Tuesday, January 15, 2013

Stiri din Educatie

Stiri din Educatie


Daniel Funeriu: "E mai rusinos sa umilesti 22. ...

Posted: 15 Jan 2013 07:12 AM PST

"Guvernul Ponta I a lasat o mostenire ingrata cu aceasta problema guvernului Ponta II. Daca prevederea e justa, de ce vor sa modifice propria lor prevedere in Parlament? E mai rusinos sa umilesti 22.000 de invatatori decat sa recunosti cinstit ca ai gresit. Din pacate, nu a fost o greseala, ci o intentie ilegitima facuta cu buna stiinta; pacat ca vechiul guvern a lasat aceasta piatra de moara inutila noului guvern", a declarat fostul ministru al Educatiei Daniel Funeriu in legatura cu ordonanta ...

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

SCANDAL. Invatatorii, la FACULTATE. Funeriu acuza "fabricile de diplome", Andronescu se contrazice

Posted: 15 Jan 2013 04:45 AM PST

Toti educatorii si învatatorii din România trebuie sa aiba studii superioare daca vor sa profeseze în continuare. Mostenirea grea lasata de fostul ministru al Educatiei, Ecaterina Andronescu, a pus pe jar cadrele didactice si nu numai.
Citește mai departe...

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Ambasadorul britanic spune in limba romana, de ziua lui Eminescu, poezia “Revedere”

Posted: 15 Jan 2013 03:15 AM PST


martin_harris

Ambasadorul Marii Britanii, Martin Harris, citește în limba română, de ziua poetului național Mihai Eminescu, poezia “Revedere”.

Harris a înregistrat și un mesaj video, ce urmează a fi postat în cursul zilei pe canalele de social media ale Ambasadei Marii Britanii, anunță Mediafax.

Harris explică alegerea acestei poezii deoarece el crede că “peisajul României este probabil dintre cele mai frumoase pe continentul Europei din cauza pădurilor, și din cauza pădurilor virgine, ceva unic în Europa și ceva foarte valoros”.

Martin Harris este și unul dintre primii și puținii ambasadori străini la București care deține un blog, pe care afișează comentarii și mesaje atât în limba engleză, cât și în română.

Vă reamintim, România marchează, marți, Ziua Culturii Române și împlinirea a 163 de ani de la nașterea poetului Mihai Eminescu.

The post Ambasadorul britanic spune în limba română, de ziua lui Eminescu, poezia “Revedere” appeared first on Edu-News.ro.

Andronescu: Educatorii si invatatorii nu sunt conditionati de terminarea unei facultati

Posted: 15 Jan 2013 03:00 AM PST

Cei care sunt educatori si învatatori nu sunt conditionati de finalizarea cursurilor unei facultati în urmatorii 6 ani pentru a-si pastra locurile de munca de la catedre, a declarat, marti, pentru AGERPRES, presedintele Comisiei de
Citește mai departe...

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Aradenii primesc carti gratuite daca merg la teatru

Posted: 15 Jan 2013 01:27 AM PST


carti_gratuite

Arădenii care merg în această seară la teatrul “Ioan Slavici” vor primi un cadou: cărți gratuite. Acțiunea este dedicată Zilei Culturii Naționale, iar volumele sunt despre piesele pe care le-au jucat actorii de-a lungul vremii pe scena locală.

Reprezentanții teatrului Ioan Slavici au pregătit pentru acțiunea de diseară peste o sută de volume.

Spectatorii nu trebuie decât să-și aleagă un volum și să-și scrie numele atât pe coperta interioară cât și pe un caiet pus la dispoziție de către angajații instituției. Inițiatorii le cer arădenilor să ofere mai departe aceste cărți, după ce le vor citi.

The post Arădenii primesc cărți gratuite dacă merg la teatru appeared first on Edu-News.ro.

O noua Ordonanta in Educatie: Educatorii si invatatorii trebuie sa-si termine ...

Posted: 14 Jan 2013 06:16 PM PST

Educatorii si invatatorii din Romania trebuie sa-si termine facultatea in urmatorii sase ani pentru a-si continua activitatea in functiile didactice pe care le ocupa in invatamant, potrivit unei ordonante de urgenta din decembrie 2012. Ordonanta a aparut in Monitorul Oficial in ultimele zile ale Ecaterinei Andronescu la Ministerul Educatiei. Aceasta a precizat insa ca aceste functii nu erau prevazute in legea invatamantului, iar ordonanta de urgenta a corectat acest aspect, potrivit B1.ro. 'In ...

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Educatorii si invatatorii trebuie sa-si termine facultatea in urmatorii sase ani pentru a-si pastra postul

Posted: 14 Jan 2013 02:29 PM PST


educatorii_si_invatatorii

Educatorii și învățătorii din România trebuie să-și termine facultatea în următorii șase ani pentru a-și continua activitatea în funcțiile didactice pe care le ocupă în învățământ. Asta se arată într-o ordonanță de urgență din decembrie 2012.

Ordonanța a apărut în Monitorul Oficial în ultimele zile ale Ecaterinei Andronescu la Ministerul Educației, scrie Hotnews.

Măsura nu este însă placul unor reprezentanți ai sindicatelor din învățământ.

„Măsura asta este doar ca să dăm bani unora la facultăți particulare. Un profesor care a făcut Liceul Pedagogic și are 30 de ani vechime este un meseriaș. Nu-l schimbă acum o hârtie după 2-3 ani la facultate. Sunt educatori sau învățători care au 50 și ceva de ani și riscă să-și piardă postul la câțiva ani înainte de pensie", spune Simion Hăncescu, președintele Federației Sindicatelor Libere din Învățământ

Liderul sindical a mai declarat că, din informațiile sale, sunt peste 22.000 de educatori și învățători în toata țara care nu au studii de licență.

The post Educatorii și învățătorii trebuie să-și termine facultatea în următorii șase ani pentru a-și păstra postul appeared first on Edu-News.ro.

Un liceu din Olt si inspectoratul scolar, amendate pentru discriminarea elevilor romi

Posted: 14 Jan 2013 01:48 PM PST


Colegiul_ National_Ionită_Asan

Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării a amendat cu câte 2.000 de lei Colegiul Național “Ioniță Asan” din Caracal și Inspectoratul Județean Olt, după ce s-a constat că elevii romi erau discriminați, iar inspectoratul nu a luat nicio măsură.

Pe data de 15 februarie 2012, părinții a trei elevi au formulat o plângere referitoare la cei 12 copii romi care au învatat într-o clasă separată în anul școlar 2011-2012.

Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării a constatat că elevii de etnie romă din clasa I B au fost discriminați prin separarea acestora de către ceilalți elevi, atât pe criteriul etnic, cât și prin diferențe de tratament. În plus, s-a constatat că a existat o diferență și în ceea ce privește condițiile materiale. Spre deosebire de încăperile celorlalte clase, sala rezervată clasei I B este foarte neîngrijită.

Foto: evz.ro

 

The post Un liceu din Olt și inspectoratul școlar, amendate pentru discriminarea elevilor romi appeared first on Edu-News.ro.

Victor Ponta vrea sa mute clasa zero la gradinita

Posted: 14 Jan 2013 01:25 PM PST


victor_ponta

Premierul Victor Ponta a reafirmat luni că trecerea clasei pregătitoare, așa-numita clasă zero, de la grădiniță la școală reprezintă o greșeală. 

Șeful Executivului a arătat că nu este de acord cu această măsură și a precizat că l-a chemat pe ministrul Educației, Remus Pricopie, să aibă o discuție în acest sens.

Premierul a mai spus, înaintea ședinței Uniunii Social Liberale, că actul normativ privind Bacalaureatul profesional se află în Parlament, urmând a fi promulgat.

Ministrul Educației, Remus Pricopie, a afirmat că în anul școlar viitor clasa pregătitoare va rămâne în școli.

“Clasa pregătitoare face parte din ciclul primar. Rămâne la școală din punct de vedere metodologic. Pot fi și excepții, așa cum au fost și anul trecut din punct de vedere al locului fizic unde se va desfășoară. În 97% din cazuri clasa pregătitoare se desfășoară în școli. Există cazuri speciale când nu au avut loc în școli și ele funcționează în continuare în grădinițe”, a afirmat Pricopie.

Pentru că primul an de pregătitoare a adus haos la înscrieri, Ministerul a ordonat o evaluare a rezultatelor la nivel național. Rezultatele sunt așteptate, cel mai devreme la sfârșitul lunii. Abia atunci oficialii vor decide dacă mută sau nu pregătitoarea de la școală la grădiniță.

The post Victor Ponta vrea să mute clasa zero la grădiniță appeared first on Edu-News.ro.

Lege CONTROVERSATA lasata de Andronescu: Invatatorii, OBLIGATI sa faca facultatea

Posted: 14 Jan 2013 11:51 AM PST

Toti educatorii si învatatorii din România trebuie sa absolve studii de licenta în urmatorii 6 ani pentru a-si continua activitatea în functiile didactice pe care le ocupa în sistemul de învatamânt, potrivit
Citește mai departe...

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

No comments:

Post a Comment