Saturday, February 9, 2013

Stiri din Educatie

Stiri din Educatie


Aproape 5.500 de elevi vor participa sambata si duminica la concursuri si olimpiade

Posted: 08 Feb 2013 03:05 PM PST


olimpiada

Aproximativ 5.500 de elevi din școlile gimnaziale și din liceele din București vor participa sâmbătă și duminică la concursuri și olimpiade.  

Potrivit calendarului Ministerului Educației privind desfășurarea concursurilor școlare pe discipline, pentru anul școlar 2012-2013, sâmbătă se vor desfășura concursuri la disciplinele matematică, religie, limba engleză – etapa pe sector.

Totodată, duminică va fi organizată etapa pe sector la disciplina informatică

The post Aproape 5.500 de elevi vor participa sâmbătă și duminică la concursuri și olimpiade appeared first on Edu-News.ro.

Un profesor al Universitatii de Medicina din Timisoara a fost retinut pentru luare de mita

Posted: 08 Feb 2013 02:57 PM PST


Handcuffed SuspectUn profesor al Universității de Medicină și Farmacie "Victor Babeș" din Timișoara a fost reținut pentru 24 de ore pentru luare de mită de la studenți.

Procurorii au găsit, în urma perchezițiilor în biroul și mașina acestuia, sume de bani, scrie Mediafax.

“După perchezițiile pe care le-am făcut în biroul de la Medicină al profesorului și după audierea acestuia, s-a decis reținerea pentru 24 de ore, urmând ca sâmbătă  să fie prezentat Tribunalului Timiș cu propunere de arestare preventivă. Acuzația care i se aduce este luare de mită de la studenți”, a declarat prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiș, Ion Brașoveanu.

The post Un profesor al Universității de Medicină din Timișoara a fost reținut pentru luare de mită appeared first on Edu-News.ro.

Elevii ar putea primi gratuit cate un mini-calculator

Posted: 08 Feb 2013 02:21 PM PST


mincalculatoare_elevi

Elevii ar putea primi gratuit calculatoare miniaturale. Anunțul a fost făcut de ministrul pentru Societatea Informațională, Dan Nica.

Este vorba despre un computer numit Rasberry Pi, care costă 35 de dolari și care a fost inventat de un grup de profesori de la Cambridge.

Anul trecut Google a dat 15.000 asemenea dispozitive gratis copiilor din Anglia. Calculatorul are o interfață grafică ce permite dezvoltarea de programe, aplicații și chiar jocuri. Cei care l-au proiectat au vizat dezvoltarea creativității elevilor care nu au posibilități materiale pentru a-și putea cumpăra un calculator.

Dan Nica a cerut Consiliului Național al Elevilor să facă demersuri pentru a vedea care este gradul de interes al tinerilor față de un asemenea proiect.

The post Elevii ar putea primi gratuit câte un mini-calculator appeared first on Edu-News.ro.

No comments:

Post a Comment