Wednesday, May 28, 2014

Stiri din Educatie

Stiri din Educatie


DEZBATERE Patriotism cu forta: imnul intonat obligatoriu in scoli

Posted: 28 May 2014 10:35 AM PDT

Aproape un milion de copii ar putea fi obligati sa cante imnul Romaniei inaintea orelor, zilnic, daca deputatii aproba o initiativa adoptata tacit de Senat. In caz contrar, scolile vor fi sanctionate. Reprezentantii societatii civile considera ca acesta ar fi mai degraba „patriotism invatat cu forta".

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Proiect de peste 2 milioane de lei din bani europeni pentru masteranzii si profesorii de la Academia de Studii Economice

Posted: 28 May 2014 10:11 AM PDT

Proiectul vizeaza 300 de masteranzi si 20 de cadre didactice de la Academia de Studii Economice (ASE) si o mai buna corelare a ofertei universitare cu cerintele pietei muncii. In valoarea totala de peste 2 milioane de lei, din care 1,97 milioane de la UE, proiectul a inceput in mai ti va dura un an si jumatate.

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

EVALUARE NATIONALA 2014. Care au fost SUBIECTELE la ROMANA pentru elevii de clasa a IV-a

Posted: 28 May 2014 07:36 AM PDT

EVALUARE NATIONALA 2014. Elevii de clasa a IV-a, care au fost evaluati miercuri la limba româna, au avut de raspuns la 15 întrebari legate de un text de doua pagini adaptat dupa "Lebedele salbatice" de Hans Christian Andersen - varianta I de subiect -,

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Despre Evaluarile Nationale de la clasa a IV-a, la Adevarul Live: „La romana se evalueaza competentele de citit si scris”

Posted: 28 May 2014 03:23 AM PDT

Astazi, la Adevarul Live, am discutat cu invatatoarea Mihaela Bonca, de la Şcoala Gimnaziala "Ion Heliade Radulescu", despre Evaluarile Nationale de la clasa a IV-a, ce subiecte au primit elevii si cum s-au descurcat la prima evaluare de acest gen organizata la nivel national.

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

ŞCOALA, DUPA 25 DE ANI: Profesorul universitar Gheorghe M. Ştefan: "Avem putere tehnologica uriasa!"

Posted: 28 May 2014 12:18 AM PDT

Gheorghe M. Ştefan, cel de-al doilea ministru al Educatiei, dupa Revolutia din '89, a vorbit într-un interviu serial acordat în exclusivitate REALITATEA.NET despre impactul pe care îl are evolutia tehnologica în procesul educational.

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

EVALUARI NATIONALE 2014 Subiectele la Romana, de la clasa a IV-a: doua teste cu grad de dificultate diferit. Joi urmeaza examenul la matematica

Posted: 28 May 2014 12:03 AM PDT

Dupa doi ani de pilotare, Evaluarile Nationale de la clasele a II-a, a IV-a si a VI-a au debutat astazi la nivel national, cu proba de la Limba Romana, sustinuta de elevii de la clasa a IV-a. Invatatorii atrag atentia ca cele doua teste au fost diferite, ca dificultate si cerinte, desi elevilor li s-au parut usoare. Joi are loc testarea la matematica, tot pentru elevii de clasa a IV-a.

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Conferinta de lansare in cadrul proiectului „Imbunatatirea calitatii sistemului national de invatamant superior in conformitate cu schimbarile societatii bazate pe cunoastere si cu dinamica pietei muncii"

Posted: 27 May 2014 10:45 PM PDT

Ministerul Educaţiei Naţionale organizează joi, 29 mai, ora 11:00, la Universitatea Politehnica din Bucureşti, conferinţa de lansare „Îmbunătăţirea calităţii sistemului naţional de învăţămant superior în conformitate cu schimbările societăţii bazate pe cunoaştere şi cu dinamica pieţei muncii", în cadrul subactivităţii 8.1. din proiectul cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013, conform contractului POSDRU/155/1.2/S/139950.

BACALAUREAT 2014 Subiectele primite de olimpici si sportivi la proba la alegere. Vineri se vor afisa notele finale

Posted: 27 May 2014 10:05 PM PDT

Miercuri a avut loc proba la alegere a profilului din cadrul sesiunii speciale a examenului de Bacalaureat, destinata olimpicilor si sportivilor. Astfel, elevii au sustinut examenul la una din urmatoarele probe: Geografie, Biologie, Fizica, Chimie, Logica, Economie, Psihologie, Sociologie, Filosofie sau Informatica. Ministerul Educatiei a publicat subiectele si baremele de la fiecare materie.

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

No comments:

Post a Comment