Friday, December 7, 2012

Stiri din Educatie

Stiri din Educatie


Vizita Secretarului de stat Stelian Fedorca in judetul Salaj

Posted: 07 Dec 2012 06:51 AM PST

Secretarul de stat pentru învăţământ preuniversitar, domnul Stelian Fedorca, s-a întâlnit vineri, 7 decembrie, la Zalău, cu reprezentanţii companiei Tenaris - Silcotub, partener într-o serie de proiecte educaţionale derulate de Inspectoratul Şolar Judeţean Sălaj şi unităţi de învăţământ din judeţul Sălaj.

BACALAUREAT 2013. A incercat sa copieze la SIMULARE. Ce va pati elevul

Posted: 07 Dec 2012 03:26 AM PST

BACALAUREAT 2013 Un elev din Gherla a fost exclus de la simularea examenului de bacalaureat dupa ce a fost surprins încercând sa copieze la proba de limba româna.
Citește mai departe...

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

PLAGIAT ECATERINA ANDRONESCU. Ministrul Educatiei pierde din portofoliu trei articole

Posted: 07 Dec 2012 12:52 AM PST

Conducerea Institutului pentru Fizica Materialelor a decis joi ca angajatii institutiei se fac vinovati de autoplagiat si va cere vineri retragerea celor trei articole semnate de ministrul Educatiei Ecaterina Andronescu, care au fost publicate în reviste stiintifice.
Citește mai departe...

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

De anul viitor, elevii ar putea avea liber pe 6 decembrie

Posted: 07 Dec 2012 12:00 AM PST


Ne plac zilele libere și căutăm motive să facem rost de ele.

După ce studenții au cerut liber în lunea de după alegeri și au primit, și elevii vor să lipsească de la școală, de Sfântul Nicolae. În acest sens, conducerea Inspectoratului Școlar București vrea să propună Ministerului Educației ca începând cu noul an școlar 2013-2014 , ziua de 6 decembrie în școli să nu se mai țină ore , iar elevii să participe la activități specifice celor din programul Școala altfel.

Asta înseamnă vizite la muzee, la film sau activități în aer liber.

90% dintre copiii din Romania invata dupa manuale vechi

Posted: 06 Dec 2012 12:48 PM PST


90% dintre copiii din România învață după manuale vechi, jumătate dintre ele fiind uzate moral, a declarat pentru Mediafax, Mario De Mezzo, președintele Uniunii Editorilor din România.

Din punctul de vedere al conținutului, ultimele editări ale manualelor s-au făcut în anul 2006, iar cele mai vechi, care încă se găsesc pe bănci, sunt din 1996

Mezzo spune că toate statisticile arată că țara noastră ocupă ultimul loc în Uniunea Europeană în ceea ce privește consumul de carte. În total, vânzările de carte din România sunt de aproximativ 100 de milioane de euro, din care manualele reprezintă în jur de patru milioane de euro (circa de 4%).

No comments:

Post a Comment