Friday, September 18, 2015

Stiri din Educatie

Stiri din Educatie


ARACIP a revizuit standardele de calitate pe baza carora sunt evaluate scolile

Posted: 18 Sep 2015 07:09 AM PDT

ARACIP a realizat o revizuire a standardelor de calitate pe baza carora sunt evaluate scolile, cu ajutorul unei finantari europene si propune implementarea lor prin Hotarare de Guvern. Astfel, ARACIP doreste centrarea scolii pe dezvoltare, nu pe functionare ca pana acum, centrul interesului fiind bunastarea elevului si rezultatele scolare ale acestuia.

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Una din 15 scoli de la sat evaluate de ARACIP risca sa fie inschisa, din cauza conditiilor improprii

Posted: 18 Sep 2015 06:30 AM PDT

Circa 87% din scolile de la sat (549 de unitati) indeplinesc standardele minime de calitate, in timp ce restul de 13% (84 de unitati) nu le indeplinesc, se arata intr-un raport ARACIP, in care au fost evaluate 633 de unitati de invatamant din mediul rural. Practic, 1 din 15 scoli risca sa fie inchise, daca autoritatile nu vor lua masuri pentru remedierea situatiei.

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

PROFIL Şcoala romaneasca de la sat are resurse infime si educa copii din familii destramate care se zbat in saracie, invata sub potential si abandoneaza cartea

Posted: 18 Sep 2015 06:14 AM PDT

Portretul scolii de la sat in Romania anului 2015 nu este unul incurajator, dupa cum arata un raport ARACIP. Desi in ultimii 10 ani s-au constatat imbunatatiri in privinta calitatii invatamantului, precum un grad mai inalt de calificare a personalului si o relatie buna cu autoritatile in privinta copiilor cu risc, scoala de la sat ramane sora vitrega a invatamantului romanesc.

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

No comments:

Post a Comment