Thursday, December 6, 2012

Stiri din Educatie

Stiri din Educatie


Secretarul de stat Stelian Fedorca a asistat la o lectie de invatare pe suport virtual

Posted: 06 Dec 2012 03:15 AM PST

Secretarul de stat pentru învăţământ preuniversitar, domnul Stelian Fedorca, a participat joi, 6 decembrie, la deschiderea celei de-a doua etape a proiectului „Punem educaţia pe primul loc". Evenimentul s-a desfăşurat la Colegiul Economic „Partenie Cosma" din Oradea, în prezenţa autorităţilor locale şi a partenerilor proiectului, companiile HP România, Intel România, Microsoft şi Softwin (prin divizia educaţională INTUITEXT).

VESTE BUNA PENTRU ELEVI: 6 decembrie ar putea deveni zi fara cursuri

Posted: 06 Dec 2012 02:01 AM PST

Şeful ISMB, Constantin Traistaru, a declarat, joi, pentru NewsIn, ca va propune Ministerului Educatiei ca începând din anul scolar 2013-2014, în ziua de 6 decembrie unitatile de învatamânt sa nu mai organizeze cursuri, ci alte
Citește mai departe...

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Romania vrea sa aloce mai multi bani pentru cercetare

Posted: 06 Dec 2012 12:09 AM PST


România vrea să aloce mai mulți bani pentru cercetare.  Astfel până în 2020 fondurile acordate acestui domeniu ar trebui să ajungă la 2% din produsul intern brut.

Potrivit lui Viorel Dobrescu, directorul în Ministerul Afacerilor Europene, anul trecut ponderea în PIB a fost de doar 0,48%.

El a mai spus că România se situează pe locul 27 la performanța în domeniul inovării, nivelul fiind cu 50% sub cel al mediei Uniunii Europene.

Un olimpic a aprins luminile de Sarbatori din Capitala

Posted: 05 Dec 2012 03:17 PM PST


Cosmin Gramatovici, un elev olimpic la matematică a aprins cele 2,7 milioane de beculețe de pe marile bulevarde din Capitală. Alături de Sorin Oprescu, primarul general, la evenimentul din Piața Universității a fost prezent și ministrul Educației, Ecaterina Andronescu.

Cosmin, în vârstă de 16 ani, este elev la Colegiul Național „Tudor Vianu" din Capitală și provine dintr-o familie de olimpici, fratele său mai mic fiind, de asemenea, premiat la concursuri.

 

 

 

Studentii din Timisoara nu vor mai putea petrece dupa miezul noptii in campusuri

Posted: 05 Dec 2012 12:51 PM PST


De la anul, studenții din Timișoara își vor lua adio de la nopțile pierdute prin barurile, cafenele și discotecile deschide în interiorul campusurilor. Acestea își vor închide porțile după ora 24 și nu vor mai funcționa cu program nelimitat. Decizia a fost luată în consiliul local al municipiului de județ.

De asemenea, tinerii nu își vor mai putea cumpăra nici băuturi alcoolice de la magazinele sau barurile aflate în incinta campusurilor universitare.

Inițiativa primăriei este susținută și de rectorii centrelor universitare. „Aveam nevoie de astfel de măsuri. Nu este normal ca astfel de localuri să fie deschise la câțiva centimetri de căminele studențești. În mod normal barurile ar trebui să fie poziționate la o distanță de 50-100 de metri de căminele studențești", a declarat pentru Gândul Viorel Aurel Șerban, rectorul Universității Politehnica din Timișoara.

O palma data copilului va costa parintele 5.000 de lei

Posted: 05 Dec 2012 12:42 PM PST


Ministerul Muncii vine cu reguli noi pentru părinți și profesori. Practic, cine lezează imaginea copilului este pasibil de amendă.

De exemplu, părintele care-și lovește copilul ar putea plăti la bugetul de stat 5.000 de lei.  Profesorul care agresează elevul riscă să fie amendat cu până la 2.500 de lei, iar părinții care pleacă în străinătate și nu anunță primăriile ar putea plăti pentru asta până la 1.000 de lei.

Reprezentanții ministerului Muncii spun că, prevederile incluse în noua lege de Protecție a Copilului,  ar urma să stopeze abuzurile comise asupra minorilor.

Legea condiționează și apariția celor mici în spectacole sau reclame. Astfel, părinții ar putea avea nevoie de autorizație de la stat pentru a-și face copilul vedetă.

Legea Protecției Copilului este în dezbatere publică de mai bine de un an. Pentru a putea fi aplicat, actul normativ mai trebuie să primească avizul Parlamentului.

No comments:

Post a Comment