Tuesday, November 20, 2012

Stiri din Educatie

Stiri din Educatie


Forumul Romanilor vrea elaborarea unui manual de istorie a comunitatilor din Arcul Intracarpatic.

Posted: 20 Nov 2012 05:00 AM PST

Forumul Romanilor din Covasna, Harghita si Mures cere Academiei sa sprijine elaborarea unui manual de istorie a comunitatilor din Arcul Intracarpatic si Ministerului Educatiei sa faca verificari privind folosirea unor manuale pentru disciplinele optionale in scolile cu predare in limba maghiara. Potrivit unui comunicat de presa transmis, marti, de reprezentantii Forumului Civic al Romanilor din Covasna, Harghita si Mures, Consiliul Director al FCRCHM solicita Academiei Romane sa sprijine ...


This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Elevii romani invata tarziu tainele antreprenoriatului

Posted: 20 Nov 2012 01:34 AM PST


România se numără printre cele nouă state europene în care spiritul de inițiativă și antreprenoriatul se predau târziu, nefiind prevăzute în programa din școala primară, arată un raport publicat de Comisia Europeană.

Competențele digitale nu apar nici ele ca fiind abordate în școala primară.

În schimb,  la învățământul secundar – gimnaziu și școli profesionale, România abordează cultura antreprenorială pe toate cele trei paliere.  Ca materie de sine stătătoare, în cadrul altor cursuri și transversal, în toată curricula.

Ultimele teste PISA, din 2009, care evaluează cunoștințele elevilor de 15 ani la citit, matematică și științe, plasează România pe un loc codaș . Peste 40% dintre elevii români au arătat că au probleme la aceste capitole.

Raportul Comisiei Europene mai  arată că România, alături de Irlanda și Turcia, a înregistrat, din 2001, cea mai mare scădere a numărului de tineri care obțin o diplomă de studii superioare în domenii esențiale precum matematică, știință și tehnologie.


ICR face un apel catre editurile romanesti pentru dotarea bibliotecilor Institutului din strainatate

Posted: 20 Nov 2012 12:59 AM PST


Institutul Cultural Român a hotărât demararea transferului de cărți și publicații, tipărite de editurile din România, către bibliotecile Institutelor Culturale Române din străinatate.

În acest scop, ICR roagă editurile din România să sprijine promovarea culturii române în lume prin donații de cărți și publicații. Acestea vor fi selectate de Direcția Generală a Reprezentantelor în Străinatate și vor fi transferate trimestrial către fiecare Institut Cultural Român din străinătate.

În măsura în care bugetul va permite, Institutul Cultural Român va achiziționa și contra cost cărți și publicații ale editurilor din România.


Un profesor romȃn a primit Premiul statelor New Mexico si Arizona la categoria Stiinta si Matematica pe anul 2012

Posted: 19 Nov 2012 02:48 PM PST


În fiecare an, corporația New Mexico Book Co-op din Los Ranchos, statul New Mexico, Statele Unite, organizează un concurs de cărți de autori din New Mexico. 

Anul acesta au fost incluși și autorii din Arizona sau cărți de autori din alte state, dar despre subiecte din New Mexico și Arizona. Pentru a doua oară consecutiv, profesorul universitar dr. Florentin Smarandache, de la Universitatea New Mexico, a primit Premiul statelor New Mexico și Arizona la categoria de cărți de Știință și Matematică pe anul 2012 pentru cartea "DSm Super Vector Space of Refined Labels", scrie jurnalul.ro

Cartea se referă la cunoscuta Teorie Dezert-Smarandache (TDSm) din Teoria Informației, care are aplicații diverse in cibernetică, computere, aviatică, cercetarea militară, sau medicină  prin combinarea informațiilor contradictorii furnizate de către sensori.


Licitatie de arta pentru deschiderea primei Scoli de Muzica Veche din Romania

Posted: 19 Nov 2012 01:25 PM PST


Pe 28 noiembrie de la ora 19, la Muzeul Țăranului Român va avea loc o licitație de artă cu scopul de a strânge fonduri pentru  înființarea și dotarea primei școli de muzică veche din România.

Licitația cuprinde 36 de opere de artă ale unora dintre cei mai reputați artiști români contemporani iar fondurile obținute vor fi utilizate pentru achiziționarea de instrumente specifice muzicii vechi, partituri și lucrări teoretice ce vor fi puse la dispoziția elevilor, pentru studiu și documentare. Vor fi de asemenea acordate burse de studiu elevilor merituoși cu situație financiară dificilă.

Școala de Muzică Veche, prima cu acest profil în România, va fi lansată la începutul anului 2013 și este o inițiativă a asociației Antiqva și a agenției Medieval Praxis.


No comments:

Post a Comment