strainatate (LSRS), cu sprijinul Administratiei Prezidentiale, au organizat, la Palatul Cotroceni, conferinta „SMART Diaspora 2020+: Cum valorificam potentialul strategic al diasporei romanesti".    Conferinta a debutat cu intonarea Imnului […] The post Experti romani din tara si strainatate gasesc solutii pentru valorificarea potentialului strategic al diasporei romanesti appeared first on Stiri din Educatie | Edu News.

Examen pentru a intra in clasa a XI-a. Ce sanse are propunerea de reintroducere a treptei a II-a la liceu

Posted: 16 Sep 2015 10:02 AM PDT

Reintroducerea unei trepte la clasa a X-a, examenul de admitere la liceu si Bacalaureatul diferentiat sunt cateva dintre propunerile de modificare a sistemului de evaluare in invatamantul preuniversitar, facute in cadrul consultarilor pentru noua lege a Educatiei.

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Reprezentantii profesorilor se afla in negocieri cu Guvernul pentru marirea salariilor. Cat ar putea primi in plus

Posted: 16 Sep 2015 03:33 AM PDT

Guvernul Ponta a propus profesorilor o crestere salariala de 10% din luna decembrie,  in urma discutiilor cu lideii sindicali, care au avut loc marti. Reprezentantii profesorilor mai spun ca exista si varianta unei cresteri de 25% pe legea salarizarii.

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Girls Who Code Romania si 4PSA ofera premii liceenelor cu proiecte de top la InfoEducatie

Posted: 16 Sep 2015 03:26 AM PDT

   Editia 2015 a concursului national InfoEducatie a adus o surpriza placuta elevelor participante la sectiunile existente: Roboti, Multimedia, Software Educational, Software Utilitar, Aplicatii Web. Anul acesta, Girls Who Code Romania, 4PSA si Asociatia TechLounge au recompensat financiar elevele care au creat aplicatii de top. Printre criteriile folosite la selectie […] The post Girls Who Code Romania si 4PSA ofera premii liceenelor cu proiecte de top la InfoEducatie appeared first on Stiri din Educatie | Edu News.

Romania are patru universitati in topul QS University Rankings. Pe primul loc in lume este MIT

Posted: 16 Sep 2015 02:14 AM PDT

Romania este prezenta in Clasamentul QS International al Universitatilor din acest an, cu patru universitati. Cel mai bun rezultat apartine si in acest an Universtitatii din Bucuresti (pe locurile 651-700), care este urmata de Universitatea Alexandru Ioan Cuza, Universitatea Babes-Bolyai si Universitatea de Vest din Timisoara (toate in seria 701+).

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Iohannis: Modificarile luate cu gandul la campanie nu pot duce la schimbarea educatiei

Posted: 16 Sep 2015 01:54 AM PDT

Presedintele Romaniei, Klaus Iohannis, a vorbit miercuri, in Parlament, despre necesitatea unor consultari nationale cu toti actorii implicati in sistemul de educatie, consultari care sa produca in maximum doi ani, o legislatie coerenta, corecta si care sa raspunda la problemele sistemului, care tine cu greu pasul cu schimbarile sociale din secolul XXI.

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

No comments:

Post a Comment