Monday, December 10, 2012

Stiri din Educatie

Stiri din Educatie


In judetul Suceava, cursurile vor fi reluate in 817 scoli din cele 823 existente

Posted: 10 Dec 2012 08:25 AM PST

Conform datelor furnizate de Inspectoratul Şcolar Judeţean Suceava, marţi, 11 decembrie, cursurile se vor relua în 817 unităţi de învăţământ din cele 823 existente pe raza judeţului. Excepţie fac şcolile din localităţile Brodina, Ulma, Băneşti, Fântânele, Gura Solcii şi Grăniceşti.

MECST: 1.486 de scoli, INCHISE din cauza ninsorilor si a viscolului

Posted: 10 Dec 2012 04:05 AM PST

Activitatea instructiv-educativa a fost suspendata sau afectata de caderile de zapada în 1.486 unitati de învatamânt din 12 judete, numarul de elevi si prescolari afectati fiind de peste 200.
Citește mai departe...

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Lider Ovidiu, un program de mentorat si internship adresat studentilor de la ASE.

Posted: 10 Dec 2012 03:40 AM PST

Incepand de anul acesta, studentii si masteranzii de la ASE Bucuresti au la dispozitie un program de mentorat si internship menit sa le creasca competitivitatea si integrarea in piata muncii. Programul a fost lansat in primavara acestui an de catre Asociatia Community Links, cu scopul de a oferi alternative educationale si oportunitati profesionale studentilor economisti, dupa cum ne-a declarat fondatoarea asociatiei, D-na Corina Vintan. In etapa pilot, programul a oferit 74 de stagii de ...

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Situatia unitatilor de invatamant afectate de vremea nefavorabila - luni, 10 decembrie

Posted: 10 Dec 2012 03:38 AM PST

Conform datelor furnizate de inspectoratele şcolare judeţene astăzi, 10 decembrie, până la ora 12.30, în 30 de judeţe activitatea unităţilor de învăţământ se desfăşoară în mod normal, în timp ce în 12 judeţe aceasta este afectată de condiţiile meteorologice improprii.

Un proiect inedit in Romania va face filmele accesibile si pentru nevazatori

Posted: 10 Dec 2012 12:41 AM PST


O caravană cinematografică, în cadrul căreia vor fi prezentate 16 filme artistice, timp de un an, va poposi în mai multe orașe din țară.

Persoanele cu deficiențe de vedere vor avea acces la filme artistice și documentare prin realizarea unui suport audio special care descrie anumite scene din filme. Astfel, se înregistrează explicațiile anumitor scene sau decoruri, pe care publicul nevăzător le ascultă în cască pe un canal, iar pe celălalt canal sunt sunetele și dialogurile originale ale filmului.

Proiectul aparține Facultății de Psihologie din Cluj-Napoca și Fundației “Cartea călătoare”.

Inițiatorii proiectului speră ca filmele vor fi o șansă de informare pentru nevăzători, dar și o conștientizare și sensibilizare a semenilor lor.

ŞCOLI INCHISE in patru judete. Cursurile au fost suspendate din cauza ninsorii

Posted: 09 Dec 2012 10:52 PM PST

Elevii din patru judete sunt fericiti ca a nins! Ei nu vor merge astazi la scoala. Inspectoratele scolare au decis sa suspende cursurile de astazi din cauza drumurilor blocate si a ninsorii abundente.
Citește mai departe...

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Studentii au zi libera luni, 10 decembrie.

Posted: 09 Dec 2012 07:18 PM PST

Studentii vor avea zi libera luni, pentru a reusi sa revina la cursuri daca duminica au fost in localitatile de domiciliu sa isi exercite dreptul de vot, potrivit Agerpres. Pe 4 decembrie, Guvernul a aprobat o nota prin care se propune suspendarea cursurilor pe 10 decembrie, a doua zi dupa alegerile parlamentare, urmand ca institutiile universitare sa decida in baza autonomiei proprii data la care vor recupera ziua libera.

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

No comments:

Post a Comment