Monday, January 14, 2013

Stiri din Educatie

Stiri din Educatie


Ponta, despre CLASA PREGATITOARE: Eu cred ca trebuie sa revina la gradinita chiar din acest an

Posted: 14 Jan 2013 03:49 AM PST

Dupa ce ministrul Educatiei declara vehement ca nu vor exista schimbari în ceea ce priveste CLASA 0, premierul Victor Ponta a declarat ca, în opinia sa, clasa pregatitoare trebuie sa revina la gradinita.
Citește mai departe...

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Ministrul Educatiei, legitimat la intrarea in mai multe scoli de elevii de serviciu

Posted: 14 Jan 2013 03:13 AM PST


remus_pricopie

Ministrul Educației, Remus Pricopie, a fost legitimat, luni, la intrarea în mai multe școli din București, de către elevii de serviciu, informează Mediafax.

Acesta nu s-a arătat ofensat și și-a prezentat buletinul pentru a intra în unitățile de învățământ, afirmând că este normal ca orice persoană să fie legitimată la intrarea în școală.

“Mi-am propus ca săptămânal să vizitez unități de învățământ din toată țara. Am început cu cele din Capitală, nu m-a deranjat faptul că elevii de serviciu m-au legitimat la intrarea în școală, întrucât așa trebuie să se întâmple ori de câte ori o persoană străină dorește să ajungă în unitatea de învățământ”, a spus Remus Pricopie.

Ministrul a vorbit și despre problemele din educație, informând că nu s-a luat încă o decizie privind clasa pregătitoare, dar și că, deocamdată, clasa a 9-a va rămâne în ciclul liceal.

The post Ministrul Educației, legitimat la intrarea în mai multe școli de elevii de serviciu appeared first on Edu-News.ro.

Ponta il CONTRAZICE pe Ministrul Educatiei: Clasa pregatitoare trebuie sa ramana la ...

Posted: 14 Jan 2013 01:54 AM PST

Premierul Victor Ponta a declarat, luni, ca ar trebui ca ministrul Educatiei sa mute din nou clasa pregatitoare. Mai exact, premierul considera ca mutarea clasei pregatitoare de la gradinita la scoala a fost o greseala. 'Mi se pare o greseala ca clasa pregatitoare sa ramana la scoala. Clasa pregatitoare ar trebui sa ramana la gradinita'. Premierul a spus ca a vorbit doar la telefon cu ministrul Educatiei, Remus Pricopie, despre mutarea clasei pregatitoare, dar ca vor avea intalnire pe ...

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Ministrul Educatiei, luat prin surprindere in timpul unei vizite la o scoala. Ce i s-a intamplat?

Posted: 14 Jan 2013 01:26 AM PST

Ministrul Educatiei, Remus Pricopie, a facut, luni, o vizita în mai multe scoli din Capitala, ocazie cu care a fost legitimat de elevii de serviciu, el prezentând cartea de identitate pentru a putea intra în unitatile de învatamânt.
Citește mai departe...

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Examenul de absolvire la invatamantul postliceal va avea loc intre 28-30 ianuarie

Posted: 14 Jan 2013 01:17 AM PST


examen_invatamant_postliceal

Examenul de absolvire la învățământul postliceal – nivel 3 avansat sesiunea ianuarie-februarie se va desfășura între 28 și 30 ianuarie, potrivit unui ordin al ministrului Educației.

Înscrierea candidaților se va face între 21 și 25 ianuarie. Proba practică se va desfășura în zilele de 28 și 29 ianuarie iar proba scrisă pe 30 ianuarie.  Afișarea rezultatelor se va face pe  31 ianuarie. Tot în aceeași zi se vor depune contestațiile, iar susținerea proiectului va avea loc în zilele de 1 și 2 februarie.

Potrivit calendarului aprobat de Ministerul Educației, rezultatele vor fi afișate pe 4 februarie.

The post Examenul de absolvire la învățământul postliceal va avea loc între 28-30 ianuarie appeared first on Edu-News.ro.

Editura Institutului Cultural Roman va fi reorganizata

Posted: 14 Jan 2013 01:05 AM PST


institutul_cultural_roman

Institutul Cultural Român anunță, reorganizarea Editurii ICR sub conducerea directoarei Mariana Bulei și acordarea de sprijin financiar și logistic pentru o nouă dezvoltare a editurii.

Aceasta se va realiza prin mărirea producției editoriale, aplicarea unui sistem de finanțare ce va combina contribuții ale ICR și resurse ale autorilor și sponsorilor dar și prin extinderea cooperări cu edituri din spațiul Uniunii Europene și cu edituri din alte țări.

În ceea ce privește editările de scrieri ale autorilor români pe care le realizează Editura ICR se va acorda un loc aparte pentru serii precum “Historica” – publicații originale despre istoria țării; “Argumente” – publicații din filosofie, sociologie, științe, teologie, economie etc. care abordează fenomene ale contemporaneității; “Interviuri” – publicații ce conțin interviuri cu personalități de prim plan ale culturii române.

De asemenea, vor fi înființate seriile “Dialoguri culturale” – publicații din sfera dialogului cultural și intercultural și “Restituiri” – publicații de manuscrise inedite ale autorilor români.

The post Editura Institutului Cultural Român va fi reorganizată appeared first on Edu-News.ro.

Ministrul Educatiei, legitimat la intrarea in scolile din Capitala de elevii de serviciu.

Posted: 13 Jan 2013 10:27 PM PST

Ministrul Educatiei, Remus Pricopie, a facut, luni, o vizita in mai multe scoli din Capitala, ocazie cu care a fost legitimat de elevii de serviciu, el prezentand cartea de identitate pentru a putea intra in unitatile de invatamant, potrivit Mediafax. "Mi-am propus ca saptamanal sa vizitez unitati de invatamant din toata tara. Am inceput cu cele din Capitala, nu m-a deranjat faptul ca elevii de serviciu m-au legitimat la intrarea in scoala, intrucat asa trebuie sa se intample ori de cate ori ...

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Semestrul al II-lea: Calendarul tezelor si al olimpiadelor

Posted: 13 Jan 2013 09:08 PM PST

Elevii din învatamântul preuniversitar si prescolarii vor începe luni cursurile semestrului al doilea al anului scolar 2012 - 2013.  
Citește mai departe...

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

No comments:

Post a Comment