Saturday, March 30, 2013

Stiri din Educatie

Stiri din Educatie


Cercetatori romani premiati pentru cea mai buna lucrare stiintifica din 2012

Posted: 30 Mar 2013 09:36 AM PDT


premiul-pentru-cea-mai-buna-lucrare-stiintifica

O echipă de cercetare de la Facultatea de Inginerie Chimică și Protecția Mediului a Universității Tehnice "Gh. Asachi" din Iași a fost distinsă de către importanta editură Springer cu premiul Best Paper Award 2012.

Lucrarea premiată se intitulează "Soil and groundwater cleanup: benefits and limits of emerging technologies" și a fost publicată în revista științifică de specialitate "Clean Technology and Environmental Policy"

Din colectivul de cercetare care a obținut merituosul premiu au făcut parte: prof. univ. dr. ing. Maria Gavrilescu, editorul revistei "Environmental Engineering and Management Journal", publicație cotată ISI de la Facultatea de Inginerie Chimică și Protecția Mediului, șef lucrări dr. ing. Brândușa Mihaela Robu și cercetătorii Camelia Smaranda, Vasile Lucian și Florentina Anca Căliman.

The post Cercetători români premiați pentru cea mai bună lucrare științifică din 2012 appeared first on Edu-News.ro.

E Ziua portilor deschise in scoli!

Posted: 30 Mar 2013 07:32 AM PDT


ziua-portilor-deschise-in-scoli

Părinții care trebuie să-și înscrie copiii la toamnă în clasa pregătitoare pot vizita școlile din oraș care au astfel de clase amenajate.

Aceștia vor putea discuta și cu învățătorii în cadrul Zilelor Porților Deschise.  Evenimentul este programat să aibă loc la nivel național, până pe 7 aprilie.

În plus, inspectoratele școlare au semnat contracte cu Romtelecom pentru funcționarea unei linii telefonice speciale (Tel Verde) la nivelul fiecărui județ.

Astfel, părinții se pot informa în legătură cu înscrierea, începând de luni, 1 aprilie, la numărul de telefon 0 800 816 xyz, unde xyz reprezintă indicativul pentru fiecare județ (ex. Arad – 257).

Părinții își pot înscrie copiii de șase ani la clasa pregătitoare în perioada 2 – 22 aprilie, în prima etapă. A doua etapă este programată pentru 8-17 mai 2013.

The post E Ziua porților deschise în școli! appeared first on Edu-News.ro.

VIOLENTA IN ŞCOLI IESE DE PE TV - o campanie a Consiliului National al Audiovizualului

Posted: 30 Mar 2013 12:23 AM PDT

Consiliul National al Audiovizualului va asigura, în perioada 1- 5 aprilie 2013,  în cadrul programului “Şcoala altfel”,prezenta a 100 de experti în mai multe scoli si licee din toate sectoarele municipiului Bucuresti.
Citește mai departe...

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

No comments:

Post a Comment