Monday, January 28, 2013

Stiri din Educatie

Stiri din Educatie


30% dintre profesori se confrunta cu o atitudine necuviincioasa din partea elevilor

Posted: 28 Jan 2013 08:12 AM PST

Aproximativ o treime dintre cadrele didactice din învatamântul preuniversitar se confrunta cu o atitudine necuviincioasa din partea elevilor, potrivit unui sondaj care a fost realizat în luna ianuarie.
Citește mai departe...

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Profesorii nu vor mai putea corecta lucrarile cu rosu, dintr-un MOTIV INEDIT

Posted: 28 Jan 2013 07:04 AM PST

Elevii au vazut prea des... rosu în fata ochilor. Este vorba, desigur, despre corectura facuta de profesori pe tezele sau extemporalele scolarilor. Tocmai acest lucru, sustin psihologii, îi streseaza pe elevi, motiv pentru care lucrurile se vor schimba.
Citește mai departe...

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

SONDAJ: 44% dintre profesori nu vor CLASA ZERO in scoli

Posted: 28 Jan 2013 03:05 AM PST

Sondajul a fost realizat în perioada 15-18 ianuarie pe un esantion national format din 820 de cadre didactice din învatamântul preuniversitar de le toate cele trei niveluri: primar, gimnazial si liceal. Marja de eroare este de ± 3,5%.
Citește mai departe...

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

CLASA PREGATITOARE in scoli: 44% dintre cadrele didactice NU sunt de acord - sondaj

Posted: 28 Jan 2013 02:59 AM PST

Cadrele didactice din învatamântul preuniversitar nu sunt de acord, în proportie de 44%, cu organizarea clasei pregatitoare în scolile generale, potrivit unui sondaj care a fost realizat în luna ianuarie.
Citește mai departe...

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Unsprezece tari europene vor asculta la radio muzica romaneasca

Posted: 28 Jan 2013 01:39 AM PST


Ion-Bogdan-Stefanescu

Melomanii din unsprezece țări europene vor asculta pe posturile publice de radio concertul extraordinar de muzică clasică românească ce se va desfășura la Sala Radio pe 1 februarie.

Mai exact, în Danemarca, Germania, Spania, Croația, Portugalia, Estonia, Letonia, Bulgaria, Grecia, Turcia, Norvegia, vor fi difuzate lucrări reprezentative, semnate de cei mai  mari compozitori români.

Orchestra Națională Radio condusă de dirijorul său principal, Tiberiu Soare, va interpreta Simfonia a II-a în la major, op.17, creație a lui George Enescu, dar și lucrări apreciate semnate de Constantin Silvestri , Sigismund Toduță sau Paul Constantinescu.

Concertul este cuprins în stagiunea Euroradio – schimb internațional de programe audio de înaltă calitate inițiat de European Broadcasting Union – în seria concertelor “A la carte”.

Evenimentul punctează și împlinirea a 100 de ani de la nașterea lui Constantin Silvestri care a dirijat și Filarmonica din Londra, Orchestra Simfonică din Chicago și alte ansambluri celebre din lume.

The post Unsprezece țări europene vor asculta la radio muzică românească appeared first on Edu-News.ro.

Amendamentele studentilor la legea Bugetului au fost depuse in Parlament

Posted: 28 Jan 2013 01:16 AM PST


studenti

Patru amendamente la Legea Bugetului au fost depuse, la propunerea Alianței Naționale a Organizațiilor Studențești din România, în Parlament. 

Acestea vizează creșterea fondurilor alocate subvenției cămine-cantine cu 10% față de proiectul de buget, creșterea fondurilor alocate pentru biblioteci, în vederea aplicării gratuității prevăzute de Statutul Studentului pentru eliberarea permiselor de bibliotecă, creșterea finanțării de bază a universităților cu 10% față de execuția bugetară pe 2012  și creșterea fondurilor alocate pentru construcții, în vederea construirii a 1200 de locuri de cămin.

Amendamentele au fost depuse în Parlament de Senatorii Liviu Marian Pop și Marius-Sorin-Ovidiu Bota.

The post Amendamentele studenților la legea Bugetului au fost depuse în Parlament appeared first on Edu-News.ro.

Camere de supraveghere la simularile examenelor

Posted: 28 Jan 2013 12:17 AM PST

Simularea la limba si literatura româna pentru examenele nationale - bacalaureat si evaluarea nationala - pentru elevii bucuresteni va fi sustinuta în 30 ianuarie.
Citește mai departe...

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Profesorii NU vor mai avea voie sa corecteze lucrarile cu ROŞU. Afla de ce.

Posted: 27 Jan 2013 11:58 PM PST

Profesorii nu vor mai avea voie sa corecteze lucrarile elevilor cu rosu dupa ce multi copii s-au plans ca se simt stresati atunci cand vad culoarea rosie pe lucrari. Astfel, de la inceputul lunii februarie, greselile vor fi evidentiate cu verde, o culoare mult mai optimista, spun psihologii, potrivit Digi 24. Psihopedagogii au ajuns la aceeasi concluzie, faptul ca rosul provoaca angoasa si stres. Pixul rosu va fi legal doar la incheierea mediilor din catalog.

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Lucruri pe care nu trebuie sa i le spui niciodata copilului tau

Posted: 27 Jan 2013 12:37 PM PST

Oricat suna a cliseu, vorbele rele o data rostite nu pot fi luate inapoi si pot produce efecte devastatoare pe termen lung in cel caruia i le adresezi.
Citește mai departe...

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Universitatea Babes-Bolyai isi va extinde programele de colaborare cu China

Posted: 27 Jan 2013 12:22 PM PST


universitatea_babes_bolyai

Prorectorul pe probleme de administrație, patrimoniu și relația cu studenții din Universitatea Babeș-Bolyai , Ioan Bolovan, a declarat pentru Agerpres că instituția își va extinde programele de colaborare cu cele mai mari universități din Republica Populară Chineză.

Printre altele, a fost agreată propunerea de mărire a numărului de ore de limba chineză. De asemenea, vor fi introduse cursuri de istorie și civilizație chineză, ca discipline opționale în facultăți ale UBB.

O delegație formată din 15 cadre didactice de la Universitatea de Știință și Tehnologie din Zhejiang (ZUST) va veni, în această vară, la UBB, pentru a încheia un parteneriat privind un program comun de masterat la Facultatea de Științe Economice și Gestiunea Afacerilor. Este și un acord cu Universitatea de Științe și Tehnologie din Taiwan. Acordul semnat în 2005 va fi reînnoit.

De asemenea, Universitatea Babeș-Bolyai  va fi partener și în organizarea unor manifestări științifice.  Una dintre cele mai importante va fi Congresul Mondial de Istorie, care se va desfășura în China.

The post Universitatea Babeș-Bolyai își va extinde programele de colaborare cu China appeared first on Edu-News.ro.

No comments:

Post a Comment