Wednesday, February 27, 2013

Stiri din Educatie

Stiri din Educatie


19 studenti de la Medicina s-au autodenuntat ca AU DAT MITA profesorului Lazar Onisai

Posted: 27 Feb 2013 07:57 AM PST

Profesorul universitar de la Facultatea de Medicina a Universitatii Transilvania din Brasov Lazar Onisâi, arestat preventiv în 11 februarie pentru luare de mita, a fost denuntat, pâna în prezent, de 19 studenti care au spus ca au oferit
Citește mai departe...

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Raluca Turcan: USL a macelarit legea educatiei

Posted: 27 Feb 2013 07:05 AM PST

Deputata PDL sustine ca majoritatea USL a macelarit principii fundamentale pentru îmbunatatirea calitatii învatamântului din România.
Citește mai departe...

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Posibil plagiat la UMF "Carol Davila". Comisia de etica s-a autosesizat

Posted: 27 Feb 2013 06:02 AM PST

Comisia de etica a Universitatii de Medicina si Farmacie (UMF) "Carol Davila" din Capitala s-a autosesizat dupa ce în presa au aparut informatii privind un posibil plagiat legat de mai multe lucrari de licenta, însa, pâna miercuri,
Citește mai departe...

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Cangurasul Explorator, primul joc-concurs national si pentru elevii clasei pregatitoare.

Posted: 27 Feb 2013 03:59 AM PST

Cangurasul Explorator ii invita pe toti elevii din clasa pregatioare si clasele I-IV la cel mai frumos joc-concurs national care testeaza si dezvolta interesul copiilor pentru observarea si cunoasterea mediului natural, cultural si social. Jocul-concurs este organizat de Ministerul Educatiei Nationale, Fundatia pentru Integrare Europeana Sigma, Institutul pentru Dezvoltarea Evaluarii in Educatie, cu sprijinul urmatoarelor institutii: Ministerul Culturii, Muzeul National al Satului 'Dimitrie ...

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Pricopie propune mentinerea clasei a IX-a in liceu, sindicatele si parintii sunt de acord.

Posted: 27 Feb 2013 03:49 AM PST

Ministrul Educatiei, Remus Pricopie, propune modificarea Legii educatiei in sensul mentinerii clasei a IX-a la liceu, demersul fiind agreat atat de sindicatelele din invatamantul preuniversitar si universitar, cat si de parinti, potrivit Mediafax. Pricopie a declarat miercuri, ca propunerea a fost avansata Comisiei de invatamant din Camera Deputatilor, urmand sa fie parcursi pasii necesari pentru legiferarea modificarii. Potrivit ministrului, trecerea clasei a IX-a in ciclul gimnazial, ...

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Metoda germana de invatare in sase pasi, aplicata in liceele din Cluj

Posted: 27 Feb 2013 03:38 AM PST

819 cadre didactice din învatamântul preuniverstar tehnic din România, printre care si un numar însemnat de profesori din judetul Cluj, au dobândit metoda de învatare în sase pasi, specifica modelului german de
Citește mai departe...

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Reprezentantii parintilor, elevilor si sindicalistilor din invatamant sustin revenirea clasei a IX-a

Posted: 27 Feb 2013 02:54 AM PST

Clasa a IX-a trebuie sa revina la liceu, întrucât trei ani sunt insuficienti pentru învatamântul liceal, sustin reprezentantii Federatiei Nationale a Asociatiilor de Parinti (FNAP) din învatamântul preuniversitar, ai
Citește mai departe...

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Recensamant pentru clasa zero. Parintii vor decide unde isi inscriu copiii

Posted: 27 Feb 2013 01:38 AM PST


clasa_pregatitoare
Recensământul copiilor care ar putea intra anul acesta în clasa pregătitoare începe vineri.
Primele înscrieri au loc în luna aprilie, însă, până atunci, învățătorii și educatorii trebuie să-i caute pe părinți și să-i întrebe unde vor să-și ducă odraslele: la școală sau la grădiniță

Fiecare unitate de învățământ va stabili cum va acționa pentru a afla câți copii de șase și șapte ani sunt în zonă. Unii vor bate din ușă în ușă, iar alții vor lipi afișe la intrările în blocuri.

Părinții mai au la dispoziție o lună pentru a-și exprima opțiunea. Se estimează că în această toamnă se vor înscrie în clasa pregătitoare peste 200.000 de copii.

Clasa zero rămâne în învățământul primar obligatoriu, iar orele vor fi predate de către învățătoare. În funcție de spațiul disponibil, se vor ocupa, mai întâi, sălile de curs din școli, apoi cele din grădinițe.

Într-un sondaj efectuat în perioada 20 octombrie – 20 decembrie 2012, 75 la sută dintre părinți au răspuns că își vor copiii în clasa zero la școală. 63 la sută dintre cei chestionați au spus că nu sunt de acord ca cei mici să primească note sau calificative.

The post Recensământ pentru clasa zero. Părinții vor decide unde își înscriu copiii appeared first on Edu-News.ro.

CNA a decis: Fara imagini cu batai din scoli la TV

Posted: 27 Feb 2013 01:29 AM PST


imagini_batai_in_scoli

Posturile de televiziune din România nu vor mai putea difuza imagini cu bătăi între minori, în școli, și nici nu vor avea voie să precize pagina de internet pe care sunt postate filmele respective.

Prevederea a fost adoptată recent de Consiliul Național al Audiovizualului și face parte dintr-un proiect de Decizie de modificare și completare a Codului Audiovizualului, anunță Mediafax.

Proiectul respectiv mai prevede că “secvențele violente din instituțiile de învățământ vor fi difuzate numai împreună cu punctul de vedere al conducerii școlii și cu acordul părinților ori al reprezentanților legali ai minorului”.

În același document se arată că imaginile care înfățișează minori implicați în evenimente cu conotație negativă vor fi difuzate doar dacă televiziunile acționeaza “în interesul superior al minorilor”, cu acordul părinților sau reprezentaților legali ai acestora. Totodată, CNA obligă televiziunile să nu ofere niciun indiciu care ar putea duce la identificarea minorilor implicați.

The post CNA a decis: Fără imagini cu bătăi din școli la TV appeared first on Edu-News.ro.

Ministrul Educatiei vrea schimbari in Legea Educatiei

Posted: 27 Feb 2013 12:51 AM PST


remus_pricopie

Remus Pricopie a propus comisiei de specialitate din Camera Deputaților revenirea clasei a 9-a la liceu.

Potrivit Legii Educației care a intrat în vigoare în 2011, clasa a 9-a ar urma să fie mutată la gimnaziu din 2016.

Șeful învățământului susține însă că această măsură ar da peste cap infrastructura școlară.

Remus Pricopie a declarat că există țări care prin tradiție au liceul de trei ani și au infrastructura școlară construită în această logică, așa cum sunt state în care liceul este de 4 ani.

O altă propunere se referă la examenul de la finalul ciclului gimnazial, care s-ar modifica tot din 2016. Actuala lege prevede mai multe probe scrise – la limba și literatura română, limba maternă, o probă transdisciplinara la matematica si stiinte și la o limbă străină.

De asemenea legea mai prevede și o probă practică de utilizare a calculatorului, susținută în timpul anului.

Remus Pricopie vrea, însă, examen la română și matematică plus două evaluari făcute în timpul anului școlar, la o limbă străină și informatică.

Amendamentele au fost aprobate deja de Comisia pentru învățământ din Camera Deputaților . Acestea urmează să fie supuse votului plenului și apoi Senatului, care este camera decizională.

The post Ministrul Educației vrea schimbări în Legea Educației appeared first on Edu-News.ro.

No comments:

Post a Comment