Wednesday, January 16, 2013

Stiri din Educatie

Stiri din Educatie


Funeriu: Ponta MINTE cu buna stiinta. Nu am obligat niciun invatator sa mearga la facultate

Posted: 16 Jan 2013 10:14 AM PST

Fostul ministru al Educatiei Daniel Funeriu declara ca Legea educatiei nu obliga educatoarele si învatatoarele sau învatatorii cu experienta sa mearga la facultate, fiind prevazuta însa echivalarea competentelor obtinute de acestia de-a lungul
Citește mai departe...

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Modificarile din Codul Rutier ii lasa someri pe absolventii de la liceele auto

Posted: 16 Jan 2013 01:51 AM PST


permis_de_conducere

Ultimele modificări ale Codului Rutier transformă în șomeri zeci de tineri care acum sunt elevi în liceele cu profil de transporturi.

Potrivit noilor reglementări, permisul de categoria C, pentru camioane, tiruri și autobuze poate fi obținut doar de la vârsta de 21 de ani.

Numai că acum, pe băncile școlilor de profil, sunt nenumărați tineri care ar fi trebuit să-și ia carnetul la 19 ani. Când au stabilit noile reguli, autoritățile nu s-au gândit că aceștia vor fi nevoiți să șomeze timp de doi ani până împlinesc vârsta legală.

Tinerii spun că, la intrarea în liceu, au ales să se specializeze pe mașinile de mare tonaj tocmai pentru că își găsesc mai ușor de lucru și munca e mai bine plătită.

Profesorii și elevii plănuiesc să ceară introducerea unor amendamente care să le permită absolvenților de liceu auto să-și ia permisul categoria C la 19 ani.

 

 

The post Modificările din Codul Rutier îi lasă șomeri pe absolvenții de la liceele auto appeared first on Edu-News.ro.

Cezar Preda: Ponta sa anuleze OUG care reinvie politica fabricilor de diplome

Posted: 16 Jan 2013 01:04 AM PST

Liderul PDL Cezar Preda îi cere premierului Victor Ponta sa anuleze o OUG emisa în decembrie care obliga cadrele didactice din învatamântul prescolar si primar la absolvirea studiilor universitare de licenta, el precizând ca masura
Citește mai departe...

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Noi lansari de carte in 2013, la Curtea Veche Publishing

Posted: 16 Jan 2013 12:57 AM PST


curtea_veche

Curtea Veche Publishing anunță, la început de an, o serie de proiecte editoriale.

Pentru această primăvară, editura pregătește un nou volum din colecția dedicată Casei Regale intitulat "Ana. Portretul Reginei" semnat de principele Radu, un album biografic al reginei Ana a României.

În preajma concertului din București al marelui tenor Andrea Bocelli, ce va avea loc pe 25 mai la Romexpo, Curtea Veche Publishing va publica pentru fanii artistului autobiografia acestuia, "Muzica tăcerii".

De asemenea, cu ocazia celei de-a opta ediții a Salonului Internațional de Carte Bookfest, unde țări invitate vor fi Germania, Austria și Elveția, Curtea Veche Publishing va publica titlurile a doi autori germani valoroși, ambii recompensați în ultimii ani cu Premiul German al Cărții: volumul "Turnul" de Uwe Tellkamp și volumul "În vremea luminii descrescânde" de Eugen Ruge.

O altă noutate la Târgul de carte Bookfest va fi autobiografia președintelui Germaniei, Joachim Gauck.

Editura va continua în 2013 programul de încurajare a lecturii în rândul copiilor și tinerilor prin seria "Cărțile copilăriei", în care urmează să apară în curând volume precum "Cei trei mușchetari", "Alice în Țara Minunilor", "Peter Pan", "Sherlock Holmes".

The post Noi lansări de carte în 2013, la Curtea Veche Publishing appeared first on Edu-News.ro.

Biblioteca ICR Madrid, inaugurata cu ocazia Zilei Culturii Romane

Posted: 16 Jan 2013 12:48 AM PST


icr

Institutul Cultural Român de la Madrid a ales Ziua Culturii Române și aniversarea nașterii poetului Mihai Eminescu pentru a inaugura în mod oficial Biblioteca instituției.

Inaugurarea va avea loc joi, 17 ianuarie, în prezența ambasadorului României în Spania, Ion Vîlcu.

Biblioteca ICR Madrid are un număr important de cărți – peste 2.700 de volume – un fond de reviste, cu majoritatea publicațiilor culturale importante din România,  multe dintre traducerile în spaniolă ale scriitorilor români, o mare parte dintre cele publicate înainte de 1989 din literatura română, cărți de istorie, de eseistică, de poezie, publicate de exilul românesc în Spania, cărțile legate de cultura română sau spaniolă, publicate în cele două țări, precum și o colecție importantă de carte românească clasică – literatura secolelor 19-20.

De asemenea, Biblioteca are și o colecție multimedia, care cuprinde majoritatea filmelor românești, inclusiv cele recente, și care pot fi vizionate la sediul instituției.

The post Biblioteca ICR Madrid, inaugurată cu ocazia Zilei Culturii Române appeared first on Edu-News.ro.

Cat ar fi castigat azi Eminescu din drepturile de autor?

Posted: 15 Jan 2013 01:17 PM PST


mihai_eminescu

Poetul Mihai Eminescu ar fi câștigat în ziua de azi 800 de euro pe lună din drepturi de autor, având vânzări de 130.000 de euro pe an, arată Mediafax.

Aproximativ 60.000 de volume care poartă marca Eminescu se vând în fiecare an în România. Prețul mediu al unei cărți a fost 10 lei.

Eminescu este cumpărat doar de elevi sau de părinți, însă tot pentru copii. Aproape nimeni nu cumpără cărți de Eminescu doar pentru plăcerea lecturii. Eminescu și-a pierdut aderența la public pentru că a devenit autor obligatoriu în programa școlară”, a declarat Lucian Pricop, profesor universitar de istoria culturii române la Școala Națională de Studii Politice și Administrative (SNSPA).

Criticii literari consideră că Eminescu și-a pierdut atracția la public pentru că a devenit autor obligatoriu în programa școlară.

The post Cât ar fi câștigat azi Eminescu din drepturile de autor? appeared first on Edu-News.ro.

Ministerul Afacerilor Externe va realiza o harta interactiva cu operele de arta romanesti

Posted: 15 Jan 2013 12:58 PM PST


harta_interactiva_cu_opere_romanesti

Ministerul Afacerilor Externe a anunțat că va realiza o hartă interactivă cu operele de artă românești aflate în diverse spații publice și muzee din Europa. Harta va cuprinde atât monumente de arhitectură, cât și opere realizate de artiști plastici români precum Constantin Brâncuși.

Monoplanul Vuia I și avionul cu reacție al lui Henri Coandă, aflate la Musee de l’Air et de l’Espace din Franța se numără și ele printre exponatele ce vor apărea pe hartă. Expozitia virtuală va include și  colecția de 37 de lucrări semnată de Victor Brauner, aflată la Muzeul de Artă Modernă și Contemporană din Strasbourg.

Donațiile făcute de România la Consiliul Europei (Constantin Brancusi – “Rugăciune”, sculptură amplasată la  intrarea în Hemiciclul Palatului Europei; Ion Mândrescu – “Omul – timp și spatiu”, sculptură amplasată în fața Biroului Secretarului General al Consiliului Europei, Titiana Comșa – Tapițerie reprezentând doi păuni) vor apărea pe harta interactivă ce va fi realizată de Ministerul Afacerilor Externe.

Aici poți vizualiza lista operelor de artă reprezentative pentru România.

The post Ministerul Afacerilor Externe va realiza o hartă interactivă cu operele de artă românești appeared first on Edu-News.ro.

Andronescu da startul goanei dupa diplome.

Posted: 15 Jan 2013 11:00 AM PST

O ordonanta de urgenta a Guvernului Victor Ponta, contrasemnata de Andronescu, conditioneaza ramanerea educatorilor in sistem de absolvirea unei institutii de invatamant superior. Legea educatiei pe 2011 prevedea clar ca pentru a deveni educator sau invatator este necesara absolvirea cu diploma a studiilor universitare de licenta in profilul postului. Cu exceptia notabila a educatorilor si invatatorilor care la data aparitiei Legii educatiei 'erau deja incadrati intr-o functie". In acest ...

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

No comments:

Post a Comment