Tuesday, January 7, 2014

Stiri din Educatie

Stiri din Educatie


Anunt imbucurator facut de ministrul Educatiei: SE VOR DA SALARIILE

Posted: 07 Jan 2014 08:38 AM PST

Ministrul Educatiei, Remus Pricopie, a declarat, marti, dupa ce bibliotecarii au protestat fata de desfiintarea Bibliotecii Pedagogice Nationale "I.C. Petrescu", ca aceasta va continua sa functioneze, niciun angajat nu va fi concediat si vor fi platite salariile.
Citește mai departe...
    

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Bursa Tanarului Cercetator - o initiativa prin care Guvernul sustine Cercetarea si ii sprijina pe tineri sa isi dezvolte cariere stiintifice in tara

Posted: 07 Jan 2014 06:35 AM PST

Ministerul Educaţiei Naţionale a lansat competiţia dedicată Bursei Tânărului Cercetător al cărei obiectiv este susţinerea tinerilor absolvenţi de liceu cu rezultate excelente (premiile I,II, III; medalii de aur, argint, bronz), obţinute la olimpiadele internaţionale sau în competiţii internaţionale/globale de inovare.

Tot mai multi elevi din Republica Moldova vin sa studieze in Romania

Posted: 06 Jan 2014 01:21 PM PST


elevi-basarabeni-in-romania

   Tot mai mulți elevi din Republica Moldova vin să studieze în România. Așa arată statisticile Inspectoratului Școlar Județean Vrancea.

   18 elevi moldoveni învață în prezent în școlile de aici, iar cei mai mulți în ciclul primar. În anii trecuți cei mai mulți elevi din Republica Moldova care veneau să studieze în Vrancea erau liceeni. 

   În prezent, bursa pe care o acordă statul roman unui elev din Republica Moldova este de 65 euro pe lună, bani din care beneficiarul trebui să-și achite masa.

   Anul trecut, statul român a pus la bătaie pentru absolvenții de gimnaziu din Republica Moldova, 800 de burse în unitățile de învățământ liceal din România.

De aici puteți descărca Metodologia de școlarizare a tinerilor de origine etnică română și a cetățenilor români cu domiciliul în străinătate, în învățământul din România, începând cu anul școlar/universitar 2013 – 2014

The post Tot mai mulți elevi din Republica Moldova vin să studieze în România appeared first on Edu-News.ro.

No comments:

Post a Comment