Wednesday, December 5, 2012

Stiri din Educatie

Stiri din Educatie


Universitatea alternativa, locul unde studentii au libertate totala

Posted: 05 Dec 2012 12:01 AM PST


Nu primesc note, nu sunt stresați de nicio sesiune. Însă au teme pentru acasă, unele destul de neconvenționale, cum ar fi să redecoreze o încăpere din universitate

La universitatea alternativă a organizației CROS se predă și se învață individualizat.

Tinerii pot absolvi facultatea într-un an sau în trei, în funcție de ritmul de învățare pe care și-l propun.

Chiar dacă nu are acreditare de la Ministerul Educației, universitatea este în strânsă legătură cu mediul de afaceri, având traineri care vin direct din companii.

Taxa anuală de studiu este de 500 de euro pe an.

Olimpicii Romaniei, premiati de Fundatia Lumina.

Posted: 04 Dec 2012 11:23 PM PST

Miercuri, 5 decembrie 2012, in cadrul unei ceremonii gazduite de Universitatea Europei de Sud-Est Lumina din Bucuresti, olimpicii nationali si internationali ai Romaniei vor fi premiati pentru performantele deosebite obtinute la aceste concursuri. Evenimentul este dedicat elevilor institutiilor de invatamant Lumina (Liceul International de Informatica din Bucuresti, International School of Bucharest si Liceul International de Informatica din Constanta) care prin efortul si talentul lor au ...

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Studentii vor avea liber pe 10 decembrie​

Posted: 04 Dec 2012 01:31 PM PST


Guvernul a fost de acord cu propunerea asociațiilor studențești care au cerut suspendarea cursurilor universitare în ziua de după alegeri. În felul acesta tinerii vor putea să meargă acasă pentru a vota și apoi să revină în centrele universitare.

Facultățile vor stabili ziua în care se vor recupera cursurile.

Solicitarea pentru acordarea unei astfel de zi libere i-a fost adresată premierului Victor Ponta, sâmbătă dimineața, de către unul dintre tinerii care vizitau sediul Guvernului cu ocazia “Zilei Porților Deschise”. Același tânăr i-a mai cerut premierului ca studenții care vor merge acasă să voteze să poată călători gratuit cu trenul.

Guvernul nu a decis, în cele din urmă, nimic în privința gratuității transportului.

No comments:

Post a Comment