Friday, May 30, 2014

Stiri din Educatie

Stiri din Educatie


5,5% din elevii romani invata in limba maghiara. Engleza, prima limba straina

Posted: 30 May 2014 10:16 AM PDT

5,5% din elevii din Romania invata in limba maghiara, in special in comunitatile din judetele Harghita si Covasna, iar 93,6% invata in limba oficiala de predare a tarii. Engleza este principala limba straina studiata de elevi, urmata de franceza, potrivit INS.

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Protocol de colaborare intre Ministerul Educatiei si Patriarhia Romana

Posted: 30 May 2014 07:36 AM PDT

Ministerul Educaţiei Naţionale, Patriarhia Română şi Secretariatul de Stat pentru Culte au semnat, joi, un protocol de colaborare care vizează predarea religiei în învăţământul preuniversitar şi organizarea învăţământului teologic ortodox preuniversitar şi universitar. ...

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Protocol pentru predarea Religiei: respectarea convingerilor si simbolurilor religioase, asigurata obligatoriu de scoli

Posted: 30 May 2014 07:22 AM PDT

Şcolile trebuie sa asigure obligatoriu respectarea convingerilor, valorilor si a simbolurilor religioase, reprezentantii Patriarhiei pot participa ca invitati la inspectiile scolare, iar studentii de la facultatile de teologie pot fi exmatriculati daca nu respecta morala cultului, potrivit unui protocol de predare a Religiei, semnat joi de Patriarhia Romana, Ministerul Educatiei Nationale si Secretariatul de Stat pentru Culte.

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Protocol de colaborare intre Ministerul Educatiei Nationale, Patriarhia Romana si Secretariatul de Stat pentru Culte

Posted: 30 May 2014 07:21 AM PDT

Ministerul Educaţiei Naţionale, Patriarhia Română şi Secretariatul de Stat pentru Culte au semnat joi, 29 mai, un protocol de colaborare care vizează predarea disciplinei religie - cultul ortodox în învăţământul preuniversitar şi organizarea învăţământului teologic ortodox preuniversitar şi universitar.

VIDEO Adevarul Live: De ce se intorc unii dintre romanii scoliti peste hotare

Posted: 30 May 2014 02:35 AM PDT

Astazi reluam seria interviurilor Adevarul-Reviro, in cadrul campaniei „Şcoliti peste hotare, angajati in tara. De ce intorc romanii in tara?". Au venit la Adevarul Live tineri romani scoliti sau care au lucrat in strainatate si care au ales, peste ani, sa revina in Romania, cei mai multi recrutati de multinationale.

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

BACALAUREAT 2014 Rata de promovare de peste 90% la proba la alegere si 87% la Romana, Matematica si Istorie, la sesiunea speciala

Posted: 30 May 2014 01:10 AM PDT

Cea mai mare rata de promovare la sesiunea speciala a examenului de Bacalaureat este de 90,48% la proba la alegere, dupa care urmeaza Limba Romana cu o rata de promovare de 86,86% si proba obligatorie a profilului (Istorie/Matematica) - 87,02%. Cea mai mica rata de promovare este la proba de Biologie vegetala si animala (28,57%). Numarul in scadere al sportivilor pare sa fie principalul motiv al dublarii cifrelor fata de 2012.

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Ministerul Educatiei a anuntat rezultatele obtinute de olimpici la sesiunea speciala a BAC-ului

Posted: 29 May 2014 11:09 PM PDT

    Ministerul Educatiei a anuntat rezultatele obtinute de olimpici la sesiunea speciala a BAC-ului.    Inainte de contestatii, rata de promovare este de 72,26%.  In 2013  2013, a fost 49,76, ceea ce inseamna ca din totalul celor 137 de candidati inscrisi, doar 38 nu au promovat examenul de Bacalaureat.   […] The post Ministerul Educatiei a anuntat rezultatele obtinute de olimpici la sesiunea speciala a BAC-ului .

No comments:

Post a Comment