Friday, March 1, 2013

Stiri din Educatie

Stiri din Educatie


Rezultatele vizitei de lucru efectuate in Germania de o delegatie a Ministerului Educatiei Nationale condusa de ministrul delegat Mihnea Costoiu

Posted: 01 Mar 2013 11:26 AM PST

Ministrul delegat pentru Învăţământ Superior, Cercetare Ştiinţifică şi Dezvoltare Tehnologică, Mihnea Costoiu, alături de secretarul de stat în cadrul ANCS, Tudor Prisecaru şi acad. dr. ing. Nicolae Zamfir, directorul general al IFIN-HH Măgurele, au efectuat joi, 28 februarie, o vizită de lucru în Germania.

Andronescu propune transformarea unor licee tehnologice in scoli profesionale

Posted: 01 Mar 2013 09:46 AM PST

Fostul ministru al Educatiei, Ecaterina Andronescu, a declarat, vineriu, ca liceele tehnologice din tara cu o promovabilitate scazuta la Bacalaureat ar trebui transformate în scoli profesionale, scrie Hotnews, citând Agerpres.
Citește mai departe...

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

VIOLENTA EXTREMA IN ŞCOLI: Un baiat, lovit cu pumnii si picioarele de colegii sai

Posted: 01 Mar 2013 01:39 AM PST

Violenta maxima, într-o scoala din Braila. Un elev a fost lovit cu bestialitate de câtiva colegi. În tot acest timp, un alt coleg a filmat momentul.
Citește mai departe...

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

O romanca a creat cel mai lung snur de martisor din lume

Posted: 01 Mar 2013 01:11 AM PST


snur_martisorRomânia se poate lăuda cu cel mai lung șnur de mãrțișor realizat vreodată.

Lucrarea îi aparține unei artiste populare din județul Arad care, după trei ani de muncă a ajuns cu șnurul la impresionanta lungime de șase kilometri.

Ambiția artistei este să intre cu opera sa în Cartea Recordurilor.

În unele zone, mărțișorul este purtat întreaga lună martie, după care este prins de ramurile unui pom fructifer. Se crede că aceasta va aduce belșug în casele oamenilor. Se zice că, dacă cineva își pune o dorință în timp ce atârnă mărțișorul de pom, aceasta se va împlini numaidecât.

Dar în cele mai multe regiuni ale țării, mărțișorul este purtat doar primele două săptămâni sau chiar mai puțin, până la Sărbătoarea Sfinților 40 de Mucenici de pe 9 martie.

În localitățile transilvănene, mărțișoarele sunt atârnate de uși, ferestre, de coarnele animalelor domestice, întrucât se consideră că astfel se pot speria duhurile rele.

The post O româncă a creat cel mai lung șnur de mărțișor din lume appeared first on Edu-News.ro.

O eleva a ajuns la spital dupa ce patru colegi AU INCERCAT SA O VIOLEZE

Posted: 28 Feb 2013 11:54 PM PST

O tânara de 14 ani a ajuns la Spitalul Judetean din Târgoviste dupa ce patru colegi ar fi încercat sa o violeze. Incidentul a avut loc în localitatea dâmboviteana Sateni dupa ce fata chiulise de la cursuri pentru a se plimba.
Citește mai departe...

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

20 de lectii de viata pe care orice tata ar trebui sa le dea copiilor lui

Posted: 28 Feb 2013 09:22 PM PST

Rolul tatalui in viata copiilor este la fel de important precum cel al mamei. Iata 20 de lectii de viata pe care orice tata ar trebui sa le dea copiilor lor, ce apartin unui tatic de meserie: Tom Burns, scriitor si blogger, creatorul platformei BuildingaLibrary.
Citește mai departe...

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Elevii cu absente sunt lasati fara alocatie

Posted: 28 Feb 2013 05:00 PM PST


Autoritatile iau masuri radicale impotriva parintilor care nu-si trimit copiii la scoala.
Foto: missterrious.deviantart.com

Autoritățile au găsit o metodă inedită de a-i determina pe părinți să își trimită copiii la școală.

Dacă se adună prea multe absențe, statul le va tăia ajutorul oferit pentru susținerea familiei. Acesta este acordat celor cu venituri mici, separat de alocația pentru copii.

Oamenii vor mai primi acești bani doar după ce fac dovada că elevii n-au mai lipsit de la cursuri.

Potrivit legii, dacă un elev acumulează într-un semestru între 10 și 19 absențe nemotivate, alocația pentru susținerea familiei scade cu 20%. Dacă lipsește 20 de ore de la școală, suma se înjumătățește. Iar dacă numărul orelor de chiul trece de 20, familia pierde acest drept.

Aproximativ 300.000 de familii care au copii primesc de la stat o alocație de susținere, pe lângă alocația pentru creșterea minorilor. Suma este calculată pentru fiecare caz în parte, în funcție de veniturile părinților.

The post Elevii cu absențe sunt lăsați fără alocație appeared first on Edu-News.ro.

Programul “cornul si laptele” ar putea fi modificat

Posted: 28 Feb 2013 04:37 PM PST


laptele_si_cornul

Programul “cornul și laptele” ar putea fi modificat. Prefectura județului Buzău a cerut schimbarea legislației după ce au fost probleme cu depozitarea produselor refuzate de elevi. 

Distribuitorii nu reușesc să ajungă cu marfa la timp în localitățile izolate sau livrează întreaga cantitate necesară unei săptămâni într-o singură tranșă.

Din această cauză școlile întâmpină greutăți în depozitarea întregii cantități de produse și cel mai adesea elevii primesc, o singură dată, porția pe mai multe zile.

În plus, după ani buni de funcționare a programului “cornul și laptele”, încă mai sunt școli în județ unde nu există frigidere suficiente pentru păstrarea produselor lactate.

The post Programul “cornul și laptele” ar putea fi modificat appeared first on Edu-News.ro.

Universitatile ar putea fi ierarhizate din nou

Posted: 28 Feb 2013 04:05 PM PST


clasificarea_universitatilor

Ministerul Educației va trebui să facă o nouă metodologie de clasificare a universităților, care să fie “mai transparentă și pe baza unor indicatori de performață clari”, a declarat  rectorul Universității din Suceava, Valentin Popa.

Asta dacă hotărârea Curții de Apel Suceava va fi menținută. Instituția a admis anularea ordinului Ministerului Educației privind clasificarea universităților.

Rectorul a mai spus că universitatea suceveană pledează pentru clasificarea universităților, însă una realizată pe baze reale, iar finanțarea acestora să se facă pe criterii de calitate și de performanță științifică.

Pentru ca studenții și angajatorii să știe ce așteptări trebuie să aibă de la universități, acestea sunt clasificate în trei categorii: instituții de învățământ superior centrate pe educație, cele de educație și cercetare științifică sau de educație și creație artistică, și cele mai bine cotate – universitățile de cercetare avansată și educație.

The post Universitățile ar putea fi ierarhizate din nou appeared first on Edu-News.ro.

No comments:

Post a Comment