Thursday, December 13, 2012

Stiri din Educatie

Stiri din Educatie


Fedorca: Cursurile au fost suspendate joi in 1.263 de scoli din sapte judete

Posted: 13 Dec 2012 04:59 AM PST

Cursurile au fost susendate joi în 1.263 de scoli din judetele Vaslui, Botosani, Neamt, Teleorman, Iasi, Hunedoara si Dolj, în care învata 143.887 de elevi, a declarat, joi, secretarul de stat din Ministerul Educatiei Stelian Fedorca.
Citește mai departe...

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Situatia unitatilor de invatamant afectate de vremea nefavorabila - joi, 13 decembrie

Posted: 13 Dec 2012 04:45 AM PST

Conform datelor furnizate de inspectoratele şcolare judeţene astăzi, 13 decembrie, până la ora 13.30, în 34 de judeţe activitatea unităţilor de învăţământ se desfăşoară în mod normal, în timp ce în 8 judeţe aceasta este afectată de condiţiile meteorologice improprii.

Botosani: Nicio unitate de invatamant din judet nu este deschisa joi

Posted: 13 Dec 2012 12:58 AM PST

Cursurile în toate unitatile de învatamânt din judetul Botosani au fost suspendate joi, din cauza conditiilor meteo nefavorabile, a anuntat purtatorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Judetean, Dragos Cristea.
Citește mai departe...

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Educatia nu primeste nici in 2013 procentul din PIB stipulat in lege

Posted: 13 Dec 2012 12:17 AM PST


victor_pontaGuvernul va amâna din nou, până în 2014, termenul impus prin lege de la care trebuie să asigure finanțarea sistemului educațional cu minimum 6% din PIB.

Cota de finanțare care nu a fost niciodată alocată sistemului de învățământ de la impunerea prin Legea educației a acestei măsuri. Termenul pentru aplicarea acesteia a fost amânat de Guvernul Boc, de la 1 ianuarie 2012 la 1 ianuarie 2013, cu argumentul că această cotă de finanțare impune un efort bugetar total suplimentar de peste 46 miliarde lei în anii 2012 și 2013.

La acel moment, Ecaterina Andronescu, actual ministru al Educației, a declarat că decizia Guvernului de a amâna alocarea a 6% din PIB pentru Educație este ilegală și va degrada până la colaps învățământul. O decizie similară este luată însă în calcul acum și de Guvernul Ponta.

Potivit unui proiect de ordonanță de urgență elaborat de Ministerul Finanțelor acest termen va fi din nou amânat, de această dată până la 1 ianuarie 2014.

 

Universitatea Politehnica din Bucuresti a lansat Laboratorul “Bursa de proiecte”

Posted: 12 Dec 2012 11:56 PM PST


bursa_de_proiecteMinisterul Educației și Universitatea Politehnica din București au lansat miercuri programul Laboratorul “Bursa de proiecte”.

Programul își propune să susțină studenții din patru universități românești în procesul de dezvoltare a unei idei de afaceri și de obținere de finanțare pentru aceasta. În acest  scop studenții au la dispoziție platforma  bursa-proiecte.ro, unde își pot comercializa ideile de afaceri.

Instituțiile care vor beneficia de acest proiect sunt  Universitatea Ștefan cel Mare din Suceava, Universitatea Petrol-Gaze Ploiești, Universitatea Ovidius Constanța și Universitatea Politehnica din București.

Institutele nationale de cercetare-dezvoltare se pot privatiza si pot activa in subordinea universitatilor de stat

Posted: 12 Dec 2012 11:31 PM PST


guvernO ordonanță de urgență adoptată miercuri de Guvern permite privatizarea institutelor naționale de cercetare-dezvoltare prin transformarea lor în societăți comerciale. Acestea  ar putea activa “inclusiv în subordinea unor instituții de învățământ superior de stat”.

Aceeasi ordonanță de urgență care modifică Legea Educației Naționale nr. 1/2011 prevede că universitățile vor decide singure câte norme poate avea un cadru didactic.

Din toamna, vom avea program de master pentru cei care vor lucra la cel mai mare laser

Posted: 12 Dec 2012 11:12 PM PST


ecaterina_andronescuMinisterul Educației va aproba, din toamna lui 2013, organizarea unui program de master pentru specialiștii care vor lucra la proiectul celui mai mare laser care va fi construit în România, în cadrul proiectului Extreme Light Infrastructure – Nuclear Physics (ELI-NP).

Anunțul a fost făcut, miercuri, de ministrul Educației, Ecaterina Andronescu, cu ocazia semnării contractului de finanțare a proiectului de către Institutul Național de Fizică și Inginerie Nucleară “Horia Hulubei”  și Autoritatea Națională pentru Cercetare Științifică.

Pentru acest proiect, CE va aloca, în total, 356 milioane de euro, iar Guvernul României, 17 la sută din această sumă, a precizat ministrul Educației.

Proiectul constă înconstrucția unui Centru de Cercetări European, având ca echipamente majore un sistem de lasere de mare putere și un sistem fascicul gamma de mare intensitate, echipamente care ar urma să fie cele mai performante din lume.

No comments:

Post a Comment