Wednesday, November 28, 2012

Stiri din Educatie

Stiri din Educatie


Studentii cer gratuitate la transportul in comun

Posted: 28 Nov 2012 08:03 AM PST

Studentii cer gratuitate pe mijloacele de transport în comun în perioada 7-10 decembrie, pentru a se putea duce sa voteze în localitatile de domiciliu si vor sa aiba zi libera în prima zi dupa alegeri.
Citește mai departe...


This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Un preot a batut un elev la ora de religie. S-a ales cu dosar penal

Posted: 28 Nov 2012 06:23 AM PST

Un preot din satul Bursuceni, comuna Veresti, s-a ales cu dosar penal, dupa ce, în timpul unei ore de religie, la scoala din sat, l-ar fi lovit în fata clasei pe unul dintre elevi, un baiat în vârsta de 14 ani.
Citește mai departe...


This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Un judecator CCR publica o DELATIUNE pe Facebook

Posted: 28 Nov 2012 06:17 AM PST

Judecatoarea CCR Iulia Motoc îsi denunta un coleg de la Facultatea de Ştiinte care ar fi avut o legatura cu o studenta, ajunsa apoi conferentiar universitar.
Citește mai departe...


This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Parintii plecati la munca in strainatate sunt obligati sa notifice autoritatile

Posted: 27 Nov 2012 02:40 PM PST


Părinții sau tutorii care au copii în intreținere și doresc să plece la muncă în străinatate vor fi obligați să notifice serviciul de asistență socială cu 40 de zile înainte de a părăsi țara. De asemenea, ei trebuie să nominalizeze persoana care se va ocupa de întreținerea copilului pe perioada absenței.

Prevederile sunt cuprinse într-un proiect de lege, adoptat marți de Guvern.

Măsura vizează o mai mare responsabilizare a părinților, precum și monitorizarea la nivelul autorităților locale și centrale a situației numărului de copii rămași în țară în îngrijirea altor persoane.


Un fost profesor universitar a lansat o carte despre plagiat

Posted: 27 Nov 2012 02:19 PM PST


Dorin Isoc, un fost profesor universitar la Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca , a lansat, marți, cartea “Ghid de acțiune contra plagiatului: bună conduită, prevenire, combatere”, scrie Mediafax.

Acesta a dat fiecărui cumpărător “un certificat de autenticitate a volumului”.  Cartea are 340 de pagini și costă 39 de lei. La lansarea cărții sale, desfășurată la o librărie din oraș, Isoc a declarat că în România plagiatul este, deja, “o boală foarte gravă”.

Dorin Isoc a fost “concediat disciplinar” de fosta conducere a universității în iulie 2008. Atunci, el a fost acuzat că a jignit public universitatea și că a încălcat regulamentele prin acordarea de note cu zecimale pentru studenți. Din 2008 a lucrat ca director al unei firme de consultanță, iar în prezent se ocupă de activitatea de cercetare care vizează cibernetica.

În primăvara acestui an și-a depus candidatura pentru funcția de rector al UTCN, dar ulterior a renunțat la aceasta.


No comments:

Post a Comment