Wednesday, March 27, 2013

Stiri din Educatie

Stiri din Educatie


Ministerul Educatiei a lansat primul manual digital realizat in Romania

Posted: 27 Mar 2013 10:12 AM PDT

Ministerul Educatiei a lansat miercuri primul manual digital realizat în România, un curs ecologic interactiv adresat elevilor din clasele III-VII care a fost realizat de o companie privata.
Citește mai departe...

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Pricopie: Sper ca, din toamna, sa deschidem platforma cu manuale digitale

Posted: 27 Mar 2013 07:04 AM PDT

Ministrul Educatiei, Remus Pricopie, a declarat, miercuri, ca spera ca platforma dedicata manualelor digitale sa fie deschisa în toamna, urmând ca acestea sa formeze o biblioteca electronica utila atât elevilor, cât si cadrelor didactice si
Citește mai departe...

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Dinozaurii prind din nou viata in mainile copiilor romani pasionati de istorie.

Posted: 27 Mar 2013 04:20 AM PDT

Pana la sfarsitul lunii mai, elevii pasionati de istorie si de dinozauri pot contribui cu "exponate" la o expozitie virtuala de proiecte cu dinozauri, conform unui comunicat de presa remis redactiei. Concursul "Targul de dinozauri", organizat de Asociatia Secular-Umanista din Romania (ASUR) si Discovery Channel, le propune profesorilor si elevilor pasionati de istorie sa contribuie la expozitie cu propriile lor modele de dinozauri, folosindu-se de plastilina, origami si orice alte machete din ...

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Ministerul Educatiei vrea sa ceara bani de la Comisia Europeana pentru copiii nescolarizati

Posted: 27 Mar 2013 02:09 AM PDT


copii-nescolarizati

Aproximativ 100.000 de copii din România nu merg sau nu au mers niciodată la școală. Asta arată datele unui studiu al ministerului Educației.

Potrivit documentului, vârsta copiilor neșcolarizați este cuprinsă între 6 și 16 ani. Mulți dintre ei nu au fost niciodată într-o clasă, iar alții au renunțat, de regulă din cauza sărăciei.

În acest sens, Ministerul Educației va înainta Comisiei Europene un plan de combatere a abandonului școlar, pentru care speră să obțină fonduri.

Remus Pricopie, are de gând să mai ceară bani de la Bruxelles pentru modernizarea școlilor și pentru construcția de campusuri.

La Comisie va ajunge și strategia ministerului pentru învățământul superior, în condițiile în care România se află sub media europeană a persoanelor cu studii superioare la suta de mii de locuitori.

The post Ministerul Educației vrea să ceară bani de la Comisia Europeană pentru copiii neșcolarizați appeared first on Edu-News.ro.

Medalii de aur pentru universitarii suceveni, la Salonul „Pro Invent”

Posted: 26 Mar 2013 04:49 PM PDT


medalii-universitatea-stefan-cel-mare

În cadrul celei de-a XI-a ediții a Salonului „Pro Invent" 2013 , invențiile cadrelor didactice și studenților din cadrul Universității „Ștefan cel Mare "  au fost distinse cu cinci medalii de aur, două medalii de argint, o medalie de bronz și cu Diploma Universității Tehnice a Moldovei.

Majoritatea invențiilor premiate au drept autori profesori și studenți ai Facultății de Inginerie Electrică și Știinta Calculatoarelor.

Diploma Universității Tehnice a Moldovei i-a fost îmânată lui Adrian Graur, Ilie Nițan și lui Constantin Ungureanu, pentru proiectul „Pompa electrochimică".

Diploma de excelență și Medalia de Aur i-au revenit lui Adrian Graur, Dorel Cernomazu și Leon Mandici pentru invenția „Motor electric cu deplasare limitată".

„Acuatorul solar", proiect ce poartă semnătura lui Adrian Graur, Ilie Nițan, Leon Mandici și Dorel Cernomazu, a fost premiat cu Diploma de excelență și Medalia de Aur.

Medalia de Aur și Diploma de excelență a mai fost adjudecate de către Valentin Popa, Ilie Nițan, Ilie Romaniuc, Dorel Cernomazu și alții, pentru proiectul „Pompa electrochimică".

Colectivul format din Mihai Rață, Cristina Prodan, Dorel Cernomazu și alții, a primit Diploma de excelență și Medalia de Aur pentru grupul de invenții denumit „Micromotoare magnetostrictive".

Diploma de excelență și Medalie de Aur au primit și Mihaela Jder, Daniela Elena Olariu,

Dorel Cernomazu, Mihai Rață, Ilie Nițan și Constantin Ungureanu pentru grupul de invenții „Micromotoare electrice".

Cu Diploma de excelență și Medalie de Argint a fost distinsă Mihaela Dana Jianu pentru „Păpușa".

Proiectul „Sistem automat de amplasare a pavelelor pe europalet", semnat de Constantin Filote, Mihai Cristian Tiron și Ilie Mirăuță, a fost premiat, de asememena, cu Diploma de excelență și Medalia de Argint.

Totodată, Călin Ciufudean, Constantin Filote, Cornel Buzduga, Sergiu Pata, Liviu Orhei, Abel Torac Mitric și Galina Marusic au adjudecat, pentru invenția „Sistem pentru monitorizarea calității surselor de apă potabilă", Diploma de excelență și Medalia de Bronz.

The post Medalii de aur pentru universitarii suceveni, la Salonul „Pro Invent" appeared first on Edu-News.ro.

Metodologia de inscriere in invatamantul primar a fost publicata in Monitorul Oficial

Posted: 26 Mar 2013 02:34 PM PDT


invatamant-primar

Metodologia de înscriere în învățământul primar a fost publicată în Monitorul Oficial. 

Potivit acesteia, clasa pregătitoare rămâne în învățământul primar și poate fi organizată atât în spațiile școlilor, cât și în incinta grădinițelor. Înscrierile pentru anul școlar 2013 -2014 vor începe pe 2 aprilie.

În clasa pregătitoare se vor putea înscrie, copiii care împlinesc 6 ani până la 31 august 2013, inclusiv, dar și, la solicitarea părinților, cei care împlinesc vârsta de 6 ani în perioada 1 septembrie – 31 decembrie 2013, inclusiv. Asta dacă evaluarea dezvoltării psihosomatice atestă pregătirea pentru parcurgerea cu succes a clasei pregătitoare.

Copiii care împlinesc vârsta de 7 ani până la 31 august 2013, inclusiv, pot fi înscriși, la cerere, în clasa I, chiar dacă nu au parcurs, anterior, clasa pregătitoare.

De asemenea, la solicitarea părinților, în clasa I vor putea fi înscriși copiii care împlinesc 7 ani în perioada 1 septembrie – 31 decembrie 2013, inclusiv, dacă evaluarea dezvoltării psihosomatice atestă pregătirea pentru parcurgerea cu succes a clasei I.

The post Metodologia de înscriere în învățământul primar a fost publicată în Monitorul Oficial appeared first on Edu-News.ro.

METODOLOGIA de inscriere in invatamantul primar. GHIDUL PARINTILOR

Posted: 26 Mar 2013 01:12 PM PDT

Metodologia de înscriere în învatamântul primar pentru 2013-2014 - care prevede, printre altele, mentinerea clasei pregatitoare în ciclul primar si organizarea acesteia atât în scoli, cât si în
Citește mai departe...

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Educatie: Pentru ce vrea Romania bani de la Bruxelles.

Posted: 26 Mar 2013 12:00 PM PDT

Ministerul Educatiei va prezenta Comisiei Europene, inaintea aprobarii fondurilor structurale pentru perioada 2014-2020, o serie de strategii pentru a combate, printre altele, parasirea timpurie a scolii, intrucat aproximativ 100.000 de copii si adolescenti intre 6 si 16 ani nu sunt in scoala, desi ar trebui. 'Acum lucram la o serie de strategii pe care sa le prezentam Comisiei Europene inaintea aprobarii fondurilor structurale pe perioada 2014-2020. Una dintre aceste strategii este legata de ...

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

No comments:

Post a Comment