Thursday, March 28, 2013

Stiri din Educatie

Stiri din Educatie


Manifestul studentilor care au ocupat Facultatea de Istorie - Universitatea Bucuresti

Posted: 28 Mar 2013 07:59 AM PDT

Studentii care ocupat amfiteatrul Nicolae Iorga al Facultatii de Istorie – Universitatea Bucuresti explica motivele pentru care au apelat la acest gest.
Citește mai departe...

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Pricopie: Am discutat despre posibilitatea ca la anumite materii sa nu se dea note.

Posted: 28 Mar 2013 07:56 AM PDT

Ministrul Educatiei, Remus Pricopie, a declarat, joi, ca a discutat cu profesori si specialisti din minister despre posibilitatea ca la anumite materii sa nu se mai dea note, potrivit Mediafax. "Elevul trebuie sa vina la scoala de placere", a spus Pricopie, la un eveniment de analiza a violentei in scoli. Ministrul Educatiei a adaugat, pe aceeasi tema, ca unele cadre didactice nu agreeaza ideea de a nu se mai da note la unele materii de studiu. "Unii profesori nu sunt de acord cu acest ...

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

SIMULARE BACALAUREAT 2013. Cronica primului EŞEC: 70 la suta au picat probele la alegere

Posted: 28 Mar 2013 07:42 AM PDT

SIMULARE BAC 2013 Peste 4.000 de liceeni au sustinut ultima proba a simularilor examenului de Bacalaureat. În functie de profil si specializare, elevii au avut de ales între zece materii. Cei mai multi au optat pentru biologie si geografie.
Citește mai departe...

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Numarul microbuzelor scolare este insuficient

Posted: 28 Mar 2013 02:52 AM PDT


microbuze-scolare

Numărul de mircrobuze pentru transportul elevilor este insuficient, arată un raport al Avocatului Poporului.

Potrivit documentului, care se referă la transportul elevilor din zone rurale, în acest moment ar trebui cumpărate cu 40% mai multe microbuze.

Raportul arată că distanțele parcurse de un microbuz ajung și la peste 200 de km pe zi.

Întreținerea mijloacelor de transport școlar depășește, de cele mai multe ori, valoarea de piață a microbuzelor iar costurile cu asigurările RCA, combustibil și salarizarea șoferilor nu pot fi susținute din bugetul local.

Pe de altă parte, din cauza lipsei microbuzelor școlare, există un risc crescut de abandon școlar.

Raport Special Transport Elevi

The post Numărul microbuzelor școlare este insuficient appeared first on Edu-News.ro.

Academia Romana a trimis 90 de cercetatori la studii postdoctorale in Europa, in ultimii 3 ani.

Posted: 28 Mar 2013 02:20 AM PDT

Academia Romana a trimis 90 de cercetatori la studii postdoctorale in Europa, in ultimii 3 an, in cadrul proiectului: "Stiintele socio-umaniste in contextul evolutiei globalizate – dezvoltarea si implementarea programului de studii si cercetare postdoctorala". Proiectul a fost dezvoltat si implementat de catre Academia Romana in cadrul programului POSDRU a urmarit crearea unei platforme sociale si academice concentrata pe conservarea traditiilor si pe creativitatea moderna. Proiectul a ...

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Baricada Universitara: Revendicam universitatea ca spatiu liber al dezbaterii.

Posted: 28 Mar 2013 12:50 AM PDT

Baricada Universitara, un grup format din studenti, profesori, alumni si simpatizanti si-a exprmat, joi, intr-un comunicat de presa, solidaritatea fata de actiunea din aceasta saptamana a unor studenti din Cuj de a ocupa sala 'Nicolae Iorga' din Corpul Central al Universitatii Babes Bolyai, ca o modalitate de revendicare a unui spatiu liber de dezbatere. "Infuriati de faptul ca universitatea nu isi indeplineste misiunea care consta in cunoastere, cercetare si responsabilitate civica/sociala, ...

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Ministerul Educatiei a lansat primul manual digital

Posted: 27 Mar 2013 04:25 PM PDT


primul-manual- digital

Primul manual digital din România a fost lansat miercuri de către Ministrul Educației, Remus Pricopie.

Manualul “Lecția Verde. Creează-ți mediul”  este un curs interactiv adresat elevilor de clasele III-IV. Acesta a ajuns pentru prima dată pe băncile școlilor, în varianta printată, în 2008, pentru un curs opțional despre protejarea mediului înconjurător.

Manualul poate fi deja accesat online pe adresa lectiaverde.ro și poate fi descărcat gratuit pe tabletă de pe iBooks.

Opționalul de educație ecologică se predă în 250 de școli în momentul de față, cu manualul în versiunea printată. Același manual în format digital poate fi introdus în peste 5.000 de școli unde există calculatoare și conexiune la internet.

Pe de altă parte, Ministerul Educației promite o bibilotecă virtuală, cu toate manualele școlare aprobate din România. Platforma online ar putea fi gata abia la toamnă.

The post Ministerul Educației a lansat primul manual digital appeared first on Edu-News.ro.

Profesorii din Craiova propun Ministerului Educatiei sa introduca in scoli ore de educatie sexuala

Posted: 27 Mar 2013 03:59 PM PDT


Sex Education

Directorul Liceului ‘Henri Coandă’ din Craiova, Mihai Dragu, a anunțat că va propune autorităților introducerea în școli a orelor de educație sexuală.

Conducerea  instituției vrea să introducă astfel de cursuri  încă din clasa a VI-a. Acestea ar urma să fie predate de către personal medical de specialitate.

Consiliul elevilor din școală a declanșat deja o acțiune de strângere de semnături de la elevi de peste 16 ani pentru introducerea acestor ore. Concluziile vor fi trimise atât la Inspectoratul Școlar Județean Dolj, cât și la Ministerul Educației, precum și la comisiile de învățământ din Parlamentul României.

Ideea a pornit de la incidentul de săptămâna trecută, când doi băieți de clasa a VIII-a și o fată din clasa a IX-a s-au filmat în timp ce întrețineau raporturi sexuale pe terenul de sport al liceului.

Filmulețul a fost apoi postat pe internet de alți colegi.

Cei trei elevi vor fi mutați disciplinar într-o altă școală, iar cei care au postat filmul pe internet au fost sancționați.

The post Profesorii din Craiova propun Ministerului Educației să introducă în școli ore de educație sexuală appeared first on Edu-News.ro.

Alianta studentilor din Romania se solidarizeaza cu protestul de la UBB Cluj

Posted: 27 Mar 2013 03:05 PM PDT


ANOSRSituația fără precedent în care un grup de studenți a ocupat o o sală de curs a Universității “Babeș-Bolyai” are ecou și în București.  După un protest identic în Capitală, Alianța Națională a Organizațiilor Studențești din România  salută dezbaterile organizate în UBB și se anunță solidară cu studenții care participă la aceste manifestații.

Studenții spun că unul din rolurile  esențiale ale universităților este de a forma cetățeni responsabili, cu un spirit  critic dezvoltat, capabili să participe și să influențeze activ procesele democratice din societate.

Reprezentanții studenților consideră de asemenea că principalele teme de interes pentru societate trebuie puse în discuție în primul rând în universități, la inițiativa membrilor comunității academice și cu participarea oricăror persoane interesate. În viziunea noastră universitatea este un bun public, al cărei spațiu trebuie să fie deschis dezbaterilor și participării.

ANOSR susține poziția Organizației Studenților din Universitatea Babeș-Bolyai referitoare la blocarea, cu ajutorul forțelor de ordine, a vizionării filmului Blokada în Universitatea Babeș – Bolyai din Cluj Napoca în data de 21 martie.

The post Alianța studenților din România se solidarizează cu protestul de la UBB Cluj appeared first on Edu-News.ro.

Bilantul celei de-a treia editii a targului de carte Final Frontier

Posted: 27 Mar 2013 02:47 PM PDT


targul-final-frontier

Week-end-ul trecut, 23-24 martie, a avut loc, la TeCaFi, cea de-a treia ediție a târgului de carte SF & Fantasy, Final Frontier

La această ediție vizitatorii au avut parte de reduceri de până la 70% la cărțile SF&Fantasy, o ofertă mai mare de benzi desenate decât cea de anul trecut, bordgames, machete, jocuri PC, tricouri cu eroii preferați și alte atracții distractive.

Mulți au rămas pironiți la standul Editurii Nemira unde-i așteptau pachete impresionante de cărți cu seriile „Dune" sau „Urzeala Tronurilor" la 50% reducere.

 Și în ceea ce privește evenimentele Final Frontier 2013 a oferit mai mult.  În cele două zile de târg au avut loc opt lansări de carte și discuții antrenante despre creative writing în SF, crearea scenariilor de bandă desenată, revistele SF etc. Ne-am bucurat să auzim din partea participanților că ne descurcăm, „din ce în ce mai bine" și că „învățăm din greșeli".

Deși frigul din ziua de duminică nu te îndemna să ieși din casă, fanii SF&Fantasy s-au încumetat să-l înfrunte și să vină la târg, iar vânzările au fost „tot mai bune ca în cea mai bună zi la alte târguri".

The post Bilanțul celei de-a treia ediții a târgului de carte Final Frontier appeared first on Edu-News.ro.

No comments:

Post a Comment