Monday, February 4, 2013

Stiri din Educatie

Stiri din Educatie


Un colegiu constantean ancheteaza o profesoara pentru o poza veche in costum de baie

Posted: 04 Feb 2013 07:26 AM PST

Conducerea Colegiului Comercial "Carol I" din Constanta a declansat o ancheta interna dupa ce o profesoara de limba româna a postat pe Facebook poze în care aparea în costum de baie, facute în urma cu aproximativ 20 de ani,
Citește mai departe...

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Cum vrea ministrul Educatiei sa creasca PROMOVABILITATEA la BACALAUREAT

Posted: 04 Feb 2013 06:35 AM PST

Ministrul Educatiei, Remus Pricopie, a recunoscut într-un interviu acordat NewsIn ca într-adevar "rezultatele sunt slabe", însa este convins ca se mai poate face ceva.
Citește mai departe...

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Ministrul Educatiei: "Nu este o crima sa faci meditatii"

Posted: 04 Feb 2013 04:22 AM PST

Ministrul Educatiei, Remus Pricopie, a declarat într-un interviu acordat NewsIn ca "nu este o crima sa faci meditatii", mentionând ca exista legi care pot reglementa aceasta situatie.
Citește mai departe...

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Cum vrea ministrul Educatiei sa creasca PROMOVABILITATEA la BACALAUREAT.

Posted: 04 Feb 2013 04:15 AM PST

Ministrul Educatiei, Remus Pricopie, a recunoscut intr-un interviu acordat NewsIn ca intr-adevar "rezultatele sunt slabe", insa este convins ca se mai poate face ceva. "Trebuie sa ne asiguram ca acesti copii invata pe parcursul celor patru ani de liceu si se pregatesc pentru examentul de bacalaureat", potrivit Realitatea.net. "Iar aici cred ca o discutie foarte importanta este cea legata de programele de studiu, curriculum si manuale, cat de atractive sunt aceste manuale? Copiii nostri se ...

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Pricopie: "Nu vreau sa fie breaking-news, dar 10-20.000 de profesori SE VOR PENSIONA"

Posted: 04 Feb 2013 04:09 AM PST

Ministrul Educatiei, Remus Pricopie, a vorbit într-un interviu acordat NewsIn despre formarea cadrelor didactice, în contextul în care "10-20.000 de profesori se vor pensiona". Este si motivul pentru care acesta sustine liceele pedagocice.
Citește mai departe...

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Medalii de aur pentru studentii romani la competitia Markstrat.

Posted: 04 Feb 2013 03:10 AM PST

Studentii romani au obtinut opt medalii la cea de-a XVI-a editie a competitiei Markstrat pe probleme de marketing, organizata de consortiul Dukenet la Budapesta. In perioada 26 ianuarie – 2 februarie 2013, studenti ai Facultatii de Limbi si Literaturi Straine - Departamentul Limbi Moderne Aplicate - si ai Facultatii de Administratie si Afaceri din cadrul Universitatii din Bucuresti au obtinut trei medalii de aur (din cele trei maximum posibile), doua medalii de argint si trei medalii de ...

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

BACALAUREAT 2013. Basmul cult, nuvela si Bacovia la LIMBA si LITERATURA ROMANA. DESCARCA SUBIECTELE

Posted: 04 Feb 2013 02:07 AM PST

BACALAUREAT 2013 Elevii si profesorii care au participat saptamâna trecuta la simularile testelor nationale sunt nemultumiti de gradul de difcultate al subiectelor. Matematica a fost cea care le-a dat cele mai mari batai de cap.
Citește mai departe...

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Elevii ar putea face patru ore de sport pe saptamana

Posted: 04 Feb 2013 12:27 AM PST


sport_in_+scoli

Elevii din clasele I-XII ar putea avea parte de patru ore de sport pe săptămână. Inițiativa aparține premierului Victor Ponta și i-a fost transmisă lui Remus Pricopie, ministrul Educației, în ședința Guvenului.

Cu același prilej, ministrul Educației a anunțat că speră ca noile manuale școlare să apară în 2014. Pe lângă varianta tipărită, manualele ar putea fi disponibile și în versiune virtuală.

Remus Pricopie a mai spus că nu pot fi schimbate toate manualele dintr-o dată. El a subliniat că, de obicei, se schimbă doar cele de la începutul ciclurilor de studii (clasa I, a V-a și a IX-a).

The post Elevii ar putea face patru ore de sport pe săptămână appeared first on Edu-News.ro.

Universitatea din Targoviste este executata silit

Posted: 03 Feb 2013 11:57 PM PST


universitatea_valahia_targoviste

Profesorii de la Universitatea din Târgoviște sunt nemulțumiți pentru că nu și-au primit tranșa de 5% din salariu, pentru anul 2012, potrivit sindicaliștilor.

Conform unei legi care a fost promulgată în urmă cu patru ani, angajații universității urmau să primească un salariu mai mare cu 50%. Guvernanții au decis atunci ca aceste sume să fie eșalonate.

Astfel, în 2012, cadrele didactice urmau să beneficieze de acea majorare de 5%, însă acest lucru nu s-a mai întâmplat. În total, statul ar fi trebui să le dea profesorilor 400.000 de lei.

Acum, cadrele didactice de la Universitatea din Târgoviște vor să își facă dreptate în instanță, iar luni, un executor judecătoresc va ajune la instituția de învățământ.

The post Universitatea din Târgoviște este executată silit appeared first on Edu-News.ro.

Un program de educatie ecologica se desfasoara in scolile din sase orase

Posted: 03 Feb 2013 12:08 PM PST


educatie_ecologica

Ministerul Educației în parteneriat cu Ministerul Mediului organizează în perioada 28 ianuarie – 30 aprilie, în școlile cu clasele I – VIII din orașele București, Iași, Cluj, Timișoara, Bacău și Ploiești, programul național ‘ECO Educația’. 

Este vorba despre un program de dezvoltare a atitudinii responsabile a elevilor și cadrelor didactice față de deșeuri, în special față de deșeurile de echipamente electrice și electronice.

Profesorii coordonatori care doresc să intre în acest program trebuie să trimită o solicitare către organizatori până pe 8 februarie.  Activitățile se vor desfășura în perioada 13 februarie – 22 martie, urmând ca în perioada 1-5 aprilie organizatorii să anunțe clasa câștigătoare în Programul ECO Educația.

Clasa care va reuși să colecteze cea mai mare cantitate de deșeuri de baterii și acumulatori și care va avea activitatea cea mai intensă în program va beneficia de o vizită la o uzină de reciclare din România unde va putea urmări întreg procesul de reciclare a deșeurilor de echipamente electrice.

Mai multe detalii veți găsi la adresa www.ecotic.ro

The post Un program de educație ecologică se desfășoară în școlile din șase orașe appeared first on Edu-News.ro.

No comments:

Post a Comment