Friday, December 14, 2012

Stiri din Educatie

Stiri din Educatie


Academia Romana a decernat premiile pentru intreaga activitate a anului 2010

Posted: 13 Dec 2012 11:50 PM PST


academia_romanaAcademia Română a decernat premiile pentru întreaga activitate academică a anului 2010. Instituția acordă întotdeauna premiile cu doi ani întârziere, timp în care se decantează valorile. Ca și în anii precedenți, Academia Română a răsplătit mai multe personalități care au promovat activitatea prestigioasei instituții.

Diploma “Meritul Academic” a revenit inginerului Nicolae Noica, dirijorului Horia Andreescu și actriței Olga Tudorache.

Printre laureații acestei ediții se mai afla filologul Ștefan Colceriu, plasticiana Silvia Radu, muzicologul Grigore Constantinescu, arhitectul Alexandru Beldiman și scriitorul Ioan Groșan.

Guvernul a aprobat metodologia de organizare si functionare a creselor

Posted: 13 Dec 2012 11:38 PM PST


gradinitaFiecare unitate își poate stabili program normal de doar 5 ore pe zi, program prelungit de 10 ore zilnic sau săptămânal de luni până vineri. În cadrul acestuia din urmă, părinții își pot lăsa copiii și pe timpul nopții la creșă, dacă apar urgențe sau situații neprevăzute. Guvernul recomandă însă ca părinții să nu-și lase copiii în grija celor de la creșă mai mult de 10 ore pe zi.

Părinții vor plăti o contribuție lunară stabilită de primărie. Aceasta nu trebuie să depășească 20% din costurile de întreținere ale creșei.

No comments:

Post a Comment