Monday, January 6, 2014

Stiri din Educatie

Stiri din Educatie


Cadourile care ingroapa invatamantul.

Posted: 06 Jan 2014 07:02 AM PST

Scandalul izbucnit la finele lui 2013, in Scoala 10 din Bucuresti, unde o invatatoare e inregistrata in timp ce 'negociaza“ cadouri cu parintii elevilor, demonstreaza ca intre dezideratele autoritatilor si realitatea din scoli e o infioratoare prapastie. Cine da si cine ia spaga in invatamant? Cine e mai vinovat – profesorul care cere cadouri sau parintele care accepta sa dea, cu gandul de a cumpara, in fapt, note bune pentru copilul sau? Nu trebuie sa uitam nociva ...

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Sase scoli din Targoviste au ramas, in continuare, fara nicio sursa de incalzire

Posted: 06 Jan 2014 04:41 AM PST


scoli-frig

   Șase școli din Târgoviște au rămas, în continuare, fără nicio sursă de încălzire. 

   Elevii vor  învăța în sediile altor unități din oraș care au centrale termice, anunță Mediafax. De asemenea, orele de curs vor avea 45 de minute, cu pauze de cinci minute.

   Cele șase unități de învățământ care nu au surse de încălzire sunt Școala gimnazială “Smaranda Gheorghiu”, Școala gimnazială “Mihai Viteazul”, Școala gimnazială “Paul Bănică”, Liceul Tehnologic “Nicolae Mihăescu”, Liceul Tehnologic “Spiru Haret” și Liceul Teoretic “Petru Cercel”.

   Sunt și situații în care unii elevi vor învăța în sediile altor școli dimineață.

  Astfel, la Școala “Paul Bănică” elevii din ciclul primar învață în schimbul întâi la Școala “Tudor Vladimirescu”, iar cei din ciclul gimnazial merg la cursuri la Liceul “I.H.Rădulescu”, în schimbul al doilea.

   Totodată, elevii înscriși la clasele de învățământ de zi la Liceul “Nicolae Mihăescu” învață în schimbul întâi la Colegiul “Constantin Cantacuzino”, în timp ce elevii de la clasele din învățământul seral vor merge la cursuri în schimbul al doilea.

   Primăria Târgoviște a dat asigurări că toate cele șase unități școlare “își vor putea primi elevii și profesorii în bune condiții până la sfârșitul săptămânii viitoare”.

The post Șase școli din Târgoviște au rămas, în continuare, fără nicio sursă de încălzire appeared first on Edu-News.ro.

Ancheta la Şcoala 10 unde profesorii cereau spaga si cadouri.

Posted: 05 Jan 2014 11:27 PM PST

O echipa a Inspectoratului Scolar al Municipiului Bucuresti analizeaza, incepand de luni, la Scoala nr. 10, daca posibila strangere de fonduri pentru cadouri facute angajatilor este un obicei sau a fost o actiune intamplatoare, a declarat pentru Mediafax purtatorul de cuvant al ISMB, Marian Banu. "Echipa de analiza a Inspectoratului Scolar s-a deplasat luni la Scoala 10, pentru a analiza posibila strangere de fonduri de la parinti pentru cadourile angajatilor unitatii de invatamant", a spus ...

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

ANCHETA la Şcoala 10 din Capitala. Invatatoarea care a cerut bani parintilor nu este suspendata

Posted: 05 Jan 2014 11:05 PM PST

Ancheta la Şcoala numarul 10 din Capitala, acolo unde o învatatoare a fost filmata când cerea bani de la parinti pentru cadouri.
Citește mai departe...
    

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Elevii reincep luni cursurile. Structura anului scolar si programul examenelor.

Posted: 05 Jan 2014 05:19 PM PST

Peste trei milioane de elevi vor reincepe luni cursurile. Semestrul intai, inceput pe 16 septembrie, va continua pana in 31 ianuarie, potrivit Ministerului Educatiei Nationale (MEN). Copiii vor mai avea o vacanta intersemestriala, din 1 pana in 9 februarie. Al doilea semestru va incepe in 10 februarie si se vor incheia pe 20 iunie. Elevii vor mai avea o vacanta, de primavara, intre 12 si 22 aprilie, dupa a treia zi de Pasti. Simularile la bacalaureat vor fi organizate in semestrul al doilea, ...

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Solomon Marcus: "Pentru politicieni, diploma de doctor a devenit un fel de blazon"

Posted: 05 Jan 2014 12:01 PM PST

Invitat la Realitatea TV, în cadrul emisiunii "Oamenii realitatii", academicianul Solomon Marcus a vorbit despre metehnele sistemului educational din România. 
Citește mai departe...
    

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

No comments:

Post a Comment