Monday, February 25, 2013

Stiri din Educatie

Stiri din Educatie


Participarea ministrului Remus Pricopie la lansarea programului „Şcoala Parintilor”

Posted: 25 Feb 2013 02:19 AM PST

Ministrul Educaţiei Naţionale, Remus Pricopie, participă, luni, 25 februarie, la lansarea programului „Şcoala părinţilor". Evenimentul, organizat de Federaţia Naţională a Asociaţiilor de Părinţi - Învăţământ Preuniversitar, are loc la liceul „Alexandru Ioan Cuza" din Capitală, începând cu ora 18.00.

Burse mai mari pentru OLIMPICI. Descarca PROIECTUL privind stimularea performantei in invatamant

Posted: 25 Feb 2013 01:13 AM PST

Potrivit Ministerului Educatiei de la 1 februarie 2013, noile cuantumuri ale bursei de merit olimpic international sunt: medalia de aur sau premiul I - 750 lei, medalia de argint sau premiul al II-lea - 563 lei, medalia de bronz sau premiul al III-lea - 375 lei.
Citește mai departe...

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Au fost facute publice modelele de subiecte pentru examenul de definitivat

Posted: 25 Feb 2013 12:39 AM PST


examen_definitivat

Centrul Național de Evaluare și Examinare  a publicat pe internet modele de subiecte pentru examenul național de definitivare în învățământ din acest an.

Astfel, la adresa http://subiecte2013.edu.ro/2013  au fost publicate un model-cadru de structură de subiect și de barem de evaluare pentru examen, precum și modele de subiecte pe discipline și bareme de evaluare și notare pentru acestea.

Structura probei scrise din cadrul examenului va cuprinde, pentru fiecare dintre disciplinele la care se susține examenul, câte trei subiecte, fiecăruia fiindu-i alocate câte 30 de puncte. Vor fi acordate 10 puncte din oficiu, iar nota finală va fi calculată prin împărțirea punctajului total acordat pentru lucrare la 10.

Toate subiectele sunt obligatorii, iar timpul de lucru efectiv este de patru ore.

Potrivit Ministerului Educației, modelele de subiecte și bareme vor fi utilizate în programele pentru pregătirea debutanților, desfășurate de Casele Corpului Didactic.

The post Au fost făcute publice modelele de subiecte pentru examenul de definitivat appeared first on Edu-News.ro.

Un roman va inaugura noul sediu al celui mai important teatru din Japonia

Posted: 24 Feb 2013 11:46 PM PST


teatru_tokyo

Un român va inaugura noul sediu al celui mai important teatru din Japonia
Foto: flickr.com

Spectacolul ”Lulu” în regia lui Silviu Purcărete va marca miercuri, 27 februarie, inaugurarea noii clădiri a Teatrului Metropolitan din Tokio (Japonia). Acesta a fost închis timp de 17 luni pentru renovări capitale.

Cele cinci spectacole programate până pe 3 martie sunt primele reprezentații publice ale producției Teatrului Național din Sibiu, după incendiul din 24 septembrie 2011, de la Hala Simerom, unde se juca spectacolul ”Lulu”.

Turneul Teatrului Național din Sibiu este organizat de Tokyo Metropolitan Art Space cu sprijinul Institutului Cultural Român, sub egida Tokyo 2020 – oraș candidat pentru găzduirea Jocurilor Olimpice și Paralimpice.

The post Un român va inaugura noul sediu al celui mai important teatru din Japonia appeared first on Edu-News.ro.

Site-urile realizate de olimpici pentru Guvern sunt functionale si pot fi accesate

Posted: 24 Feb 2013 03:41 PM PST


programare

Cei mai buni elevi la informatică, selectați de Ministerul Educației, au lucrat în acest weekend la dezvoltarea unor platforme cu informații publice, utile cetățenilor.

Sub numele „Hackathon", Guvernul a organizat un „maraton public de programare" la Palatul Victoria, în cadrul căruia copiii au dezvoltat, în 14 ore, cinci platforme online – buget.gov.ro, angajati.gov.ro, petitii.gov.ro și data.gov.ro.

La încheierea proiectului, ministrul Educației, Remus Pricopie, a afirmat că vor mai exista inițiative care să implice elevii în dezvoltarea continuă a acestor platforme.

Aplicațiile pot fi găsite și pe site-ul online.gov.ro.

The post Site-urile realizate de olimpici pentru Guvern sunt funcționale și pot fi accesate appeared first on Edu-News.ro.

Olimpici, la munca pentru Guvern. Rezultatele, peste asteptari

Posted: 24 Feb 2013 11:55 AM PST

Elevii si tinerii vor fi implicati în proiecte de tipul celui care s-a desfasurat la Guvern sâmbata si duminica, Hackathon, care sa asigure o mai buna comunicare a diferitelor institutii publice, a declarat ministerul Educatiei, Remus Pricopie.
Citește mai departe...

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

No comments:

Post a Comment