Thursday, February 7, 2013

Stiri din Educatie

Stiri din Educatie


Reuniune de lucru a conducerii Ministerului Educatiei Nationale cu inspectorii scolari judeteni si directorii Caselor Corpului Didactic

Posted: 07 Feb 2013 10:30 AM PST

Ministrul Educaţiei Naţionale, Remus Pricopie, şi directorii din minister s-au întâlnit joi, 7 februarie, la Bucureşti, cu şefii inspectoratelor şcolare judeţene, inspectorii şcolari generali adjuncţi şi directorii Caselor Corpului Didactic din ţară.

Candidatii titularizabili din 2012 pot ocupa posturi pe perioada nedeteminata in unitatea de invatamant in care predau

Posted: 07 Feb 2013 08:35 AM PST

Ministerul Educaţiei Naţionale precizează că toţi candidaţii care au obţinut nota 7 sau peste 7 la concursul de ocupare a posturilor din învăţământul preuniversitar, din august 2012, şi care au ocupat, în baza acestor note, un post pe perioadă determinată în anul şcolar 2012-2013, se vor putea titulariza.

Nume grele din Politie, in SCANDALUL DIPLOMELOR de la Universitatea "Vasile Goldis"

Posted: 07 Feb 2013 05:44 AM PST

Nume grele din politie apar în scandalul diplomelor de la Universitatea Vasile Goldis din Arad. Şeful Politiei din municipiul Arad, Danut Bala, fostul adjunct IPJ Arad, Ioan Hadja si comisarul Pavel Halmagean, seful de la DGIPI, sunt audiati ca martori.
Citește mai departe...

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Mai multi tineri la examenul de DEFINITIVAT 2013. VEZI METODOLOGIA si CALENDARUL

Posted: 07 Feb 2013 03:02 AM PST

În perioada 4 - 25 ianuarie, s-au înscris pentru examenul national de definitivare în învatamânt 8.537 de candidati, dintre care au fost validati 8.335.
Citește mai departe...

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Polirom a lansat colectia “Ghidul profesorului”

Posted: 06 Feb 2013 10:22 PM PST


polirom

Editura Polirom lansează  un nou proiect editorial, dedicat cadrelor didactice care predau la toate nivelurile de învățământ, studenților, formatorilor și teoreticienilor din domeniul științelor educației.

E vorba de „Ghidul profesorului", o colecție ce își propune să ofere informații de la curriculum la managementul clasei, de la comunicarea educațională la metodele de evaluare, de la principiile didactice la managementul conflictelor și gestionarea violenței școlare, de la fundamentele pedagogiei la leadership educațional și inteligență emoțională în sala de clasă.

„Ghidul profesorului" debutează cu volumul Instruirea interactivă, semnat de prof. univ. dr. Mușata-Dacia Bocoș, de la Departamentul de Științe ale Educației – Facultatea de Psihologie și Științele Educației a Universității „Babeș-Bolyai".

The post Polirom a lansat colecția “Ghidul profesorului” appeared first on Edu-News.ro.

Guvernul a modificat metodologia pentru ocuparea posturilor didactice din invatamantul superior

Posted: 06 Feb 2013 02:22 PM PST


guvernul_romaniei

Guvernul a anunțat modificarea metodologiei-cadru de concurs pentru ocuparea posturilor didactice și de cercetare vacante din universități.

Practic, se elimină condiția ca personalitățile din străinătate care trimit scrisori de recomandare pentru candidați să provină numai din instituțiile de învățământ și cercetare aprobate de Ministerul Educației.

O altă schimbare o reprezintă faptul că prelegerea publică nu mai este o probă obligatorie.

Modificările au fost reglementate prin hotărârea de guvern aprobată în ședința de miercuri.

The post Guvernul a modificat metodologia pentru ocuparea posturilor didactice din învățământul superior appeared first on Edu-News.ro.

Acuzatii de coruptie la Universitatea Vasile Goldis

Posted: 06 Feb 2013 01:30 PM PST


universitatea_vasile_goldis

Procurorii și ofițerii Direcției Generale Anticorupție au descins miercuri, la Universitatea de Vest Vasile Goldiș și la filialele acesteia din opt județe, într-un dosar privind eliberarea unor diplome false.

Patru persoane sunt deja urmărite penal pentru dare și luare de mită și trafic de influență. Surse din anchetă spun că pentru o diplomă falsă profesorii primeau între 300 și 500 de euro.

Județele vizate de percheziții sunt Bihor, Bistrița Năsăud, Hunedoara, Baia Mare, Satu Mare, Sălaj și Gorj.

Mai multe persoane, printre care și angajați ai universității particulare – profesori, economiști – au fost ridicate pentru audieri.

Universitatea de Vest „Vasile Goldiș” este o instituție privată, acreditată de Ministerul Educației. A fost înființată în 1990 și are acum aproximativ 15.000 de studenți în cele șase facultăți.

The post Acuzații de corupție la Universitatea Vasile Goldiș appeared first on Edu-News.ro.

O gradinita din Pipera a fost avertizata de CNCD dupa ce a refuzat un copil cu Sindromul Dravet

Posted: 06 Feb 2013 01:19 PM PST


gradinita

O grădiniță privată din Pipera a fost sancționată cu avertisment de Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării, scrie Mediafax.

Asta după ce conducerea a refuzat nejustificat să mai primească un copil de cinci ani, diagnosticat cu Sindromul Dravet, o formă rară de epilepsie.

“Trebuia tras un semnal de alarmă, pentru toate mămicile care au copii bolnavi acasă, și suntem foarte multe din păcate, că nu trebuie să lase capul în jos și că aceste instituții, chiar dacă sunt private, nu se pot juca cu drepturile acestor copii, doar pentru că au bani”, a declarat Adela Chirică, mama copilului.

Aceasta spune că intenționează să acționeze și în instanță grădinița.

Sindromul Dravet este o formă incurabilă de epilepsie, care debutează în primul an de viață și afectează unul din 20.000 de copii.

The post O grădiniță din Pipera a fost avertizată de CNCD după ce a refuzat un copil cu Sindromul Dravet appeared first on Edu-News.ro.

No comments:

Post a Comment