Monday, November 19, 2012

Stiri din Educatie

Stiri din Educatie


Educatoarea acuzata de comportament deviant, cel mai slab calificativ in urma anchetei ISJ Vaslui.

Posted: 19 Nov 2012 06:12 AM PST

Educatoarea gradinitei din localitatea vasluiana Salceni, cercetata de politisti pentru rele tratamente aplicate minorului din cauza comportamentului devinat si oferirea copiilor de analgezice contraindicate celor sub 15 ani, a primit cel mai slab calificativ in urma anchetei Inspectoratului Scolar, scrie Mediafax. Ancheta desfasurata de Inspectoratul Scolar Judetean (ISJ) Vaslui in cazul educatoarei de la gradinita din Salceni, acuzata de parinti de comportament deviant la clasa si cercetata ...


This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

O scoala, inchisa din cauza Ministerului Educatiei. Aproape 100 de elevi nu mai merg la cursuri

Posted: 19 Nov 2012 04:52 AM PST

Un numar de 99 de elevi din clasele I-IV si prescolari din Masloc, judetul Timis, au fost trimisi acasa, luni, dupa ce un executor judecatoresc le-a închis scoala, deoarece Ministerul Educatiei nu a achitat constructorului suma de 750.
Citește mai departe...


This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

“Cu mama la muzeu”, program educativ pentru copii si parinti

Posted: 19 Nov 2012 02:52 AM PST


Din 17 noiembrie, la fiecare sfârșit de săptămână, la Muzeul Național al Satului “Dimitrie Gusti” va fi organizat un program educativ intitulat “Cu mama la muzeu”.

În week-end-urile următoare copiii vor avea ocazia să învețe să confecționeze o stea cu care să meargă la colind, să decoreze turtă dulce, să facă măști, ori să participe la un atelier de origami-kirigami. Cei mici vor avea totodată ocazia să învețe și colindele “Steaua sus răsare” și “O, ce veste minunată”.

La fiecare dintre ateliere, activitățile vor cuprinde și o secțiune intitulată “Căsuța cu povești”, în care un actor va povesti “la gura sobei” din lumea cărților.

Scopul acestui program este implicarea familiilor în activități comune, astfel încât preocupările copiilor de petrecere a timpului liber să poată fi armonizate cu cele ale părinților.


Dascalii si psihologii scolari invata sa lucreze cu elevii diagnosticati cu ADHD

Posted: 19 Nov 2012 02:37 AM PST


Organizația Pași înaintedin Cluj-Napoca a inițiat un program de instruire pentru dascăli și psihologi școlari pentru a-i învăța să lucreze cu elevii care au deficiențe de atenție informează jurnalul TVR.

Tulburarea deficitului de atenție și hiperactivitate este una dintre cele mai frecvente tulburări întâlnite la copii. Simptomele acestei tulburări includ dificultatea de concentrare și atenție, dificultatea de control al comportamentului și hiperactivitate.

Statisticile arată că peste 220.000 de preșcolari suferă de o formă de ADHD, însă Ministerul Sănătății nu are programe publice de depistare a afecțiunii.


No comments:

Post a Comment