Tuesday, March 26, 2013

Stiri din Educatie

Stiri din Educatie


Basescu a decorat ASE Bucuresti, la 100 de ani de la infiintare

Posted: 26 Mar 2013 09:10 AM PDT

Presedintele Traian Basescu a decorat, marti, Academia de Studii Economice din Bucuresti cu Ordinul "Meritul pentru Învatamânt" în grad de Comandor, cu ocazia împlinirii a 100 de ani de la înfiintarea institutiei de
Citește mai departe...

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Mere cu MUCEGAI, impartite in scolile din Cluj

Posted: 26 Mar 2013 09:02 AM PDT

Firma care distribuie mere elevilor din judetul Cluj a fost amendata cu 20.000 de lei de Protectia Consumatorilor dupa ce în depozitele sale s-au gasit fructe cu mucegai si urme de lovituri, o cantitate neprecizata de mere cu probleme fiind împartita copiilor,
Citește mai departe...

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Studentii ocupa universitatile din tara in cadrul miscarii "Revendica-ti Universitatea!"

Posted: 26 Mar 2013 08:53 AM PDT

În jurul orei 16.20, grup de aproximativ 30 de studenti au ocupat sala ”Nicolae Iorga” din Corpul Central al Universitatii Babes Bolyai din Cluj, revendicând-o ca un spatiu liber de dezbatere.
Citește mai departe...

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Ce au patit "elevii-porno" de la liceul din Craiova. Cazul va ajunge in Parlament

Posted: 26 Mar 2013 07:55 AM PDT

Concluziile raportului efectuat în urma anchetei vor fi trimise atât la Inspectoratul Şcolar Judetean Dolj, cât si la Ministerul Educatiei, precum si la comisiile de învatamânt din Parlamentul României.
Citește mai departe...

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Situatia unitatilor de invatamant afectate de vremea nefavorabila - marti, 26 martie

Posted: 26 Mar 2013 07:14 AM PDT

Potrivit datelor transmise de inspectoratele şcolare judeţene, marţi, 26 martie, până la ora 13.00, peste 1.700 de unităţi de învăţământ din 7 judeţe şi municipiul Bucureşti sunt afectate de condiţiile meteorologice nefavorabile (căderi de zăpadă, viscol), iar aproximativ 550.000 de elevi nu au frecventat cursurile.

Pricopie: Aproape 100.000 de copii si adolescenti nu sunt cuprinsi in scoala, desi ar ...

Posted: 26 Mar 2013 06:07 AM PDT

Ministerul Educatiei va prezenta CE, inaintea aprobarii fondurilor structurale pentru perioada 2014-2020, o serie de strategii pentru a combate, printre altele, parasirea timpurie a scolii, intrucat aproximativ 100.000 de copii si adolescenti intre 6 si 16 ani nu sunt in scoala, desi ar trebui, potrivit Mediafax. "Acum, lucram la o serie de strategii pe care sa le prezentam Comisiei Europene inaintea aprobarii fondurilor structurale pe perioada 2014-2020. Una dintre aceste strategii este ...

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Bibliotecarii sunt invatati sa faca rost de bani

Posted: 26 Mar 2013 03:03 AM PDT


proiect-bibliotecari

Bibliotecile publice din România vor putea atrage fonduri europene prin Programul Tineret în Acțiune.

Bibliotecarii vor învăța să pregătească proiecte a căror finanțare ulterioară să faciliteze accesul cât mai multor tineri la activități de educație nonformală, schimburi de experiențe cu tineri din Europa sau voluntariat european.

În perioada mai-iunie 2013, 85 de bibliotecari din întreaga țară vor fi instruiți în redactarea cererilor de finanțare, pași privind înființarea unui ONG sau managementul voluntarilor.

Obiectivul principal, în următoarele luni, este pregătirea a minim unei cereri de finanțare per bibliotecă județeană, totalizând astfel cel puțin 41 de proiecte dedicate tinerilor din comunitățile locale care să poată primi finanțare prin programul TiA.

The post Bibliotecarii sunt învățați să facă rost de bani appeared first on Edu-News.ro.

Elevii romani invata sa faca filme educationale pe banii Google

Posted: 25 Mar 2013 03:06 PM PDT


Liceenii Colegiului Național "Unirea" din Focșani au câștigat un proiect finanțat de Google, care le va permite să creeze mini-scenarii de film pentru a înțelege mai ușor materii precum matematica, informatica, fizica, chimia sau biologia.

Competiția a fost strânsă: peste 800 de proiecte educaționale de pe tot Globul.

La acest proiect vor colabora  pe tot parcursul anului, peste 270 de elevi și aproximativ 30 de profesori.

În cadrul proiectului se va organiza în luna mai un seminar si o premiere a filmelor educaționale realizate. La seminar vor participa și ingineri Google", spun reprezentanții Colegiului Național "Unirea"

The post Elevii români învață să facă filme educaționale pe banii Google appeared first on Edu-News.ro.

Viscolul inchide scolile din Bucuresti, Arges, Dambovita si Olt

Posted: 25 Mar 2013 02:32 PM PDT


viscolul-inchide-scolile

În București, și în județele Argeș, Dâmbovița și Olt, toate școlile și gradinițele vor fi închise marți, au anunțat inspectoratele școlare. Și asta din cauza avertizărilor meteorologice de cod portocaliu în zonele respective.

La fel se va întâmpla și cu 15 unități de învățământ din Brăila, care vor fi închise în următoarele trei zile.

Cursurile vor fi reluate, în program normal, miercuri, 27 martie. Iar orele de marți, 26 martie, vor fi recuperate, prin replanificare, până la sfârșitul anului școlar.

Administrația Națională de Meteorologie a emis două avertizări, una cod portocaliu, valabilă marți, între orele 4.00 și 14.00, și o alta cod galben, care a intrat în vigoare luni seara, la ora 20.00.

The post Viscolul închide școlile din București, Argeș, Dâmbovița și Olt appeared first on Edu-News.ro.

Ministerul Educatiei vrea o biblioteca online cu toate manualele scolare

Posted: 25 Mar 2013 01:27 PM PDT


biblioteca-virtuala-manuale

Ministerul Educației ar putea realiza o bibliotecă online  unde vor fi încărcate toate manualele avizate de instituție și care vor putea fi accesate de elevii români din toată lumea.

Platforma va fi gândită în special pentru elevii români din străinătate care nu au acces la materialele didactice din țară.

Ministrul Educației, Remus Pricopie speră ca, în câteva luni să aibă loc licitații pentru manuale digitale. Odată ce acestea vor fi introduse în școli, nu înseamnă că manualele printate vor dispărea, asigură ministrul.

Totuși, înainte ca platforma să fie activată, Pricopie atrage atenția că trebuie adusă la zi și programa școlară și că ar trebui publicate manuale noi, cele existente  având o vechime și de 10-12 ani.

The post Ministerul Educației vrea o bibliotecă online cu toate manualele școlare appeared first on Edu-News.ro.

No comments:

Post a Comment