Tuesday, January 29, 2013

Stiri din Educatie

Stiri din Educatie


Bugetul Educatiei, copiat "la zecimala" din programul Boc. O spune un deputat PSD

Posted: 29 Jan 2013 07:22 AM PST

Deputatul Anghel Stanciu a declarat, marti, ca în bugetul Educatiei sunt cifre la a treia zecimala luate din programul Boc, precizând ca daca premierul si ministrii din Cabinet au copiat de la cap la coada "bugetul domnului Gherghina", atunci se
Citește mai departe...

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Lucrarile la salile de sport si bazinele de inot in zona rurala, SISTATE in 2013

Posted: 29 Jan 2013 06:39 AM PST

Ministrul Dezvoltarii, Liviu Dragnea, a declarat, marti, ca sunt peste 3.200 de santiere deschise nefinalizate, care necesita 4 miliarde de lei, dar în 2013 nu vor fi continuate lucrarile la salile de sport sau bazinele de înot din zona rurala si nu va mai fi
Citește mai departe...

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

La scoala sau la gradinita? Guvernul decide soarta CLASEI ZERO.

Posted: 29 Jan 2013 05:12 AM PST

La scoala sau la gradinita? Viitorul clasei zero se va decide miercuri, 30 ianuarie, de catre Guvern. Vom vedea astfel unde vor merge copiii de sase ani, din septembrie 2013. Un sondaj national indica faptul ca parintii elevilor vor clasa zero la scoala. Dar invatatorii trag un semnal de alarma - clasa pregatitoare trebuie sustinuta cu materiale didactice de catre autoritati, nu cum se intampla acum, in multe cazuri, din banii parintilor si ai cadrelor didactice. Adunarea de la Slobozia La ...

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Andronescu: Bugetul Educatiei are 2.000 de amendamente

Posted: 29 Jan 2013 04:17 AM PST

Proiectul Legii bugetului are pentru Educatie 2.000 de amendamente, 20 dintre ele fiind pentru Academie, restul pentru învatamânt preuniversitar, superior si cercetare, a declarat, marti, presedintele Comisiei pentru învatamânt a Senatului,
Citește mai departe...

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

ASE organizeaza LECTII GRATUITE de pregatire pentru examenul de admitere

Posted: 29 Jan 2013 01:26 AM PST

Academia de Studii Economice (ASE) din Bucuresti va organiza începând cu luna februarie lectii gratuite de pregatire pentru examenul de admitere din acest an, au anuntat reprezentantii institutiei.
Citește mai departe...

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

O eleva din Harghita, castigatoare a concursului european pentru tinerii traducatori

Posted: 29 Jan 2013 12:08 AM PST


juvenes_translatores

Diana Alexandra Amariei, elevă în clasa a XI-a la Liceul Teoretic “Sf. Nicolae” din Gheorgheni, județul Harghita, se numără printre câștigătorii concursului anual pentru tinerii traducători “Juvenes Translatores“, organizat de Comisia Europeană. 

La concurs au participat peste 3.000 de elevi din 750 de școli, iar pentru fiecare stat membru al Uniunii Europene a fost desemnat câte un laureat.

Concurenții au tradus un text de o pagină bazat, la alegere, pe una dintre cele 506 combinații posibile între cele 23 de limbi oficiale ale UE. Toate cele 23 de limbi au fost folosite ca limbi-sursă. Câștigătoarea din România a ales să traducă din limba franceză în limba română.

Potrivit Comisiei Europene, concursul, organizat pentru prima oară în 2007, se bucură de tot mai multă popularitate. La ediția 2012-2013, numai în România s-au înregistrat peste 150 de școli, dar numărul acestora a fost redus, din motive logistice, la 33, selectate aleator.

The post O elevă din Harghita, câștigătoare a concursului european pentru tinerii traducători appeared first on Edu-News.ro.

Corectarea cu rosu a extemporalelor ar putea fi interzisa in scolile din Romania

Posted: 28 Jan 2013 01:53 PM PST


corectarea_cu_rosu_interzisa

De la începutul lunii februarie, profesorii români ar putea fi obligați să corecteze lucrările cu verde, în loc de roșu.

Asta după ce mulți copii s-au plâns că se simt stresați atunci când văd culoarea roșie pe lucrări.

Psihopedagogii au ajuns la aceeași concluzie, faptul că roșul provoacă angoasă și stres.

Pixul roșu va fi legal doar la încheierea mediilor din catalog.

The post Corectarea cu roșu a extemporalelor ar putea fi interzisă în școlile din România appeared first on Edu-News.ro.

Educatia juridica ar putea deveni materie optionala pentru elevii de-a VII-a

Posted: 28 Jan 2013 01:31 PM PST


educatia_juridica_in_scoli

Elevii din clasa a VII-a ar putea învăța, din anul școlar viitor, prevederi din Codul penal sau din Legea pentru prevenirea violenței în familie. 

Propunerea a fost făcută de către Poliția Capitalei și Inspectoratul Școlar al Municipiului București, iar la recomandarea Ministerului Educației există deja programa școlară pentru clasa a VII-a.

Grațiela Văduva, șeful Serviciului de Analiză și Prevenire a Criminalității din Poliția Capitalei, a explicat că elevii consideră violență doar cazurile extreme, atunci când cineva moare sau când are răni foarte grave.

În plus,  de la 14 ani copiii, răspund în fața legii și este bine să fie informați înaintea răspunderii penale.

Foto: dougstanhope.com 

The post Educația juridică ar putea deveni materie opțională pentru elevii de-a VII-a appeared first on Edu-News.ro.

No comments:

Post a Comment