Thursday, November 22, 2012

Stiri din Educatie

Stiri din Educatie


GOOGLE PREMIAZA ELEVII ROMANI cu potential deosebit in domeniul stiintific si inginerie

Posted: 22 Nov 2012 04:38 AM PST

Google organizeaza în perioada 29 - 30 noiembrie, la Zurich, un eveniment dedicat celor 24 de elevi câstigatori care au dat dovada de un potential deosebit în domeniul stiintific si în inginerie la cea de-a treia editie a Premiilor Europene
Citește mai departe...


This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Comisia Europeana: Romanii, CODAŞI LA EDUCATIE

Posted: 22 Nov 2012 01:41 AM PST

Suntem codasi la educatie. Peste 40% dintre adolescentii români de 15 ani nu au competente adecvate de citire, matematica sau stiinte, arata un raport al Comisiei Europene.
Citește mai departe...


This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Acord Romania - UNESCO privind infiintarea unui institut de cercetari fundamentale in domeniul fizicii sub egida UNESCO

Posted: 21 Nov 2012 02:29 PM PST

Ministrul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului, doamna Ecaterina Andronescu, şi directorul general UNESCO, doamna Irina Bokova, au semnat miercuri, 21 noiembrie, un acord privind înfiinţarea la Măgurele a Institutului de Cercetări Fundamentale în domeniul Fizicii, la nivel de institut UNESCO de gradul II.


A.G Billig – primul debut literar international made in Romania

Posted: 21 Nov 2012 01:38 PM PST


A.G. Billig este prima scriitoare autohtonă al cărei volum de debut apare direct în limba engleză, fiind disponibil pe tot mapamondul.

Lansat pe 13 noiembrie 2012 de către editura britanică MP Publishing sub formă de eBook, volumul "Four Doors and Other Stories" ("Patru Uși și alte povești") include douăsprezece povestiri scurte, ce au ca temă principală iubirea.

A.G. Billig spune că, dincolo de satisfacția personală, izbânda ei îi va motiva și pe alți tineri să își urmeze visele și va contribui la schimbarea mentalității conform căreia lumea anglo-saxonă este un bastion de necucerit pentru scriitorii români.

"Four Doors and Other Stories" este disponibilă pe toate marele rețele de distribuție on-line, inclusiv Amazon, Amzon UK, iBooks, Barnes & Noble. Mai multe despre autoare, găsiți pe site-ul oficial:www.agbillig.com și pagina de facebook, www.facebook..com/A.G.Billig.


O noua librarie de carte franceza va fi inaugurata vineri in Capitala

Posted: 21 Nov 2012 12:45 PM PST


O nouă librărie de carte franceză va fi inaugurată vineri în Capitală, în prezența scriitorului Pascal Bruckner, scrie Agerpres.

Pentru publicul larg, librăria Kyralina va fi deschisă începând de sâmbătă, iar circa 80% dintre titluri vor fi în limba franceză. La acestea se adaugă și câteva în limba germană și  traduceri în română ale unor scrieri franceze, germane din literatura clasică și contemporană.

Presa franceză va fi prezentă atât prin cotidiane, cât și prin reviste specializate. Un segment important va fi cel al cărților de copii și al benzilor desenate.

Librăria se adresează mai ales francofililor și germanofililor din România, dar și expaților francofoni și germanofoni din țara noastră.

Foto: globus.jutarnji.hr

 


No comments:

Post a Comment