Friday, November 23, 2012

Stiri din Educatie

Stiri din Educatie


S-au deblocat aproximativ 400 de posturi unice in invatamantul preuniversitar

Posted: 23 Nov 2012 09:59 AM PST


Ministrul Educației, Ecaterina Andronescu, a declarat, vineri, că aproximativ 400 de posturi unice în învățământul preuniversitar au fost deblocate în țară.

Andronescu a precizat că este vorba de posturi precum fochiști sau bucătari la grădinițe

Ea a afirmat că posturile au fost repartizate în funcție de nevoile fiecărui județ și de dimensiunea acestuia, scrie Agerpres.


REZIDENTIAT 2012: Cea mai mare concurenta este la stomatologie

Posted: 23 Nov 2012 05:42 AM PST

Peste 5.300 de absolventi au fost înscrisi la concursul de rezidentiat care avea loc duminica în Capitala si în alte cinci centre universitare, cei mai multi dintre ei, respectiv 4.
Citește mai departe...


This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Se schimba regulile de inscriere la clasa pregatitoare. ...

Posted: 23 Nov 2012 02:45 AM PST

Ministerul Educatiei schimba regulile de inscriere la clasa pregatitoare, potrivit secretarului de stat pentru invatamantul preuniversitar, Stelian Fedorca, citat de HotNews.ro. Acesta a declarat ca de la anul "se revine la vechea metodologie de inscriere la scoala", existenta pana la criteriile introduse anul trecut. Se renunta astfel la cele patru etape de inscriere, la criteriile de departajare conform carora au prioritate la inscriere copiii orfani, din familii monoparentale sau care au un ...


This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Conferinta de incheiere a proiectului „Formarea profesionala a cadrelor didactice din invatamantul preuniversitar pentru noi oportunitati de dezvoltare in cariera”

Posted: 23 Nov 2012 12:39 AM PST

Conferinţa de încheiere a proiectului „Formarea profesională a cadrelor didactice din învăţământul preuniversitar pentru noi oportunităţi de dezvoltare în carieră" se desfăşoară, vineri, 23 noiembrie 2012, la Hotel Ibis - Palatul Parlamentului din Capitală. În deschiderea conferinţei va lua cuvântul doamna Ecaterina Andronescu, ministrul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului.


ANOSR cere retragerea proiectului de lege privind stagiile de adaptare profesionala

Posted: 22 Nov 2012 07:59 PM PST


Alianta Națională a Organizațiilor Studențești din România solicită retragerea proiectului de lege privind stagiile de adaptare profesională și constituirea unui grup de lucru format din reprezentanți ai Ministerului Muncii, Ministerului Educației, studenților și angajatorilor în vederea elaborării unui nou proiect care să protejeze tinerii și să reglementeze în mod eficient desfășurarea stagiilor de practică pe perioada studiilor și/sau ulterior acestora.

Potrivit unui proiect de lege inițiat de Ministerul Muncii, absolvenții de învățământ superior ar putea fi obligați să facă stagii de adaptare profesională, în baza unui contract, pentru o perioadă cuprinsă între șase și 12 luni, la finalul căreia vor fi evaluați și vor obține un calificativ.

Prin proiectul de lege tinerii ar putea fi puși la plată dacă nu rămân angajați pe termen lung în unitatea în care și-au făcut stagiul iar dacă stagiarul dorește să schimbe sau să renunțe la locul de muncă dupa finalizarea stagiului, poate fi obligat să plătească cheltuielile aferente formării.


No comments:

Post a Comment