Tuesday, February 5, 2013

Stiri din Educatie

Stiri din Educatie


Un ELEV roman, printre castigatorii concursului Google Code-In 2012

Posted: 05 Feb 2013 10:05 AM PST

Cezar El-Nazli, elev la Colegiul National Iasi, este unul dintre cei 20 de câstigatori ai concursului Google Code-In 2012, o competitie dedicata pasionatilor de programare si computer science, potrivit unui comunicat remis Mediafax.
Citește mai departe...

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

De ce este nevoie de nonformal in educatie.

Posted: 05 Feb 2013 03:35 AM PST

Doua profesoare din colturi diferite ale tarii povestesc cum le ajuta educatia nonformala sa schimbe putin cate putin viata elevilor. Cristina Gherman are 41 de ani si preda limba si literatura romana la Colegiul National 'Doamna Stanca' din Satu Mare, unde este si director adjunct. Acum mai bine de zece ani, conceptul de educatie non-formala ii era strain si rece, asa cum il gasise prezentat, de exemplu, in cursurile de psiho-pedagogie pe care le-a parcurs cand si-a dat gradul II de ...

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Muzeul Taranului Roman a lansat o aplicatie pentru mobil

Posted: 05 Feb 2013 12:49 AM PST


muzeul_taranului_roman

Muzeul Național al Țăranului Român din Capitală împlinește azi 23 de ani de la refondare. 

Cei interesați să viziteze instituția pot afla în timp real noutățile și evenimentele organizate. Aplicația modernă și adaptată noilor tehnologii este personalizată cu motive tradiționale românești.

Există 2 secțiuni muzeu – în care se regăsesc informații istorice sau prețul de intrare și evenimente – unde vizitatorii vor fi informați despre proiecțiile de filme, concertele sau lansările de carte găzduite de Muzeul Țăranului Român.

Mixul dintre vechi și nou îl intâlnim și în strategia de promovare a acestei aplicații – pe panouri vor fi montate covoare lucrate manual care formează un QR code care poate fi scanat cu ajutorul telefonului mobil.

Anul trecut, Muzeul Țăranului Român s-a numărat printre atracțiile turistice recomandate de cotidianul The New York Times. Jurnaliștii americani au sfătuit turistii să viziteze una dintre expoziții și magazinul de suveniruri din incinta instituției.

The post Muzeul Țăranului Român a lansat o aplicație pentru mobil appeared first on Edu-News.ro.

Un nou incident la un liceu din Focsani: Bataie K1 intre doi elevi

Posted: 05 Feb 2013 12:33 AM PST

Dupa incidentul cu profesorul batut de fratele mai mare al unor elevi, un nou scandal petrecut în Focsani a ajuns pe internet: doi elevi s-au luat la bataie într-o clasa. 
Citește mai departe...

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Transylvania College este prima scoala membra Round Square din Sud-Estul Europei

Posted: 05 Feb 2013 12:28 AM PST


transylvani_college

“Transylvania College” din Cluj-Napoca este prima școală din România și din Sud-Estul Europei care a fost inclusă în rețeaua “Round Square” a școlilor de elită ale lumii.

Unitatea de învățământ a fost acceptată, la sfârșitul lunii ianuarie, în organizația internațională din care mai fac parte doar 80 de alte școli din lume.

Obținerea statutului de membru al “Round Square Schools” aduce numeroase oportunități pentru elevii școlii. Mai  exact, posibilitatea de a participa la schimburi de experiență cu școli membre și de a studia în aceste unități un semestru sau un an, printr-un program de reciprocitate.

De asemenea, elevii vor putea participa la programe de responsabilitate socială și implicare în comunitate.

Și profesorii se vor bucura de oportunități de dezvoltare profesională prin participarea la conferințele organizate de “Round Square” în școlile membre. Ei vor avea și posibilitatea să predea, pe perioade determinate, în unități de învățământ ale rețelei.

The post Transylvania College este prima școală membră Round Square din Sud-Estul Europei appeared first on Edu-News.ro.

Elevii care apar in TABLOIDE, EXMATRICULATI. Regulamentele CARAGHIOASE ale liceelor

Posted: 05 Feb 2013 12:23 AM PST

Fiecare liceu are un regulament pe care elevii ar trebui sa-l respecte. Şi asta n-ar fi o problema. Însa unele interdictii frizeaza într-adevar ridicolul.
Citește mai departe...

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Profesorii cer introducerea examenului de admitere in licee

Posted: 05 Feb 2013 12:16 AM PST


profesor

Cei mai mulți profesori sunt nemulțumiți de Legea Educației și consideră că ar trebui introdus examenul de admitere la liceu. Asta este concluzia unui studiu realizat recent de Școala Națională de Studii Politice și Administrative (SNSPA).

Statistica arată că profesorii sunt nemulțumiți de rezultatele obținute de elevii clasei a VIII-a, peste 80% dintre ei pledând pentru introducerea acestui examen, notează rtv.net.

De asemenea, 85% dintre cadrele didactice cred că rezultatele slabe obținute de liceeni la Bacalaureat sunt din cauza nivelului de pregătire al acestora. În schimb, aproape 30% dintre profesori dau vina pe introducerea camerelor video de supraveghere.

Cadrele didactice vor ca unitățile școlare să primească note și să fie clasificate în funcție de performanțe.

Studiul SNSPA a fost realizat la sfârșitul lunii trecute pe un eșantion de 820 de cadre didactice.

The post Profesorii cer introducerea examenului de admitere în licee appeared first on Edu-News.ro.

Studentii Universitatii Bucuresti au castigat toate cele trei medalii de aur la concursul Markstrat

Posted: 04 Feb 2013 01:40 PM PST


universitatea_din_bucuresti

Studenți ai Facultății de Limbi și Literaturi Străine și ai Facultății de Administrație și Afaceri de la Universitatea București  au obținut trei medalii de aur, maximum posibil, două medalii de argint și trei de bronz la  cea de-a 16-a sesiune Markstrat a programului Dukenet de la Budapesta.

În cadrul programului Markstrat, studenții au luat parte, în perioada 26 ianuarie – 2 februarie, la 11 runde de simulare online pe probleme de marketing în limba engleză, fiind coordonați de către profesori și instructori din țările participante.

Participanților le-au fost testate cunoștințele de limba engleză, limbajul terminologic specific domeniului marketing, conceptele teoretice de marketing și management, competențele IT, dar și modul de lucru în echipă, viteza și spontaneitatea luării de decizii sau găsirii de soluții, munca în regim de stres, competența de autoevaluare și de reacție în situații limită.

La competiția de anul acesta au participat 76 de studenți și 14 cadre didactice din Marea Britanie, Germania, Polonia, Finlanda, Țările de Jos, Franța și România.

The post Studenții Universității București au câștigat toate cele trei medalii de aur la concursul Markstrat appeared first on Edu-News.ro.

1 comment: