Monday, December 3, 2012

Stiri din Educatie

Stiri din Educatie


Elevii se vor putea transfera mai usor de la o unitate de invatamant la alta

Posted: 03 Dec 2012 06:58 AM PST

Elevii care vor dori sa se transfere de la o unitate de învatamânt la alta, de la un profil la altul, de la o filiera la alta, de la o specializare la alta sau de la o forma de învatamânt la alta vor avea nevoie de un aviz consultativ al
Citește mai departe...

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

UMF Bucuresti ar putea avea un campus cu spatii de studiu, camine, restaurante si spital.

Posted: 03 Dec 2012 06:09 AM PST

Universitatea de Medicina si Farmacie "Carol Davila" ar putea avea un campus pe 50 de hectare din afara Capitalei, dupa modelele celor din Europa de Vest si SUA, cu spatii pentru invatamant, camine, restaurante si chiar un spital studentesc, a declarat rectorul Ioanel Sinescu, citat de Mediafax. "Avem mai multe proiecte si mai multe propuneri pentru asta. Eu mi-as dori sa avem un campus asa cum le stiu eu pe cele din Europa de Vest si din America de Nord. Campusul nu poate fi decat in afara ...

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Şcoala Femeilor Manager. Sute de romance au obtinut acreditarea in domeniul managementului

Posted: 03 Dec 2012 05:57 AM PST

609 femei active pe piata fortei de munca din România au obtinut acreditarea în domeniul managementului si antreprenoriatului. Este vorba despre un proiect demarat de Asociatia pentru Promovarea Femeii din România din Timisoara.
Citește mai departe...

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Donati o carte pentru copiii din zonele rurale.

Posted: 03 Dec 2012 02:59 AM PST

Pana in luna ianuarie, puteti dona o carte pentru copiii din zonele rurale din Ialomita si Valcea, in cadrul campaniei "O carte pentru un copil, o sansa pentru mai departe". Aproximativ 3.300 de copii din clasele I-VIII vor beneficia de cartile donate de bucuresteni in aceasta perioada. 11 biblioteci scolare (10 din Valcea si una din Ialomita) si doua biblioteci comunale din judetele vizate vor primi carti donate de bucuresteni. 3343 de copii vor beneficia, in total, de cartile stranse de ...

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Autoritatile propun reguli noi pentru parinti

Posted: 02 Dec 2012 11:48 PM PST


Interesul copilului este mai presus de orice. După acest principiu, autoritățile propun reguli noi, obligatorii pentru părinți.

Astfel, cei care vor să-și transforme copiii în vedete vor fi obligați să respecte reguli mult mai stricte. Pentru organizarea unor activități culturale, artistice, sportive, publicitate și de modeling, ce implică copii, pot pune în practică aceste activități pe baza unei “autorizații” eliberate de către Comisia pentru Protecția Copilului.

În cazul în care părinții sunt divorțați, cel care va crește copilul este obligat să încurajeze relațiile acestuia cu celalalt părinte, cu rudele sau cu alte persoane de care a fost atașat.

Deciziile părinților trebuie să țină cont și de părerea copilului. Și în ceea ce privește tratamentele medicale sau intervențiile chirugicale, deciziile se vor lua în comun. Părinții care încalcă legea vor fi amendați.

Pentru a fi aplicată, legea trebuie sa treacă și de Parlament.

Prins in flagrant? Ce le spui copiilor daca te-au surprins facand sex

Posted: 02 Dec 2012 01:42 PM PST

Nu este de glumit cu informatiile cand vine vorba despre sex. Mai bine sa-i spui tu, decat sa afle ceva eronat de la prietenii lui sau, mai rau, de la cineva care nu este tocmai bine intentionat.
Citește mai departe...

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Un nou caz de plagiat pe numele Ecaterinei Andronescu

Posted: 02 Dec 2012 01:20 PM PST


Platforma Integru.org, care la începutul săptămânii semnala o primă acuzație de plagiat pe numele ministrului, revine, acum cu patru situații de plagiat, auto-plagiat și suspiciuni de încălcare a drepturilor de autor.

Este vorba de patru articole publicate între anii 2006-2007 care poartă, printre altele semnăturile Ecaterinei Andronescu și a lui Sorin Jinga, ambii profesori în cadrul Universității Politehnice din București. Cele patru lucrări sunt practic aceleași, cu schimbarea numelui autorului de la o lucrare la alta.

Articolele au apărut în două jurnale de specialitate și într-unul al Academiei Române și au fost prezentate la o conferință internatională.

Plagiatul a fost confirmat de patru experți internaționali din SUA și Marea Britanie.

În cazul de la începutul săptămânii, era vorba de o lucrare a unei doctorande a Ecaterinei Andronescu, în care o parte din informații ar fi fost preluate din munca altor oameni de știință. Detalii aici

No comments:

Post a Comment