Friday, February 1, 2013

Stiri din Educatie

Stiri din Educatie


Comisiile de Buget-Finante au aprobat bugetul Ministerului Educatiei

Posted: 01 Feb 2013 02:16 AM PST

Comisiile de Buget-Finante au aprobat bugetul ministerului Educatiei, cu 20 de voturi ,,pentru", opt ,,împotriva" si o ,,abtinere", fiind adoptate patru amendamente care nu presupun sume noi la buget, ci doar realocari de fonduri.
Citește mai departe...

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Parteneriat intre Avocatul Poporului si Asociatia Telefonul Copilului

Posted: 01 Feb 2013 12:07 AM PST


telefonul_copilului

Abuzurile grave asupra minorilor sau încălcarea drepturilor copilului vor fi de acum înainte și în atenția Avocatului Poporului. Instituția va colabora pe viitor cu Asociația Telefonul Copilului.

Directorul executiv al Asociației Telefonul Copilului – Cătălina Florea- a amintit cazul minorilor din comuna băcăuană Măgura – care au pierit in urma unui incendiu. Locuiau doar cu tatal lor, mama fiind plecata la munca in Cipru.

La rândul său, adjunctul Avocatului Poporului – secretarul de stat Ionel Oprea – spune că acest parteneriat îi va ajuta să afle mult mai repede despre situațiile nefericite în care se află unii minori.

Potrivit asociației Telefonul Copilului, cazurile de încălcare a drepturilor minorilor cresc de la an la an. De la începutul anului s-au semnalat aproximativ 6.800 de cazuri, dintre care aproape 400 au necesitat intervenția instituțiilor abilitate.

The post Parteneriat între Avocatul Poporului și Asociația Telefonul Copilului appeared first on Edu-News.ro.

Ministerul Educatiei respinge ideea infiintarii scolilor de corectie

Posted: 01 Feb 2013 12:00 AM PST


scoala_de_corectie

Ideea înființării școlilor de corecție, înaintată recent de cadrele didactice, este respinsă de oficialii Ministerului Educației. Aceștia cred că aceste măsuri de pedepsire nu reprezintă o soluție în ceea ce privește corectarea comportamentelor care ies din standardele actuale ale societății.

În schimb, Ministerul Educației susține că elementele esențiale în corijarea atitudinii elevilor sunt prevenția actelor violente, antisociale, “prin educație și consiliere, prin conlucrarea între școală, părinți și elevi”.

Reacția Ministerului Educației vine la scurt timp după ce reprezentanții profesorilor au solicitat înființarea unor centre de reeducare pentru elevii agresivi, deoarece actualele măsuri prevăzute de regulamentul școlar nu mai sunt eficiente.

The post Ministerul Educației respinge ideea înființării școlilor de corecție appeared first on Edu-News.ro.

Au inceput inscrierile pentru Global Internship Program in cadrul AIESEC Bucuresti.

Posted: 31 Jan 2013 09:02 PM PST

AIESEC Bucuresti, parte a celei mai mari asociatii internationale de tineri din lume, da startul unei noi recrutari de Internshipuri. In perioada 28 ianuarie - 18 februarie esti invitat sa aplici pentru un internship platit in cadrul unei companii internationale, in oricare dintre colturile lumii, in domeniul de Marketing si IT. 'Global Internships Program' este un program de internshipuri profesionale in strainatate, ce iti ofera ca student in cautare de loc de munca, ocazia unica de a te ...

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Peste 250 de infractiuni inregistrate anul trecut in scolile bucurestene

Posted: 31 Jan 2013 02:15 PM PST


A teacher writes on the blackboard durin

Poliția Capitalei a publicat joi un bilanț al infracțiunilor realizate anul trecut în școlile din București. Astfel, peste 250 de infracțiuni, majoritatea loviri și alte violențe, furturi și amenințări, au fost înregistrate anul trecut în școlile bucureștene și în apropierea acestora.

Conform bilanțului citat de Mediafax, în 2012, s-au înregistrat 256 de infracțiuni în unitățile de învățământ sau în zonele limitrofe acestora.

Totodată, peste 88% dintre aceste infracțiuni au fost loviri și alte violențe, furturi și amenințări.

The post Peste 250 de infracțiuni înregistrate anul trecut în școlile bucureștene appeared first on Edu-News.ro.

No comments:

Post a Comment