Thursday, January 31, 2013

Stiri din Educatie

Stiri din Educatie


Şcoli de reeducare pentru elevii agresivi. Ce spune Ministerul Educatiei

Posted: 31 Jan 2013 03:15 AM PST

Ministerul Educatiei a anuntat, joi, nu sustine înfiintarea scolilor de corectie si nici nu are în vedere o asemenea tema pe agenda de lucru, precizarea venind dupa ce în presa a aparut informatia potrivit careia institutia ar avea un astfel de proiect.
Citește mai departe...

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Clasa pregatitoare se va preda si la scoala si la gradinita

Posted: 31 Jan 2013 12:04 AM PST


clasa_pregatitoare

Clasa pregătitoare rămâne în învățământul obligatoriu de la șase ani și poate fi organizată în școală sau în grădiniță.  Decizia privind locul unde vor învăța copiii va fi luată în funcție de spații, după consultarea părinților.

Ministrul Educației a precizat că indiferent de locul unde este organizată clasa pregătitoare, fie la școală, fie la grădiniță, activitatea se va desfășura după același curriculum, cu personal calificat pentru învățământul primar.

Pricopie a spus că în cazul în care un copil are vârsta de șase ani, dar părintele nu dorește înscrierea în clasa pregătitoare, acesta trebuie să facă dovada că respectivul copil nu corespunde pentru această formă de învățământ.

Potrivit statisticilor Ministerului Educației, în prezent sunt în clasa I 203.371 de elevi, iar în clasa pregătitoare 129.756 de elevi. Totodată, în grupa mare de la grădiniță sunt 210.867 de copii.

The post Clasa pregătitoare se va preda și la școală și la grădiniță appeared first on Edu-News.ro.

No comments:

Post a Comment