Monday, November 26, 2012

Stiri din Educatie

Stiri din Educatie


Peste 30 licee din Romania participa marti la concursul European pentru tinerii traducatori

Posted: 26 Nov 2012 10:35 AM PST

Un numar de 33 licee din România vor participa marti la cea de-a VI-a editie a concursului european pentru tinerii traducatori “Juvenes Translatores”, a anuntat Reprezentanta Comsiei Europene.
Citește mai departe...


This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Se schimba regulile de inscriere la clasa pregatitoare

Posted: 25 Nov 2012 02:58 PM PST


Ministerul Educației a decis schimbarea regulilor de înscriere la clasa pregătitoare. Stelian Fedorca, Secretar de Stat pentru învățământul preuniversitar, a declarat că începând cu anul școlar 2013-2014 "se revine la vechea metodologie de înscriere la școală".

Astfel, urmează să se renunțe la cele patru etape de înscriere, introduse anul trecut, la criterile de departajare conform cărora au prioritate la înscriere copiii orfani, din familii monoparentale sau care au un certificat medical de încadrare în grad de handicap.

Mai sunt însă și reguli care vor rămâne neschimbare. Acestea prevăd că au prioritate copii care sunt în circumscripția școlii, au un frate înmatriculat în școală sau, în funcție de Consiliul de Administrație, poate rămâne în unele școli și prioritatea la înscriere a copiilor care au părinți cadre didactice.

Modificările vor fi intra în vigoare în luna martie, când încep înscrierile în clasa pregătitoare, iar copiii care împlinesc 6 ani la începerea anului școlar vor putea fi înscriși doar la clasa pregătitoare, nu în clasa I, așa cum prevede metodologia în vigoare.


Cluj-Napoca este Capitala Europeana a Tineretului in 2015

Posted: 25 Nov 2012 02:43 PM PST


Un juriu format din nouă instituții europene, printre care Direcția pentru Cultură a Comisiei Europene, a anunțat sâmbătă seară că municipiul Cluj-Napoca a fost desemnat Capitala Europeană a Tineretului în 2015.

Cluj-Napoca a prezentat SHARE, un program puternic, clar, solid, diversificat și interesant, se arată pe site-ul youthforum.org.

SHARE promovează împărțirea spațiului, a culturii, a puterii, a muncii, a bucuriei, a viziunii și a valorilor europene comune, prin intermediul subiectelor ca avocatură, mobilitate, dialog structurat și informații pentru tineri.

Titlul de Capitală Europeană de Tineret a fost acordat prima dată în anul 2009 orașului Rotterdam, urmând apoi Torino, Anvers, Braga, Maribor și Salonic în 2014.

 


No comments:

Post a Comment