Thursday, February 28, 2013

Stiri din Educatie

Stiri din Educatie


Profesor din Focsani, INCUIAT IN SALA DE CLASA de catre un elev de clasa a VII-a

Posted: 28 Feb 2013 04:56 AM PST

Un profesor de geografie de la Şcoala generala numarul 7 din Focsani a fost încuiat pentru câteva minute în sala de clasa de catre un elev care l-a amenintat cu acte de violenta, dupa ce cadrul didactic l-ar fi jinit pe copil în trecut.
Citește mai departe...

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Colaborari romano-germane in domeniul invatamantului superior si in cercetare

Posted: 28 Feb 2013 04:48 AM PST

Ministrul delegat pentru Învatamânt Superior, Cercetare Ştiintifica si Dezvoltare Tehnologica, Mihnea Costoiu, se afla joi la Bonn si Darmstadt, unde va avea întâlniri cu oficialitati germane responsabile
Citește mai departe...

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

(P) Inscrie-te si participa GRATUIT la cursuri in programul Educatie Medicala Continua!

Posted: 28 Feb 2013 01:52 AM PST

Federatia Sanitas din România, în parteneriat cu Ministerul Sanatatii si Asociatia Centrul Român de Initiative deruleaza proiectul "Îmbunatatirea adaptabilitatii, flexibilitatii si competitivitatii personalului din sectorul
Citește mai departe...

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Amenzi pentru cei care pica Bac-ul de doua ori

Posted: 28 Feb 2013 12:20 AM PST


amenzi_bac

Amenzi pentru cei care pică Bac-ul de două ori
Foto: haaretz.com

Absolvenții de liceu care au picat de două ori examenul de Bacalaureat vor plăti, anul acesta, pentru a susține încă o dată probele examenului de maturitate, o taxă de 230 de lei.  Așa a anunțat ieri Ministerul Educației pe site-ul portalului edu.ro.

Nu toți candidații vor plăti însă această sumă. Cei care au făcut cerere pentru recunoașterea probelor de Bacalaureat la care au fost admiși, dar nu au reușit să promoveze examenul de Bacalaureat, vor plăti diferențiat o sumă în funcție de numărul de probe pe care vor să le susțină.

De taxa de examen nu vor scăpa nici absolvenții claselor cu studiu intensiv al limbilor străine, cele cu predare în limbile minorităților sau ai claselor cu profil pedagogic, care nu au reușit să promoveze doi ani la rând.

Regula amenzilor pentru examene picate se aplică și celor care își doresc să obțină un atestat de certificare a competențelor profesionale în învățământul liceal, pe filieră vocațională, dar și celor care își doresc obținerea unui atestat de competențe profesionale de nivel doi sau trei.

The post Amenzi pentru cei care pică Bac-ul de două ori appeared first on Edu-News.ro.

Intalniri bilaterale romano-germane pe tema dezvoltarii colaborarii in invatamantul superior si cercetare

Posted: 27 Feb 2013 11:28 PM PST

Ministrul delegat pentru Învăţământ Superior, Cercetare Ştiinţifică şi Dezvoltare Tehnologică, Mihnea Costoiu, se află astăzi, 28 februarie, la Bonn şi Darmstadt, unde va avea întâlniri cu oficialităţi germane din domeniul învăţământului superior şi cercetării.

Liderii studentilor din Sud-Estul Europei trag un semnal de alarma

Posted: 27 Feb 2013 03:38 PM PST


liderii_studentilor

Reprezentanții studenților din Sud-Estul Europei, acuză statele din regiune că nu fac suficiente eforturi pentru ca tinerii din familii cu venituri reduse, cu dizabilități, aparținând unor minorități etnice sau proveniți din mediul rural să aibă șanse comparabile în a urma și a termina o facultate cu ceilalți tineri.

Declarație comună pentru serviciile studențești

          Federațiile studențești din cadrul inițiativei Sud-Est Europene s-au reunit la București la invitația Alianței Naționale a Organizatiilor Studențești din România (ANOSR) pentru a dezbate probleme comune ale studenților din regiune, concentrându-se în special asupra serviciilor sociale pentru studenți. Cu această ocazie reprezentanții studenților au adoptat o declarație comună legată de serviciile sociale studențești și o publicație cu analizele făcute va fi lansată în câteva săptămâni.

Cerințele studenților Sud-Est europeni…

           Studenții le cer guvernelor și instituțiilor de învățământ superior să ia măsuri legate de granturi, burse, cămine, dar și pentru a asigura consiliere de calitate pentru elevi și studenți, acces gratuit la jurnale de specialitate și alte materiale de studiu, acces gratuit la internet în campusuri și condiții pentru ca persoanele cu dizabilități să poată participa în activitățile educaționale, sociale și culturale asociate studenției.

The post Liderii studenților din Sud-Estul Europei trag un semnal de alarmă appeared first on Edu-News.ro.

No comments:

Post a Comment